To νέο VW Golf σε GTD έκδοση με 200 άλογα & diesel κινητήρα, διαθέτει GTi χαρακτήρα και πετυχαίνει οικονομία κατανάλωσης. Στη δοκιμή μας φορούσε τα σπορ ελαστικά αυτοκινήτου της Dunlop, Sport Maxx RT 2.

Golf GTD & Sport Maxx RT2. Τop επιδόσεις & απόλαυση

9230 Επισκέψεις στο άρθρο

Η GTD έκδοση του νέου VW Golf έχει 200 άλογα και «παντρεύει» τον GTi χαρακτήρα με την οικονομία του diesel κινητήρα του. Αυτόν τον συνδυασμό αναδεικνύει στο έπακρο το σπορ ελαστικό Dunlop Sport Maxx RT 2, το οποίο «φορέσαμε» στο Golf GTD για τη σχετική δοκιμή.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Χωρίς να είναι κραυγαλέο, το νέο VW Golf GTD ξεχωρίζει αισθητά από τις συμβατικές εκδόσεις του γερμανικού μικρομεσαίου, εκφράζοντας άμεσα τις σπορ διαθέσεις του. Ανάλογα στοιχεία υπάρχουν στο ποιοτικό και πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό του νέου VW Golf GTD που χαρακτηρίζεται από τα σπορ μπάκετ καθίσματα, τα αλουμινένια πεντάλ και το σπορ τιμόνι με τη χοντρή στεφάνη.

Η ουσία όμως είναι κάτω από το καπό, όπου είναι τοποθετημένος ο αναβαθμισμένος δίλιτρος TDI κινητήρας της VW, που αποδίδει 200 ίππους και 400 Nm ροπής. Σαν αποτέλεσμα οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές και συνάδουν με τον GTi χαρακτήρα του, σε συνδυασμό με μέση κατανάλωση μόλις 7,1 λτ./100 χλμ.. Eίναι εκπληκτικός ο τρόπος που περνάει το Golf GTD τη δύναμή του στο δρόμο. Σε αυτό πέρα από το εξαιρετικό ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, βοηθά και η σύνθεση διπλού πυριτίου, που διαθέτει η γόμα του Dunlop Sportmaxx RT2. Αυτή η σύνθεση εξασφαλίζει top ελκτική πρόσφυση με αποτέλεσμα να βελτιώνει την απόδοση της επιτάχυνσης (αντί 7,1 δλ. για το 0-100 που ανακοινώνει η VW, καταφέραμε 7,0 δλ. έχοντας φορέσει το Sportmaxx RT2) , αλλά και να μειώνει τη φθορά.

19άρες ζάντες που εξασφαλίζουν μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης. Προστατευμένες από τα κράσπεδα, χάρη στο σύστημα MFS του Sport Maxx RT2 της Dunlop (ένα προφίλ γόμας που διατρέχει την περίμετρο του ελαστικού πάνω από τη φλάντζα του τροχού).

GTi με ουσία και τροχούς σε μόνιμη επαφή με το δρόμο

Είναι δεδομένο πως δανειζόμενο το στήσιμο και τον χαρακτήρα του GTI, το πετρελαιοκίνητο GTD αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό στην οδήγηση και με κορυφαία οδηγική αίσθηση αυτοκίνητο.

Τo VW Golf GTD θα στρίψει αποφασιστικά και γρήγορα σε κάθε δρόμο έχοντας και ως παραστάτη την εξαιρετική απόδοση του Dunlop Sportmaxx RT2. Ένα από τα χαρακτηριστικά του σπορ ελαστικού είναι και ο σχεδιασμός MULTI RADIUS TREAD (MRT). Αυτός χρησιμοποιεί δέκα διαφορετικές ακτίνες και κατά συνέπεια έχει μεγαλύτερη ακρίβεια με αποτέλεσμα μια πολύ αποδοτική κατανομή της πίεσης στην επιφάνεια επαφής με το δρόμο. Έτσι έχουμε ομαλότερη μετάβαση από την ευθεία στη στροφή και κατά συνέπεια πιο ακριβείς και προοδευτικές αντιδράσεις κάτι που διαπιστώσαμε από τις πρώτες γρήγορες στροφές με το VW Golf GTD.

