Ας δούμε μερικά μικρομαστορέματα που μπορούμε να κάνουμε στο αυτοκίνητό μας, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ή εργαλεία.

Η ασφαλειοθήκη ενός αυτοκινήτου βρίσκεται συνήθως τοποθετημένη στην αριστερή πλευρά του ταμπλό, λίγο κάτω από το τιμόνι.

Η τάπα του ψυγείου έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία, όταν ο κινητήρας είναι ζεστός, για αυτό αν επιχειρήσετε να την ανοίξετε χρησιμοποιήστε μια πετσέτα.

Αν παρατηρήσετε τρέμουλο του κινητήρα τραβήξετε ένα - ένα τα μπουζοκαλώδια και σε όποιο δεν παρατηρηθεί επιπλέον ρετάρισμα, εκεί ανήκει το μπουζί που χρειάζεται αντικατάσταση.

Αν κατά την εκκίνηση το αυτοκίνητο δε «μιζάρει» κατευθείαν τότε μάλλον χρειάζεται αντικατάσταση η μπαταρία σας.

Μικρομαστορέματα

27142 Επισκέψεις στο άρθρο

Ας δούμε μερικές σημαντικές και εύκολες επισκευές, που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε στο αυτοκίνητό μας, δίχως να έχουμε ιδιαίτερες μηχανολογικές γνώσεις.

 
Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να αντιμετωπίσουμε κάποια βλάβη με το αυτοκίνητό μας, η οποία μπορεί να επιλυθεί κάνοντας κάποιες απλές και μη χρονοβόρες κινήσεις, χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές γνώσεις. Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες συνηθισμένες βλάβες που μπορεί να εμφανίσει το όχημά μας, αλλά και το πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε ολοκληρωτικά ή για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να καταφέρουμε να φθάσουμε στο πλησιέστερο συνεργείο αυτοκινήτων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • ΜΙΧΑΛΗΣ

    Παρκάρουμε στην άκρη του δρόμου λόγω υπερθέρμανσης: Ανοίγουμε το καπό της μηχανής για να ψυχθεί πιο γρήγορα η μηχανή και για να μας βλέπουν πιο εύκολα οι άλλοι οδηγοί. Μπαταρία: πριν μείνουμε από μπαταρία πάμε στον ηλεκτρολόγο που μπορεί να την ελέγχει και να μας πει πόση ζωή έχει ακόμη. Καμένη ασφάλεια: πρέπει να γνωρίζουμε από πριν τη θέση της ασφαλειοθήκης και πρέπει να μάθουμε από πριν το πώς ξεχωρίζουμε μια καμένη ασφάλεια. Πρέπει να έχουμε μαζί μας εφεδρικές ασφάλειες διαφόρων αμπεράζ (τι λέξη κι' αυτή!) γιατί σύμφωνα με το νόμο του Μέρφυ όταν μας καεί ασφάλεια όλα τα μαγαζιά θα είναι κλειστά.

      2
  • Παναγιωτης

    Λανθασμενη συμβουλη απο μερους σας ,αν ειναι δυνατο αν ξεκινησουνε ολοι να πασπατευουν τα αυτοκινητα τους θα θρηνουμε σε καθημερινη βαση παρα πολυ κοσμο,ειναι σαν να λετε μην πατε στον γιατρο γινεται γιατρος του εαυτου σας, σας παρακαλω πολυ αφαιρεστε αυτην την δημοσιευση ,δεν ειμαι μηχανικος αυτοκινητων σε περιπτωση που ξεκινησουν το κραξιμο οι τσαμπατζηδες