Βιολογικός καθαρισμός και τα «έκαψες» όλα!

3534 Επισκέψεις στο άρθρο

Η υγειονομική κρίση που ζούμε αυτή την περίοδο έχει κάνει πιο σημαντικό από ποτέ τον καθαρισμό του αυτοκινήτου, όχι μόνο από σκόνη και βρωμιά αλλά και από μικρο-οργανισμούς βακτήρια και ιούς. Η καλύτερη λύση είναι ο βιολογικός καθαρισμός, ο οποίος πραγματοποιείται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες & ειδικά μηχανήματα.

INDASA Italia s.r.l. a socio unico
ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΚΕΚΕΡΗΣ

Συνήθως, κάθε ημέρα, με βάση τις έρευνες, σαν μέσος κάτοχος αυτοκινήτου περνάς τουλάχιστον 90΄ λεπτά της ζωής σου μέσα στο αυτοκίνητο. Είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, ένα εργαλείο μετακίνησης, διασκέδασης, εργασίας. Το δεύτερο σπίτι σου. Για αυτό το λόγο φροντίζεις να είναι πάντα λειτουργικό και καθαρό. Έρευνες ωστόσο έχουν δείξει ότι ο μέσος κάτοχος του αυτοκίνητου αν και φροντίζει να έχει καθαρό το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου του, αντίθετα δεν κάνει το ίδιο (σε τόσο μεγάλο βαθμό)για τον καθαρισμό του εσωτερικού του αυτοκινήτου του.

Kοινοποίησε το »


Είναι σημαντικό για την υγεία σου
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι άλλο "ζει" στο αυτοκίνητό σου εκτός από εσένα; Η απάντηση είναι περίπου 700 διαφορετικά στελέχη βακτηρίων. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται αν τρως και πίνεις (διάφορα σνάκς εντός αυτοκινήτου) και στη συνέχεια αγγίζεις τις εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου.
Πώς όμως θα το κρατήσεις "αποστειρωμένο" και χωρίς μικρόβια;
Όπως καταλαβαίνεις δεν αρκεί ένα απλό «μέσα – έξω», αλλά ένας καλός βιολογικός καθαρισμός, που μπορούν να προσφέρουν ειδικοί και εκπαιδευμένοι επαγγελματίες. Για να μην μπερδευτείς με κάποιες άλλες τεχνικές πλυσίματος, με την έννοια του βιολογικού καθαρισμού ορίζεται ο καθαρισμός εκείνος που επιτυγχάνεται με ειδικά μηχανήματα ψεκασμού – τριβής και ταυτόχρονης αναρρόφησης υγρών – στερεών extractor). 

Παράλληλα, συνδυάζεται το τρίψιμο με ειδική βούρτσα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου, στα καθίσματα, στις πλαϊνές ταπετσαρίες, τις μοκέτες, τα πατάκια, αλλά και στο χώρο αποσκευών. 

Με αυτό τον τρόπο, απομακρύνονται επαρκώς τα μικρόβια, οι βρωμιές, η σκόνη, τα ακάρεα, τα καυσαέρια, οι τρίχες των σκύλων κ.αΠεριλαμβάνει 6 δράσεις-λειτουργίες:
-Πλύση-απόπλυση σαλονιού αυτοκινήτου
-Καθαρισμό πατώματος, πατάκια και μοκέτας
-Καθαρισμό ταμπλό, πόρτες και κολώνες
-Καθαρισμό χώρου αποσκευών
-Καθαρισμό ταμπλό
-Καθαρισμό ζωνών
 
Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα βήματα
Διαδικαστικά, ο ειδικός επαγγελματίας, πριν ξεκινήσει καν την διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού καθαρίζει και την παραμικρή υποψία σκόνης με ότι αυτή δύναται να περιέχει (με την βοήθεια ειδικής σκούπας) από καθίσματα, προσκέφαλα, εταζέρα, οροφή, δάπεδο χώρου αποσκευών, μέχρι ταμπλό!Από την διαδικασία αυτή, εξαιρούνται η οροφή και οι επενδύσεις στις πόρτες (η αναρροφητική δύναμη της συσκευής μπορεί να τις ξεκολλήσει). Αυτές καθαρίζονται με μαλακά σφουγγάρια και προσεκτικό τρίψιμο.

