Glasurit : Μια καινοτόμα εταιρεία με μεγάλη ιστορία

3380 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην 14η δεκαετία της η Glasurit μετρά επιτεύγματα, χιλιάδες βαφείς «οπαδούς» και εκατοµµύρια αυτοκίνητα να «φοράνε» τα χρώματα της !

Η εμπειρία της Glasurit  συναντά την καινοτομία ...
Tο 2018 η
Glasurit γιορτάζει την 130 επέτειο από την ίδρυση της!

Το 1888 ο ιδρυτής της, Max Winkelmann, έστησε µια νέα (τότε) εταιρεία χρωµάτων και βερνικιών, με έδρα το Αμβούργο στη Γερμανία. Το πρώτο χρώµα που πάραξε το εργοστάσιο διατέθηκε στο εµπόριο µε την ονοµασία «Crystal White». Προφανώς λευκό. Αρχική χρήση βρήκε σε ποντοπόρα υπερωκεάνια, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς.
Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της η «Max Winkelmann» µετονοµάστηκε σε «Glasurit» (λέξη που σηµαίνει λούστρο). Λέξη που παραπέμπει σε γυαλιστερό βερνίκι και υπόσχεται ποιότητα και αντοχή βαφών.

Ένα τέταρτο του αιώνα μετά την εισαγωγή της Glasurit ως εµπορική ονοµασία ο παπαγάλος καταχωρείται ως προστατευόµενο εµπορικό σήµα και δίνει στα προϊόντα της εταιρείας µια ελκυστική εµφάνιση, σήμα κατατεθέν.

Έχοντας σταθερή ανοδική πορεία, η Glasurit αυξάνει την γκάμα των προϊόντων της. Οι χημικοί της εταιρείας ευθύνονται για την  ανάπτυξη χρωµάτων και σµάλτων από συνθετικές ρητίνες και κάνουν την Glasurit να αποκτήσει φήμη. 

Η αυτοκινητοβιοµηχανία γίνεται ακόµη πιο σηµαντικός πελάτης και η φήµη των βερνικιών και των χρωµάτων της Glasurit αυξάνεται, συµπεριλαµβανοµένων και άλλων χωρών εκτός Γερµανίας.

Σειρά 54 της Glasurit
Για την συνέχεια της ιστορίας της Glasurit έρχεται η εισαγωγή της σειράς 54, μια κομβική χρονιά για την εταιρεία μιας και αποδεικνύει την ηγετική της θέση στην τεχνολογία. Η σειρά 54 είναι µια πραγματική  καινοτοµία, δεδοµένου ότι είναι η 1η σειρά µεταλλικών Διπλής για την επισκευή.


Στις αρχές της δεκαετίας του 80` ξεκινάει η εποχή των αποτελεσµατικών, απλών, και ασφαλών διαδικασιών βαφής αυτοκινήτων, µε τη µορφή του συστήµατος RATIO της Glasurit.
Στα συστήµατα RATIO, τα προϊόντα Glasurit συνδυάζονται λογικά και συστηµατικά. Με τη βοήθεια αυτών των συστηµάτων, όλες οι εργασίες φινιρίσµατος αυτοκινήτων µπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα και µε χαµηλό κόστος.

Σειρά 90 της Glasurit
Συνεχίζοντας, η Glasurit τοποθετεί ένα από τα πρώτα υδατοδιαλυτά συστήµατα βαφών στην αγορά, την σειρά 90
Λόγω της υψηλής ποιότητας του προϊόντος και των απλών, φιλικών κατά την εφαρµογή χειρισµών που είναι εγγενείς στο RATIO Aqua System, η χρήση της σειράς 90 εγγυάται ομοιόμορφο αποτέλεσμα φινιρίσµατος. Δίνεται βάση στη µείωση της περιεκτικότητας σε διαλύτες και, συνεπώς, στην αύξηση του φιλικού προς το περιβάλλον χαρακτήρα του συστήµατος.
Η σειρά Glasurit 90 εξασφαλίζει εξαιρετική και εύκολη εφαρµογή και βέλτιστους χρόνους βαφής και χρησιµοποιείται όχι µόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία καθώς και στη Βόρεια και Νότια Αµερική.

Σειρά 22 της Glasurit
Η σειρά 22, σύστηµα φινιρίσµατος υψηλών στερεών, για φινίρισµα σε χρώµατα Μονής, ένα ακόμα βήμα για την Glasurit. Ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αυξηµένης οικολογικής απόδοσης των βαφείωνΗ υψηλότερη περιεκτικότητα σε στερεά σηµαίνει µικρότερη ποσότητα διαλύτη, σε συνδυασµό µε σηµαντική εξοικονόµηση υλικού και χρόνου επεξεργασίας.

Σειρά 55 της Glasurit
Η Glasurit λανσάρει τη σειρά 55, νέο προϊόν για φινίρισµα διπλής επίστρωσης που ξεπερνά την επιτυχηµένη σειρά 54.

