Καλύτερες επιδόσεις με ένα κλικ!

7585 Επισκέψεις στο άρθρο

Η εταιρία MICROCHIPS TUNING προσφέρει επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου, ώστε το αυτοκίνητο σας να βελτιώσει τις επιδόσεις του!

Η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (Εngine Contron Unit - ECU) είναι ο «εγκέφαλος» του αυτοκινήτου. Ο εγκέφαλος είναι ένας μικροϋπολογιστής, ο οποίος αναγνωρίζει – μέσω εγκατεστημένου από τον κατασκευαστή προγράμματος – όλες τις μεταβλητές του κινητήρα για την καλύτερη καύση του. Με απλά λόγια, εφαρμόζει πλακέτα με μικροϋπολογιστές, που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του κινητήρα. Ο εγκέφαλος λαμβάνει πληροφορίες από τον αισθητήρα "λ", από τις στροφές του κινητήρα, τη θερμοκρασία του, την πυκνότητα του αέρα εισαγωγής, το καύσιμο και ρυθμίζει αναλόγως την πεταλούδα εισαγωγής. Ο εγκέφαλος είναι σε θέση να διαγνώσει οποιοδήποτε πρόβλημα στον κινητήρα (π.χ. κακή ποιότητα βενζίνης, δυσλειτουργία κάποιου συστήματος) και εκείνη τη στιγμή αλλάζει τις μεταβλητές του και ρυθμίζει τον κινητήρα σε κατάσταση safe mode.

Ο κινητήρας, σε αυτήν την περίπτωση, ανακτά αυθαίρετες τιμές για τους αισθητήρες, οι οποίοι αγνοούνται και υπάρχει έτοιμο πρόγραμμα γι αυτές τις τιμές, όπου καθορίζεται μέσα σε φυσιολογικά όρια η λειτουργία του κινητήρα, έτσι ώστε να μην ακινητοποιηθεί. 


Όπως καταλαβαίνεις η λειτουργία του εγκεφάλου είναι σημαντική για το αυοτκίνητο σου, οπότε τον προγραμματισμό πρέπει να την κάνεις σε κάποιον ειδικό που ξέρει καλά την δουλειά και έχει τα κατάλληλα εργαλεία. Ένας από αυτούς είναι η MICROCHIPS TUNING, που βρίσκεται στο χώρο του προγραμματισμού αυτοκινήτων εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια και προγραμματίζει αποτελεσματικά και υπεύθυνα τους εγκεφάλους ΟΛΩΝ των αυτοκινήτων της αγοράς.

Δεθέτει  σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μοσχάτο και  έμπειρο προσωπικό που κατέχει βαθιά γνώση του αυτοκινήτου, των λειτουργιών και των δυνατοτήτων του.

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τις βελτιώσεις είναι τελευταίας τεχνολογίας και εγγυώνται σταθερότητα και ακριβή αποτελέσματα. Οι βελτιώσεις γίνονται μέσω προγραμματισμού του εγκεφάλου. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα και ανέρχονται σε 8-10 % για τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες και έως 50% για τους υπερτροφοδοτούμενους.

Επίσης η Microchip- Tuning διαθέτει ιδιόκτητο δυναμόμετρο 4WD με φρένα, που προσομοιώνει πραγματικές συνθήκες δρόμου. Όλοι οι προγραμματισμοί γίνονται πάνω στο δυναμόμετρο με προσομοιωτή εγκεφάλου και οι αλλαγές περνάνε στον κινητήρα σε πραγματικό χρόνο.