To Goodyear Blimp επιστρέφει!

1887 Επισκέψεις στο άρθρο

Για πολλούς οπαδούς της Formula 1 και του Le Mans στις δεκαετίες του '70 και του '80, η άφιξη του Goodyear Blimp αποτελούσε μια αξέχαστη στιγμή. Από τότε, το εμβληματικό Goodyear Blimp βρισκόταν συχνά στους αγώνες NASCAR

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ
35 χρόνια μετά και την τελευταία εμφάνιση του σε αγώνα σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, θα εμφανιστεί για μια ακόμα φορά στα πιο διάσημα events του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Goodyear Blimp θα γιορτάσει την επιστροφή της Goodyear στον ευρωπαϊκό και διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό, συνοδεύοντας την στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της στον αγώνα 24 Hours of Le Mans, πριν ξεκινήσει την επόμενη πτήση του για το Nürburgring όπου θα συνοδεύσει τους αγώνες του WTCR (FIA World Touring Car Cup) ως αναπόσπαστο κομμάτι των θρυλικών αγώνων 24 Ωρών του Nürburgring.

Το Goodyear Blimp είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο που είναι πρεσβευτής της μάρκας για σχεδόν έναν αιώνα. Έχει δώσει το παρών σε ιστορικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα ενώ έκανε την εντυπωσιακή του επιστροφή στην Ευρώπη, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Ο Mike Rytokoski Γενικός Διευθυντής Marketing Goodyear Ευρώπης δήλωσε: «To Goodyear Blimp, είναι ένα πραγματικό σύμβολο που έχει συλλάβει τη φαντασία των θαυμαστών και των αγοραστών παγκοσμίως, για ένα σχεδόν αιώνα και είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Η παρουσία του στην Ευρώπη είναι πολυαναμενόμενη και αποτελεί τον τέλειο τρόπο για να γιορτάσουμε την επιστροφή μας στον ευρωπαϊκό και διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Το Goodyear Blimp που λειτουργεί στην Ευρώπη είναι ένα ημιάκαμπτο αεροσκάφος Zeppelin NT, με την επωνυμία Goodyear. Αυτό το μοντέλο είναι το μεγαλύτερο ημιάκαμπτο αεροσκάφος στον κόσμο σήμερα κι έχει μήκος 75 μέτρα, πλάτος έως 19,5 μέτρα και ύψος 17,4 μέτρα.

Η επιστροφή του Goodyear Blimp στα ευρωπαϊκά αγωνιστικά δρώμενα αυτό τον Σεπτέμβριο γιορτάζει την επιστροφή την επιστροφή της Goodyear στον ευρωπαϊκό και διεθνές μηχανοκίνητο αθλητισμό η οποία και ανακοινώθηκε στoν αγώνα Hours of Le Mans το 2019.

Τώρα η Goodyear ετοιμάζεται για την πρώτη της εμφάνιση στο Le Mans, από την εποχή της επιστροφής της σε αγώνες αντοχής υψηλού επιπέδου.
 
 
Όλα αυτά ενισχύονται περαιτέρω από μια άκρως σημαντική εταιρική συνεργασία της με το Eurosport που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και που θα συμπεριλαμβάνει τηλεοπτική και ψηφιακή προβολή της Goodyear σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Πετώντας πάνω από το Le Mans, το Goodyear Blimp θα προσφέρει μοναδική εναέρια τηλεοπτική κάλυψη, σε ζωντανή σύνδεση με πλάνα από την δράση στην αγωνιστική πίστα, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως εντυπωσιακός πρεσβευτής της μάρκας Goodyear για το κοινό. Το Goodyear Blimp θα κάνει αισθητή την παρουσία του και στο Nürburgring και πάλι παρέχοντας τηλεοπτική κάλυψη του WTCR- FIA World Touring Car Cup, ως μέλος του αγώνα 24 Ωρών του Σαββατοκύριακου. Συγκεκριμένα, το WTCR εκπροσωπεί το κορυφαίο επίπεδο αγώνων αυτοκινήτου παγκοσμίως στο οποίο η Goodyear ορίστηκε ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών σε κάθε αυτοκίνητο αυτής της δημοφιλούς διοργάνωσης.

