Βήμα 1.
Συμβουλευτείτε το βιβλίο του κατασκευαστή πριν ξεκινήσετε.

Βήμα 2ο.
Βρείτε τον κατάλληλο χώρο

Βήμα 3ο.
Μετρήστε 80 εκατοστά.

Βήμα 4ο.
Βάλτε ένα σημάδι

Βήμα 5ο
Ρυθμίστε τα φώτα σύμφωνα με το παράδειγμα.

Παράδειγμα σωστής ρύθμισης.

Παράδειγμα λανθασμένης ρύθμισης.

Αν έχετε ρυθμιζόμενα φώτα, τότε έχετε τον διακόπτη στη θέση 0 (τα φώτα να φέγγουν μακριά).

Ρύθμισε μόνος σου τα φώτα σε 5 βήματα!

26842 Επισκέψεις στο άρθρο

Γιατί να ξοδέψεις λεφτά, για να ρυθμίσεις τα φώτα του αυτοκινήτου σου; Ακολούθησε τα παρακάτω 5 βήματα για να το κάνεις μόνος σου, ώστε να βλέπεις καλύτερα, αλλά και να μην τυφλώνεις τον απέναντι.

Βήμα 1ο

Πριν ξεκινήσεις, καλό θα είναι να συμβουλευτείς το βιβλίο του κατασκευαστή στο σχετικό κομμάτι για τη ρύθμιση της δέσμης φώτων, ώστε να εντοπίσεις το ρυθμιστικό μηχανισμό στο πίσω μέρος του φαναριού. Συνήθως υπάρχει κάποια βίδα ή κάποιος στρογγυλός περιστρεφόμενος μοχλός ως ρεγουλατόρος.

Βήμα 2ο

Για τη σωστή ρύθμιση βρες έναν ανοιχτόχρωμο τοίχο σε σκοτεινό χώρο, κατά προτίμηση κάποιον κλειστό χώρο στάθμευσης και τοποθέτησε το αυτοκίνητο σε απόσταση 7-8 μέτρων, από αυτόν με τα φώτα σε θέση λειτουργίας.

Βήμα 3ο

Αφού εντοπίσεις τον τοίχο, μέτρησε ακριβώς 80 εκατοστά από το έδαφος με τη βοήθεια του μέτρου.

Βήμα 4ο

Στο σημείο των 80 εκατοστών τοποθέτησε ένα σημάδι, το οποίο να είναι εμφανές από την απόσταση που βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Βήμα 5ο

Μέσω του ρυθμιστικού μοχλού, τοποθέτησε τη δέσμη στο σημείο που έχεις βάλει το σημάδι. Κάνε το ίδιο και στα δύο φανάρια. Θυμήσου ότι η δεξιά δέσμη πρέπει να είναι λίγο ψηλότερα, ώστε να υπάρχει καλύτερος φωτισμός, χωρίς όμως να ενοχλεί τους υπόλοιπους οδηγούς.

INFO

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν ηλεκτρικό διακόπτη για τη ρύθμιση των φώτων, σε περίπτωση που είναι φορτωμένα, με αποτέλεσμα να σηκώνεται το εμπρόσθιο τμήμα τους. Τα παραπάνω ισχύουν όταν τοποθετήσουμε το διακόπτη στη θέση 0 (μηδέν)

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PERAMAX

    PERAMAX

    Η ΠΕΡΑΜΑΞ Α.Ε διαθέτει παιδικά καθίσματα της Britax-Romer, τα οποία έχουν τεχνολογία ISOFIX και μία πλήρη συλλογή από προϊόντα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.
      210 2474638 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Ζαμπάτης

    Ζαμπάτης

    Η εταιρεία Ζαμπάτης διαθέτει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως κρύσταλλα παρμπρίζ και αντηλιακές μεμβράνες για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι εγγυημένες τοποθετήσεις των προϊόντων μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και για τις υψηλότερες απαιτήσεις.
     2108321238 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    Η ιστορία της εταιρείας Νιφούδης Αuto Μoto Αccessories, ξεκινά το 1970 στην οδό Καλλιρρόης 67 στο Νέο Κόσμο, με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος κατασκευής, και τοποθέτησης σχαρών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Τα 50 χρόνια του ονόματος Νιφούδη στον χώρο, είναι η καλύτερη εγγύηση για τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή τους.
     210-9224792 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PAN-CAR

    PAN-CAR

    H εταιρεία PAN-CAR βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1973. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένα ιδιόκτητο χώρο, με άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό, η PANCAR συνεχίζει να αναπτύσσεται.

     2102914326 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

    Μεγάλη γκάμα προϊόντων για το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αεροτομές, προβολείς, μπαγκαζιέρες και ό,τι άλλο χρειαστείτε σε χαμηλές τιμές.

     2109241721 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • V - KOOL ATHENS

    V - KOOL ATHENS

    Θα τις βρείτε στην V - KOOL ATHENS! Οι μεμβράνες της έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως και την εμπιστεύονται κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Mercedes Benz, BMW, Audi, Volvo, Volkswagen, Opel, Renault και Citroen.
     2109637730 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

  • AUTOPLANET

    AUTOPLANET

    Στην AutoPlanet θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά, μπαταρίες, λιπαντικά, υαλοκα/στήρες, φώτα και άλλα αξεσουάρ. Μπείτε στο autoplanet.gr και πάρτε έκπτωση 30% σε όλες τις λάμπες, όπως και υαλοκαθαριστήρες έως και 24% φθηνότερα.

     2118000881 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    11972U2500CX για την Η7 με τιμή 54,50
    11342U2500CX για την Η4 με τιμή 56,00
     210 5576392 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Autospark

    Autospark

    Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Λάμπες, αξεσουάρ, διακόπτες αισθητήρες και όχι μόνο. Χαμηλές τιμές, άμεση εξυπηρέτηση.  Πώληση χονδρική και λιανική.

     2310452220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • THINK GARAGE

    THINK GARAGE

    Τα εργαλεία της Topdon μπορείτε να τα βρείτε στην ελληνική αγορά μέσω της Thnik Garage, η οποία τα αντιπροσωπεύει. ​Η Τhink Garage από το 1998 δραστηριοποιείται στον χώρο του αυοτκινήτου και συγκεκριμένα στον τομέα της συμβουλευτικής.
     2105696990 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • CADENCE HELLAS

    CADENCE HELLAS

    Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.
     2104636275 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ELPARTS

    ELPARTS

    Στην elparts.gr θα βρείτε μίζες - δυναμό και όλα όσα χρειάζεστε για την επισκευή τους. Όλα φυσικά είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευής και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. 
     2352061220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