Kάντο μόνος σου: Aλλαξε μπουζί (vid)

26645 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αλλαγή των μπουζί είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση από ότι ίσως κάποιοι φαντάζονται. Δες πως μπορείς να το κάνεις μόνος σου σε 4 απλά βήματα.

Τα μπουζί αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κινητήρα, αφού χωρίς αυτά δεν μπορεί να λειτουργίσει. Όταν έχουμε διανύσει τα χιλιόμετρα στα οποία ορίζει ο κατασκευαστής ότι χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση των μπουζί. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος ή κάποιοι από τους κυλίνδρους δε λειτουργεί κανονικά, αφού το μπουζί δε δίνει σπινθήρα για να γίνει η καύση. Πριν φτάσετε στον ειδικό, δοκιμάστε να καθαρίσετε ή και να αλλάξετε τα μπουζί. Αν το κάνετε και το πρόβλημα συνεχίσει, τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε συνεργείο για να αλλάξετε τις τσιμούχες ή να κάνετε κανονικό ρεκτιφιέ, καθώς η λανθασμένη λίπανση θα φθείρει τα πιστόνια αλλά και το καπάκι του κινητήρα. Ας δούμε πως μπορείτε μόνοι σας να καθαρίσετε-αλλάξετε τα μπουζί.

 

Βήμα 1ο
Τραβήξτε τα καλώδια (πίπες) των μπουζί που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάπου στο πλαϊνό μέρος του κινητήρα. Αυτά παρέχουν το απαραίτητο ρεύμα και πρέπει να τα βγάλετε για να έχετε πρόσβαση στα μπουζί.

Βήμα 2ο
Χρησιμοποιείστε το λεγόμενο μπουζόκλειδο για να ξεβιδώσετε τα μπουζί. Έχουν αρκετές στροφές και πιθανόν να είναι λίγο "βυθισμένα" στον κινητήρα.

Ψάχνεις να βρεις ηλεκτρικά ανταλλακτικά;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 


Βήμα 3ο
Αφού το βγάλετε, δείτε αν η ακίδα στην άκρη του υπάρχει και αν είναι πολύ λερωμένη με λιπαντικό. Σε κάθε περίπτωση καθαρίστε και τις δύο άκρες με ένα στεγνό πανί, αφαιρώντας κάθε είδος υγρασίας από πάνω του.

Βήμα 4ο
Τοποθετήστε το πάλι πίσω και βιδώστε το προσεκτικά. Βάλτε στη θέση του το καλώδιο. Κάντε το ίδιο και με τα άλλα μπουζί. Έτσι θα μπορείτε να κινήσετε το αυτοκίνητό σας, μέχρι να το αναλάβει ειδικός.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

  • THINK GARAGE

    THINK GARAGE

    Τα εργαλεία της Topdon μπορείτε να τα βρείτε στην ελληνική αγορά μέσω της Thnik Garage, η οποία τα αντιπροσωπεύει. ​Η Τhink Garage από το 1998 δραστηριοποιείται στον χώρο του αυοτκινήτου και συγκεκριμένα στον τομέα της συμβουλευτικής.
     2105696990 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ELPARTS

    ELPARTS

    Στην elparts.gr θα βρείτε μίζες - δυναμό και όλα όσα χρειάζεστε για την επισκευή τους. Όλα φυσικά είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευής και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. 
     2352061220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    11972U2500CX για την Η7 με τιμή 54,50
    11342U2500CX για την Η4 με τιμή 56,00
     210 5576392 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • AUTOPLANET

    AUTOPLANET

    Στην AutoPlanet θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά, μπαταρίες, λιπαντικά, υαλοκα/στήρες, φώτα και άλλα αξεσουάρ. Μπείτε στο autoplanet.gr και πάρτε έκπτωση 30% σε όλες τις λάμπες, όπως και υαλοκαθαριστήρες έως και 24% φθηνότερα.

     2118000881 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Autospark

    Autospark

    Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Λάμπες, αξεσουάρ, διακόπτες αισθητήρες και όχι μόνο. Χαμηλές τιμές, άμεση εξυπηρέτηση.  Πώληση χονδρική και λιανική.

     2310452220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • CADENCE HELLAS

    CADENCE HELLAS

    Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.
     2104636275 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