Next step ο καθαρισμός των «φωλιών»! O expert με την βοήθεια απολυμασμένου ειδικού πλυστικού μηχανηματος και βιοδιασπώμενου (εγκεκριμένου) απολυμαντικού ψεκάζει όλο το εσωτερικό, απολυμαίνοντας την καμπίνα των επιβατών από κάθε βλαβερό μικροοργανισμό (μέχρι τα γνωστά σε όλους ακάρεα)! Ιδιαίτερη επιμέλεια δίνεται (ή πρέπει να δίνεται) στα σημεία που ακουμπάμε με τα χέρια μας (τιμόνι, flash λεβιέδες, λαβές θυρών, διάφορα car-multimedia χειριστήρια), αφού αποτελούν τις λεγόμενες «φωλιές» μικροοργανισμών.
 
Πόσο διαρκεί και κάθε πότε πρέπει να γίνεται
Ο βιολογικός καθαρισμός, αν επιτελεστεί σωστά από επαγγελματίες του χώρου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εξαρτάται κατά πολύ από τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά και τον τύπο του εσωτερικού (ύφασμα ή δέρμα).Για παράδειγμα, στην περίπτωση του υφάσματος, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος, συγκριτικά με το δέρμα. Όσον αφορά το κάθε πότε πρέπει να γίνεται, οι ειδικοί συστήνουν μία φορά στους δύο μήνες. Παράλληλα, το κόστος κυμαίνεται από 30 – 60 ευρώ.
Βιολογικός καθαρισμός ή απολύμανση;
Σύμφωνα πάλι τους ειδικούς στο χώρο του καθαρισμού και της φροντίδας του αυτοκινήτου ο βιολογικός καθαρισμός στην πραγματικότητα πραγματοποιεί και απολύμανση, αφού όπως είπαμε σκοτώνει τα μικρόβια που υπάρχουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Βέβαια, μπορείς και εσύ να φροντίζεις για την απολύμανση του εσωτερικού του αυτοκινήτου σου, κάνοντας μερικά πολύ απλά πράγματα.

Ένα από αυτά, είναι να ψεκάζεις τους αεραγωγού του κλιματισμού με ένα καλό σπρεί καθαρισμού. Μην ξεχνάς ότι οι αεραγωγοί αυτοί είναι ιδανική φωλιά για μικρόβια.
Σημαντικό είναι να μην ξεχνάς την αλλαγή του φίλτρου καμπίνας κάθε 6 μήνες, αφού εκεί συσσωρεύονται οι μύκητες και οι παθογόνοι ιοί. Φυσικά δεν πρέπει να αμελείς να καθαρίζεις με ένα καλό αντισηπτικό (με περιεκτικότητα αλκοόλης 70%) τα πιο βρώμικα σημεία του εσωτερικού του αυτοκινήτου σου, που δεν είναι άλλα από το τιμόνι, τον επιλογέα ταχυτήτων, το χειρόφρενο και οι χειρολαβές.
 
Προσοχή πρέπει να γίνονται και τα δύο
Τα παραπάνω tips απολύμανσης δεν αρκούν για να είναι το αυτοκίνητό σου απόλυτα καθαρό. Σίγουρα πρέπει να τα ακολουθήσεις, αλλά ακόμα πιο σίγουρα δεν πρέπει να αμελήσεις τον βιολογικό καθαρισμό. Ειδικά αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης είναι πολύ σημαντικό να είσαι σίγουρος ότι ούτε εσύ κινδυνεύεις, ούτε οι γύρω σου.

 

Kοινοποίησε το »