Το Goodyear Blimp που πετάει στην Ευρώπη είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο με τα τρία Goodyear Blimp που διαθέτει η Goodyear στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα συγκεκριμένα Blimp κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις όπως το NASCAR για το οποίο η Goodyear είναι αποκλειστικός προμηθευτής, καθώς και στους αγώνες μπάσκετ του NBA, σε αγώνες ποδοσφαίρου Αμερικανικών Κολλεγίων και σε τουρνουά PGA golf.

Ωστόσο το Goodyear Blimp έχει σημειώσει λαμπρή ιστορία και στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, μεταξύ του 1972 και 1986 ένα Goodyear Blimp με την ονομασία Europa έκανε την εμφάνισή του σε μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων, εκκινώντας από κορυφαία αθλητικά γεγονότα όπως οι 24 Hours of Le Mans, το Γερμανικό Grand Prix, και το Γαλλικό Πρωτάθλημα Τένις, καθώς και σε σημαντικά κοινωνικά γεγονότα όπως σε δύο βασιλικούς βρετανικούς γάμους.

Γιορτάζοντας την αγωνιστική επιστροφή της Goodyear's σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Οι τελευταίοι 12 μήνες αποτέλεσαν μια πολυάσχολη περίοδο για την Ομάδα Αγώνων της Goodyear. H πρώτη συμμετοχή στο FIA World Endurance Championship (WEC) ξεκίνησε στο Silverstone τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και πρόκειται να κορυφωθεί στο Bahrain το Νοέμβριο, μετά το Le Mans. 

Η Goodyear συμμετέχει για δύο γεμάτες σεζόν με τις ομάδες Jota Sport και Jackie Chan DC Racing στην κατηγορία LMP2, με τις οποίες έχει ανέβει στο βάθρο με τα αγωνιστικά ελαστικά Goodyear Eagle F1 SuperSport, συμπεριλαμβάνοντας και τη νίκη για την ομάδα Jota Sport στον αγώνα 4 Hours της Σαγκάης, τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο Ευρωπαϊκό Le Mans Series (ELMS), διάφορες ομάδες LMP2 διαγωνίζονται με ελαστικά Goodyear, με κάθε αγωνιστικό μοντέλο της κατηγορίας LMGTE. Από το 2021, η Goodyear θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στην κατηγορία LMP2 στo Πρωτάθλημα FIA World Endurance Championship (WEC) και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντοχής Le Mans (ELMS).
 
 
 O Rytokoski πρόσθεσε «Οι αγώνες αντοχής είναι άκρως σημαντικοί για την Goodyear στην ανάπτυξη κορυφαίων τεχνολογιών. Το πρόσφατο λανσάρισμα της νέας γκάμας ελαστικών Eagle F1 SuperSport συνδέεται άμεσα με τα αγωνιστικά ελαστικά του Le Mans και του Nürburgring, ενώ το νέο ελαστικό EfficientGrip Performance 2 της Goodyear αντικατοπτρίζει το αγωνιστικό πνεύμα των αγώνων αντοχής, παρέχοντας στους αυτοκινητιστές περίπου 50% περισσότερα χιλιόμετρα από τον προκάτοχό του και 20% περισσότερα χιλιόμετρα από τον 2ο καλύτερο ανταγωνιστή της στις δοκιμές»

Στον συναρπαστικό κόσμο της αγωνιστικής οδήγησης των touring αυτοκινήτων, η Goodyear ορίστηκε ως ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WTCR (FIA World Touring Car Cup), στον κορυφαίο διεθνή θεσμό αγώνων touring αυτοκινήτων, και στο υψηλού ανταγωνισμού Βρετανικό Πρωτάθλημα Touring Αυτοκινήτων (BTCC).

H σεζόν BTCC ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου ενώ η εκστρατεία WTCR κάνει την αργοπορημένη της εκκίνηση το Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, η Goodyear είναι Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών του PURE ETCR, το νέο συναρπαστικό αγώνα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα ξεκινήσει αργότερα εντός της χρονιάς με μια σειρά από δοκιμαστικές εκδηλώσεις επίδειξης.
Το πρωτοπόρο πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητου αθλητισμού διαθέτει τα πιο ισχυρά touring αυτοκίνητα στον κόσμο και η Goodyear έχει αναπτύξει μια μοναδική έκδοση του αγωνιστικού ελαστικού Eagle F1 SuperSport για να μεγιστοποιήσει την απόδοση αυτών των πισωκίνητων ‘θηρίων'.