Σειρά 68 της Glasurit
Η σειρά 68 θέτει νέα πρότυπα στον τοµέα των επαγγελµατικών οχηµάτων, τόσο στην βιοµηχανία όσο και στην επισκευή. Ως συνεπής συνεχιστής της σειράς 18, η σειρά 68 που συµµορφώνεται µε τις προδιαγραφές VOC υπερβαίνει ότι υπάρχει στην αγορά µέχρι σήµερα όσον αφορά την αποδοτικότητα, τη σχέση κόστους-αποτελεσµατικότητας και την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Glasurit RATIO Concept Plus
Περνώντας στο millennium, η έκθεση Automechanika σηµατοδοτεί το ντεµπούτο του Glasurit RATIO Concept Plus, το ολοκληρωµένο πακέτο για αυξηµένη απόδοση και βελτιωµένες ροές εργασίας που σχετίζονται µε το βαφείο και τη διαχείρισή του.  ιδανικό για την επισκευή µικρών ζηµιών. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προϊόντος Glasurit RATIO Spot Repair είναι, η αποτελεσµατική, χαµηλού κόστους διαδικασία για την επισκευή µικρών ζηµιών.

Με αυτό το πακέτο, η Glasurit ολοκληρώνει την εξέλιξή της από έναν απλό προµηθευτή χρωµάτων σε έναν συνεργάτη που προσφέρει λύσεις για όλα τα προβλήµατα στο βαφείο.

Classic Car Colours
H Glasurit δηµιουργεί µια ειδική υπηρεσία για τους ιδιοκτήτες κλασικών αυτοκινήτων µε τίτλο Classic Car Colours. Ως ειδικός βαφής µε πάνω από 100 χρόνια εµπειρίας η Glasurit παρέχει χρήσιµες συµβουλές και σηµαντικές πληροφορίες για όλες τις πτυχές επαναβαφής κλασικών αυτοκινήτων.

Από το 1888 η Glasurit διαµορφώνει την ιστορία των χρωµάτων προσφέροντας πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις που διευκολύνουν τους βαφείς να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσµατα. Για 130 χρόνια, κάνουν ότι χρειάζεται για να ευχαριστήσουν τους πελάτες, ένας πολύ καλός λόγος για να γιορτάσουν µαζί τους.

Quick infos....
Από το 2009,
η Glasurit προσφέρει το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο στον κόσµο για την επαναβαφή αυτοκινήτων στο Münster. Στο κέντρο επιµόρφωσης RCC, οι βαφείς χρησιµοποιούν προϊόντα και τεχνικές τελευταίας τεχνολογίας. Και το 2013 η Glasurit ιδρύει το δίκτυο πελατών της ColorMotion και προσφέρει στους πελάτες της σε ολόκληρη την Ευρώπη καινοτόµες λύσεις που αφορούν θέµατα διαχείρισης επιχειρήσεων, µάρκετινγκ, διαχείρισης προσωπικού, υποδοµών και βιωσιµότητας.

Για να σηµατοδοτήσει το επετειακό της έτος, η Glasurit,  κορυφαία εµπορική επωνυµία χρώµατος της BASF, έχει επανασχεδιάσει τις ετικέτες για το φάσµα των προϊόντων της.
Tη στιγµή, που η Glasurit νιώθει υπερήφανη για την ιστορία της τα τελευταία 130 χρόνια, το 2018, όλα τα προϊόντα – από τη στίλβωση έως το µεγάλο δοχείο βαφής, παρουσιάζονται σε νέα συσκευασία. Οι ετικέτες των νέων συσκευασιών, παρουσιάζουν στους χρήστες όλες τις σχετικές πληροφορίες µε µια µατιά.
Οι νέες ετικέτες επιτρέπουν επίσης στη Glasurit να προσαρµόσει το σχέδιο συσκευασίας στο νέο εταιρικό σχέδιο της µάρκας, το οποίο ανανεώθηκε µετά από δέκα χρόνια. 

Η Glasurit, η κορυφαία µάρκα της BASF, προσφέρει το ολοκληρωµένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της για να υποστηρίξει τα καταστήµατα αυτοκινήτων µε ψηφιακή αντιστοίχιση χρωµάτων.  To πρόγραµµα περιλαµβάνει τον νέο φασµατογράφο Glasurit RATIO Scan 12/6, το οποίο βασίζεται στη µεγαλύτερη βάση δεδοµένων χρωµάτων παγκοσµίως – Glasurit Color Online – και εξασφαλίζει βέλτιστες λύσεις φινιρίσµατος

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

  • SMALTOLIN S.A.

    SMALTOLIN S.A.

    Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
     210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

    ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

    Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
      2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

    ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

    Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
      210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΚΕΚΕΡΗΣ

    ΚΕΚΕΡΗΣ

    Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
     2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΣΚΑΛΚΟΣ

    ΣΚΑΛΚΟΣ

    Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
     2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • GOLDEN CARE

    GOLDEN CARE

    Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
     2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTO COLOR

    AUTO COLOR

    Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
     2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΙΒΑΣ

    ΛΙΒΑΣ

    Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
     2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTORADO

    AUTORADO

    Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
     6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Akzo Nobel

    Akzo Nobel

    Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
     2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • RS NANOTECHNOLOGY

    RS NANOTECHNOLOGY

    Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
     210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • HB BODY

    HB BODY

    Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
     2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