Στην ευθεία, το VW Golf, είναι συγκλονιστικά σταθερό ακόμα και στην τελική ταχύτητα των 245 χλμ./ώρα. Σε αυτές τις ταχύτητες τα περισσότερα ελαστικά εμφανίζουν περιφερειακή παραμόρφωση. Το Sportmaxx RT2 όμως διαθέτει Jointless Belt (JLB), μια υβριδική τεχνολογία επικάλυψης που μειώνει την περιφερειακή παραμόρφωση στις υψηλές ταχύτητες για κορυφαία σταθερότητα, καθώς και ομοιόμορφη φθορά του πέλματος.

Η εξαιρετική οδηγική αίσθηση  του VW Golf GTD ενισχύεται από το επίπεδο προφίλ πέλματος που διαθέτει το Sport Μaxx RT2, όπως όλα τα νέα ελαστικά της Dunlop.

Το VW Golf GTD σπάνια θα εκδηλώσει υποστροφή και αυτό αν ο οδηγός απενεργοποιήσει τα ηλεκτρονικά του δεσμά, με το XDS εμπρός ηλεκτρονικό διαφορικό να την περιορίζει στις αργές στροφές. Σταθερό και άμεσο στις αντιδράσεις του, το Golf GTD έχει τον τρόπο του να ευχαριστήσει τον οδηγό που θα θελήσει να κινηθεί σβέλτα. Παράλληλα του προσφέρει και πολύ καλή αίσθηση, που ενισχύεται από το επίπεδο προφίλ πέλματος που διαθέτει το Sport Μaxx RT2, όπως όλα τα νέα ελαστικά της Dunlop. Έτσι εξασφαλίζεται έως 8% μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής, η οποία παρέχει καλύτερη σταθερότητα και βελτιωμένη ανάδραση με το δρόμο, επιτρέποντας στα ελαστικά να αποκρίνονται γρήγορα και με ακρίβεια, με ταυτόχρονη μειωμένη φθορά στο τακούνι και στο άκρο.

Μέσα σε όλα, η Dunlop υπόσχεται βελτιωμένο χειρισμό και αντίσταση στην υδρολίσθηση χάρη στον ασύμμετρο σχεδιασμό του πέλματος του Sport Maxx RT2. Η συνεχής κεντρική λωρίδα αυξάνει τη σταθερότητα και την ακρίβεια, ενώ η ασύμμετρη διάταξη των αυλακώσεων ενισχύει το κράτημα σε βρεγμένες και στεγνές επιφάνειες.

Ο 2λιτρος TDI κινητήρας των 200 ίππων, του VW Golf, προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Tαυτόχρονα, η σύνθεση διπλού πυριτίου της γόμας των ελαστικών εξασφαλίζει top ελκτική πρόσφυση.

Ως diesel ο οδηγός του Golf GTD δεν έχει μεγάλη συμμετοχή σε όσα αφορούν τη συνεργασία του κινητήρα και του κιβωτίου στην σπορ οδήγηση, αφήνοντάς τα να κάνουν τη δουλειά τους όπως ξέρουν. Στο τέλος της ημέρας όμως και σε αυτό το Golf θα εκτιμήσεις την ικανότητά του να τα κάνει όλα και να τα κάνει με παροιμιώδη ευκολία. Ακόμα και το παρκάρισμα, χωρίς μάλιστα κίνδυνο φθοράς των πανέμορφων 19 ίντσων ζαντών χάρη στο MFS σύστημα προστασίας τους που διαθέτει το Sport Maxx RT2. Το σύστημα MFS χρησιμοποιεί ένα προφίλ γόμας που διατρέχει την περίμετρο του ελαστικού πάνω από τη φλάντζα του τροχού για τη δημιουργία μιας ζώνης προστασίας από τα κράσπεδα.

Το ελαστικό Dunlop Sport Maxx RT2 αναδεικνύει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του VW Golf GTD
 

Το Dunlop Sport Maxx RT2 αναδεικνύει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του VW Golf GTD. Όπως και το «κοκκάλωμα» από τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 34 μέτρα. Πως; Χάρη και στα Power Braking Blocks, τα μπλοκ υψηλής σκληρότητας που διαθέτει το Sport Maxx RT2 και που διατηρούν την ακαμψία τους όταν ασκείται δύναμη φρεναρίσματος για να διασφαλίζεται η μέγιστη επαφή με το οδόστρωμα.

 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.