Αυτά τα συναρπαστικά Ευρωπαϊκά και παγκόσμια αγωνιστικά προγράμματα είναι επιπρόσθετα των ισχυρών δεσμών της Goodyear με το NASCAR και τους αγώνες NHRA στη Βόρεια Αμερική. Οι δεσμοί της Goodyear με το NASCAR χρονολογείται από το 1950 στην οποία η Goodyear είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στις τρεις κορυφαίες εθνικές σειρές αγώνων του NASCAR από το 1997. 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Eλαστικά αυτοκινήτου , Τιμές ελαστικών, Δόσεις , Premium Eλαστικά, Quality Ελαστικά, Discount Ελαστικά, Εμπορίες ελαστικών Αττικής, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Hankook, Continental, Goodyear, Dunlop, Toyo, Yokohama, Cooper, General, Tire, Vredestein, Fulda, Falken, BFGoodrich, Lassa, Tristar, Insa, Turbo, Rotalla, Torque, Nankang, Imperial, Maxxis, Achilles, Aeolus, Alliance, Annaite, Antares, Aoteli, Aplus, Apollo, Aptany, Arivo, Atlas, Atturo, Austone, Autogreen, Autogrip, Avon, Barkley, Barum, Berlin , Tires, BFGoodrich, BKT, Blacklion, Blackstar, Bridgestone, Camac, Ceat, Centara, Chengshan, Coker, Comforser, Compasal, Compass, Continental, Cooper, CST, Dayton, Debica, Deli, Tire, Delinte, Diamond, Back, Diplomat, Double, Coin, Doublestar, Dunlop, Duraturn, Duro, EP, tyres, ESA, Tecar, Eurotyre, Event, Evergreen, Falken, Federal, Fedima, Firemax, Firestone, Fortuna, Fortune, Fulda, Fullrun, General, Tire, Gislaved, Giti, Goalstar, Goform, Goodride, Goodyear, Gremax, Grenlander, Gripmax, GT-Radial, Habilead, Haida, Hankook, Headway, Heidenau, Hifly, Hilo, Horizon, Imperial, Infinity, Insa, Turbo, Interstate, Journey, Tyre, Joyroad, Kama, Kapsen, Kelly, Kenda, Khefren, Kinforest, King, Meiler, Kings, Tire, Kingstar, Kleber, Kormoran, Kumho, Landsail, Lanvigator, Lassa, Laufenn, Leao, Lexani, Linglong, Mabor, Marshal, Mastersteel, Matador, Maxtrek, Maxxis, Mazzini, Meteor, Michelin, Milestone, Minerva, Mirage, Momo, Nankang, Neolin, Nexen, Nitto, Nokian, Nordexx, Nortenha, Novex, Onyx, Orium, Ovation, Pace, Paxaro, Petlas, Pirelli, Pneumant, Powertrac, Premiorri, Presa, Prestivo, Radar, Retro, Riken, Roadcruza, Roadhog, Roadmarch, Roadstone, Rockstone, Rosava, Rotalla, Routeway, Rovelo, Royalblack, Saetta, Sailun, Sava, Sebring, Security, Seiberling, Semperit, Silverstone, Sonar, Speedways, Sportiva, Star, Performer, Starco, Starfire, Starmaxx, Sumitomo, Sunfull, Sunitrac, Sunny, Sunwide, Superia, Syron, T-Tyre, Taurus, Tecnica, Three-A, Tigar, Toledo, Tomket, Torque, Tourador, Toyo, Tracmax, Trazano, TRI-ACE, Triangle, Tristar, Tyfoon, Unigrip, Uniroyal, VEE-Rubber, Viatti, Viking, Vitour, Voyager, Vredestein, Wanda, Wanli, Westlake, Windforce, Winrun, Yokohama, Zeetex, Zeta, Αναρτήσεις, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση, Ζάντες, Θερινά ελαστικά, All season ελαστικά, Suv ελαστικά, 4Χ4 ελαστικά, Runflat ελαστικά, Χειμερινά ελαστικά, 4 εποχών ελαστικά,195/50/15, 225/45/17, 195/55/16, 205/55/16.