Εξαφάνισε τις γρατζουνιές!

27658 Επισκέψεις στο άρθρο

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 2 κομμάτια ύφασμα, λίγη αλοιφή γυαλίσματος και 3 κινήσεις για να τις διώξεις από το αυτοκίνητό σου.

HB BODY ABEE
SMALTOLIN S.A.
Αρκούν 2 κομμάτια ύφασμα και λίγη αλοιφή εξωτερικού γυαλίσματος 

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να πλύνουμε καλά το αυτοκίνητό μας ή το σημείο που θέλουμε να επισκευάσουμε από τη γρατζουνιά. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι δύο μαλακά υφάσματα (μία παλιά φανέλα), ώστε να μη δημιουργήσουμε επιπλέον γρατζουνιές στο χρώμα του αυτοκινήτου μας. Και τα δύο αυτά υφάσματα θα πρέπει να είναι καθαρά, αλλά και απολύτως στεγνά.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να προμηθευτούμε μία αλοιφή για εξωτερικό γυάλισμα αυτοκινήτου, την οποία μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου. Η αλοιφή αυτή καλό είναι να είναι επώνυμη, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ψάχνεις να βρεις είδη φανοποιίας;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 



Αγόρασε αλοιφή λεπτής σύνθεσης και κράτα δροσερή τη λαμαρίνα πριν ξεκινήσεις

Πριν γυαλίσουμε το αυτοκίνητό μας, θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να βρίσκεται ώρα σε σκιερό μέρος, ώστε η λαμαρίνα του να μην έχει αναπτύξει υψηλή θερμοκρασία.

Η αλοιφή η οποία θα επιλέξουμε θα πρέπει να έχει λεπτή σύνθεση ώστε, κατά το γυάλισμα, να μην ταλαιπωρήσει το βερνίκι στο χρώμα του αυτοκινήτου.

Αν μία γρατζουνιά έχει αφαιρέσει τμήμα από το χρώμα του αυτοκινήτου μας, δεν πρέπει να επιμείνουμε στο τρίψιμο ώστε να την διορθώσουμε, διότι μπορεί να προκαλέσουμε μεγαλύτερη ζημιά στη γύρω επιφάνεια. Τοποθετείς την αλοιφή με το πρώτο κομμάτι ύφασμα, καθαρίζεις το σημείο με το δεύτερο.

Βήμα πρώτο

Τοποθετούμε μία σχετικά μικρή ποσότητα στο ένα από τα δύο υφάσματα. Μία αρκετά μεγάλη ποσότητα δε σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Βήμα δεύτερο

Εντοπίζουμε τη γρατζουνιά και τρίβουμε το σημείο αυτό κάνοντας κυκλικές κινήσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Δε χρειάζεται να ασκήσουμε υπερβολική δύναμη, διότι μπορεί να προκαλέσουμε βαθούλωμα στη λαμαρίνα.
Βήμα τρίτο

Με το δεύτερο και καθαρό ύφασμα καθαρίζουμε την απλωμένη αλοιφή από το αμάξωμα, μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς τα υπολείμματά της. Σε αυτό το βήμα, η διαδικασία πρέπει να γίνεται πάντοτε με το καθαρό ύφασμα.
Αποτέλεσμα

Οι γρατζουνιές έχουν εξαφανιστεί. Αν όμως, συνεχίζουν να φαίνονται αχνά, μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία γυαλίσματος. Αν και πάλι δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, θα πρέπει να επισκεφθούμε κάποιο φανοποιείο, διότι η γρατζουνιά έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο χρώμα.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΒΑΦΕΣ - ΧΡΩΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

  • RS NANOTECHNOLOGY

    RS NANOTECHNOLOGY

    Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
     210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • HB BODY

    HB BODY

    Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
     2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Akzo Nobel

    Akzo Nobel

    Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
     2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • GOLDEN CARE

    GOLDEN CARE

    Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
     2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SMALTOLIN S.A.

    SMALTOLIN S.A.

    Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
     210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