Για να πουλήσεις το αυτοκίνητο σε καλύτερη τιμή!

Για να πουλήσεις το αυτοκίνητο σε καλύτερη τιμή!

2784 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες 5 πράγματα που μπορούν να σου εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή τιμή πώλησης του αυτοκινήτου σου ως μεταχειρισμένο…

HB BODY ABEE
SMALTOLIN S.A.

Θες να πουλήσεις το αυτοκίνητό; Πρέπει να δείχνει καινούριο, αν θες να πιάσει τα λεφτά του.

-βιολογικός καθαρισμός για να δείχνει πραγματικά καθαρό
-ξεθάμπωμα φαναριών (λάμπει και φωτίζει)
-εξαφάνιση γρατζουνιών (1 καλή αλοιφή αρκεί)
-καινούρια ελαστικά (μικρό κόστος – προσθέτει αξία)

Εσύ τι άλλες κινήσεις κάνεις, όταν πουλάς το αυτοκίνητό σου, για να πιάσει τα λεφτά που θες;


Έχει έρθει η ώρα να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας τετράτροχο και το πρώτο που σας απασχολεί φυσικά είναι πόσα χρήματα μπορεί να «πιάσει». Οι τιμές φυσικά και εξαρτώνται άμεσα από το έτος πρώτης κυκλοφορίας του και τα διανυθέντα χιλιόμετρά του, όμως με βάση τα παραπάνω οι τιμές στις αγγελίες «παίζουν» από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Αφήνοντας εκτός τις περιπτώσεις που «μυρίζουν» από μακριά, σας παρουσιάζουμε 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε έστω και την ύστατη στιγμή για να πάρετε περισσότερα χρήματα από την πώλησή του.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Βιολογικός καθαρισμός

Ένας καλός καθαρισμός του αμαξώματος πρέπει να συνοδεύεται και από αντίστοιχη φροντίδα και του εσωτερικού του. Κλείστε ραντεβού σε έναν επαγγελματία του είδους και προχωρήστε σε έναν βιολογικό καθαρισμό της καμπίνας ο οποίος θα τον φρεσκάρει τόσο που ίσως αναθεωρήσετε και τελικά δεν το πουλήσετε. Ο βιολογικός καθαρισμός επιτυγχάνεται με ειδικά μηχανήματα ψεκασμού – τριβής και ταυτόχρονης αναρρόφησης υγρών – στερεών (extractor).

Παράλληλα, συνδυάζεται το τρίψιμο με ειδική βούρτσα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου, στα καθίσματα στις πλαϊνές ταπετσαρίες, τις μοκέτες, τα πατάκια, αλλά και στο χώρο αποσκευών. Με αυτό τον τρόπο, απομακρύνονται επαρκώς τα μικρόβια, οι βρωμιές, η σκόνη, τα ακάρεα, τα καυσαέρια, οι τρίχες των σκύλων κ.α. Το σίγουρο είναι πως ο επόμενος ιδιοκτήτης θα εκτιμήσει ένα καθαρό και προσεγμένο εσωτερικό και θα πειστεί να δώσει το κάτι παραπάνω χρηματικά για να το αποκτήσει.

Ξεθαμπώστε τα φανάρια σας

Τα φανάρια του οχήματός μας ταλαιπωρούνται από τον ήλιο, τη θερμότητα που αποβάλουν όταν είναι αναμμένα, τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος και την υγρασία. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα μετά από μερικά χρόνια να κιτρινίζουν και να μην αποδίδουν το 100% της φωτεινότητάς τους, ενώ το πιο βασικό στην περίπτωσή μας είναι το γεγονός πως μαρτυρούν ένα πολυκαιρισμένο και κακοσυντηρημένο, αυτοκίνητο. Και επειδή η πρώτη εικόνα είναι αυτή που πάντα μετράει, καλό είναι αυτή να «κρύβει» κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη συναλλαγή.  Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να αλλάξει αυτό, είναι να ξεθαμπώσετε τα φανάρια σας με χρήση ειδικών καθαριστικών ή ακόμα και οδοντόκρεμας, ενώ αν θέλετε πιο επαγγελματική δουλειά και πάλι υπάρχουν στην αγορά εταιρείες που αναλαμβάνουν να αποκαταστήσουν τα θαμπά φωτιστικά.

Επισκευή γρατζουνιών

Οι μικρογρατζουνιές, το «αραχνιασμένο» χρώμα και γενικότερα ένα αμάξωμα που δεν «δείχνει» προσεγμένο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μας εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή τιμή μεταπώλησης του αυτοκινήτου. Ακόμα και αν το ποσό που χρειαστεί για την επαναφορά του χρώματος η την διόρθωση γρατζουνιών είναι υψηλό είναι σημαντικό να το κάνουμε γιατί αποτελεί τον «κράχτη» του ενδιαφέροντος για τον υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος σαφώς θα αντιληφθεί πως πρέπει να πληρώσει «κάτι» παραπάνω.  Για να επισκευάσουμε μία επιφανειακή γρατσουνιά στο χρώμα του αμαξώματος, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ένα κατάστημα περιποίησης ή σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Μπορείτε ακόμα και μόνοι σας να προμηθευτείτε μία αλοιφή για γρατσουνιές από κάποιο κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου και να προχωρήσετε στην επισκευή του ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης. 

Τραβήξτε (πολλές) φωτογραφίες

Για να πουλήσετε καλύτερα το αυτοκίνητό σας, πρέπει απλώς να το «πουλήσετε» καλύτερα από ότι είναι… Αφού έχετε κάνει τα παραπάνω βήματα του άρθρου, ξεκινήστε να φτιάχνετε ένα άλμπουμ φωτογραφιών από όλα τα επιμέρους σημεία του ή τουλάχιστον τα πιο προσεγμένα και ανεβάστε τις στην αγγελία. Επιλέξτε ακόμα και μια όμορφη τοποθεσία για την φωτογράφισή του αφού αυτό ακόμα είναι αρκετό για να το διαχωρίσει από τα υπόλοιπα αντίστοιχα που θα δει κάποιος στην περιήγησή του σε αγγελίες, ανεβάζοντας έτσι και την μεταπωλητική του αξία. 

Αλλάξτε ελαστικά

Eνα από τα σημαντικότερα στοιχεία που μπορεί να εξασφαλίσει ψηλότερη τιμή αγοράς για το αυτοκίνητό σας, είναι τα νέα ελαστικά. Τα ελαστικά συχνά αποτελούν τον βασικότερο «βραχνά» για έναν νέο αγοραστή, ο οποίος πάντοτε θα υπολογίσει και το κόστος τους μετά την αγορά του αυτοκινήτου που τον ενδιαφέρει. Μπορείτε έτσι να του αφαιρέσετε από τον παράγοντα αγορά ένα σημαντικό κεφάλαιο αφού δεν θα χρειαστεί να αλλάξει άμεσα ελαστικά, ενώ παράλληλα δεν είναι ανάγκη να προβείτε στην αγορά ενός ακριβού και ειδικού ελαστικού. Επιλέξτε κάτι οικονομικό, αφού αυτό που «μετράει» για τον αγοραστή είναι το «νέα ελαστικά» και όχι ο τύπος και η μάρκα τους. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »