Όταν έρθει η ώρα να αγοράσεις καινούρια ελαστικά θα πρέπει να διαλέξεις αυτά που ικανοποιούν τις ανάγκες σου, αλλά και που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.

Όταν έρθει η ώρα να αγοράσεις καινούρια ελαστικά θα πρέπει να διαλέξεις αυτά που ικανοποιούν τις ανάγκες σου, αλλά και που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.

Όταν διαλέγεις λάστιχα θα πρέπει να επιλέξεις με γνώμονα την οδηγική σοθ ασφάλεια αλλά και χωρίς να «τινάξεις τον προυπολογισμό σου» στον αέρα.

Όταν διαλέγεις λάστιχα θα πρέπει να επιλέξεις με γνώμονα την οδηγική σοθ ασφάλεια αλλά και χωρίς να «τινάξεις τον προυπολογισμό σου» στον αέρα.

  • Όταν έρθει η ώρα να αγοράσεις καινούρια ελαστικά θα πρέπει να διαλέξεις αυτά που ικανοποιούν τις ανάγκες σου, αλλά και που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.
  • Όταν διαλέγεις λάστιχα θα πρέπει να επιλέξεις με γνώμονα την οδηγική σοθ ασφάλεια αλλά και χωρίς να «τινάξεις τον προυπολογισμό σου» στον αέρα.

4 λάθη που γίνονται στην αγορά ελαστικών αυτοκινήτου

106327 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα αγοράζεις κάθε 3 -4 χρόνια, ωστόσο είσαι σίγουρος ότι βάζεις τα σωστά; Δες 4 «φάουλ» που είναι πιθανό να κάνεις ότι ψάχνεις ελαστικά.

ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ψάχνεις να αγοράσεις Ελαστικά αυτοκινήτου, βρες εδώ τις καλύτερες εμπορίες


Όταν διαλέγεις λάστιχα θα πρέπει να επιλέξεις με γνώμονα την οδηγική σοθ ασφάλεια αλλά και χωρίς να «τινάξεις τον προυπολογισμό σου» στον αέρα.

Όταν διαλέγεις λάστιχα θα πρέπει να επιλέξεις με γνώμονα την οδηγική σοθ ασφάλεια αλλά και χωρίς να «τινάξεις τον προυπολογισμό σου» στον αέρα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


-Τα αλλάζεις, ενώ το πέλμα τους έχει ακόμη …βάθος (και χιλιόμετρα)
-Σε ενδιαφέρει μόνο η τιμή, ενώ η ασφάλεια αξίζει δεν κοστίζει
-Διαλέγεις λάθος τύπο ελαστικών
-Δεν τσεκάρεις ποτέ την χρήσιμη ετικέτα τους
 
Εσύ τι λες; Τιμή, μάρκα ή επιδόσεις ασφάλειας το βασικό κριτήριο επιλογής ελαστικών;


1. Αλλάζεις όταν δεν χρειάζεται

Φρενάρισμα και στρίψιμο εξαρτώνται άμεσα τόσο από τη κατάσταση των ελαστικών, αλλά και από την πίεση του αέρα. Για την δεύτερη χρειάζεται τουλάχιστον ένας έλεγχος κάθε 15 μέρες και συμμόρφωση με τις οδηγίες του κατασκευαστή για την επιλεγμένη διάσταση και το εκάστοτε φορτίο. Από εκεί και πέρα τα ελαστικά πρέπει να αλλάζονται όταν το βάθος πέλματος φτάνει στο 1,6 χλστ. από τα 7-8, που είναι όταν το ελαστικό είναι καινούργιο.

2. Αγοράζεις λάθος ελαστικά

Το ελαστικό οφείλει να καλύπτει τις απαιτήσεις, ανάλογα με το έδαφος στο οποίο κινείσαι συνήθως. Δηλαδή, χωρίζονται σε χειμερινά ελαστικά, σε θερινά, σε ελαστικά χιονιού ή σε εκτός δρόμου και μικτά ελαστικά. Και φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψομε δύο πολύ σημαντικές κατηγορίες, τα runflat ελαστικά, δηλαδή αυτά που δεν σκάνε, και τα πράσινα ελαστικά, τα οποία έχουν χαμηλή αντίστασης κύλισης και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου. Κάθε όχημα έχει ελαστικά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κατασκευής και λειτουργίας, καθώς και ένα ορισμένο εύρος διάστασης.

3. Δεν κοιτάς ποτέ την ετικέτα

Αυτή είναι η ταυτότητα κάθε νέου ελαστικού και το συνοδεύει υποχρεωτικά από το Νοέμβριο του 2012. Εκεί υπάρχουν πληροφορίες πρώτα από όλα για την οικονομία καυσίμου με δείκτες από το A… (το καλύτερο) μέχρι G (το χειρότερο). Η διαφορά στην κατανάλωση καυσίμου μεταξύ των ελαστικών κατηγορίας Α και G, για ένα μέσο επιβατικό όχημα θα μπορούσε να αγγίξει το 7,5%, δηλαδή περίπου 0,65λ ανά 100 χλμ, ή τα 97,5 λίτρα στα 15.000 χιλιόμετρα.
 
Μια ακόμη ένδειξη έχει να κάνει με το φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα. Η διαφορά στην απόσταση φρεναρίσματος μεταξύ των ελαστικών κατηγορίας Α και κατηγορίας G θα μπορούσε να αγγίξει το 30%.
 
Τέλος υπάρχει και ένδειξη για το θόρυβο, όπου 1 μαύρο κύμα ήχου σημαίνει 3dB λιγότερο από το Ευρωπαϊκό όριο, 2 μαύρα κύματα ήχου σημαίνουν ταύτιση με Ευρωπαϊκό όριο και 3 μαύρα κύματα ήχου ταύτιση με προηγούμενο Ευρωπαϊκό όριο.


4. Ασχολείσαι μόνο με την τιμή

Μια 4άδα ελαστικών με τιμή-χώμα δεν μπορεί να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά λειτουργίας, απόδοσης και διάρκειας με μια ίδιας διάστασης τετράδα από μια premium μάρκα. Επίσης μια μεγάλη διαφορά τιμής ίδιων ελαστικών από έμπορο σε έμπορο μπορεί να κρύβει «μπαγιάτικα» ελαστικά, που πρέπει να φύγουν.


 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.