Βάλε υγραέριο χωρίς... λεφτά!

25009 Επισκέψεις στο άρθρο

Δες πως με την επιλογή της αυτοχρηματοδότησης της εγκατάστασης θα εξοφλήσεις σε λιγότερο από ένα χρόνο.

coral gas
MASTER DIRECT
Η απόφαση να μετατρέψει κάποιος το βενζινοκίνητο αυτοκίνητό του, προσθέτοντάς του τη δυνατότητα να κινείται και με υγραέριο (LPG), μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τα οικονομικά δεδομένα του, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία που αφορούν την κατανάλωση και το κόστος της είναι ενδεικτικά, καθώς οι αριθμοί γέρνουν την πλάστιγγα συντριπτικά υπέρ του υγραερίου, συγκριτικά με τα παραδοσιακά, ορυκτά καύσιμα. 

Αυτοχρηματοδότηση- Το βάζεις χωρίς λεφτά!

Με τις νέες σούπερ προσφορές που υπάρχουν στην αγορά και σου δίνουν την δυνατότητα να εγκαταστήσεις kit αερίου με δόσεις, πληρώνοντας μέχρι και 30 ευρώ τον μήνα, η εγκατάσταση ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτείται. Το μηνιαίο όφελος υπερκαλύπτει το κόστος της δόσης, οπότε το κόστος εγκατάστασης καλύπτεται από εκεί. Μετά την αποπληρωμή των δόσεων, το σύνολο των χρημάτων καταλήγει και πάλι στην τσέπη σου.
 
Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Λαμβάνοντας υπ` όψιν μας μια μέση απόσταση που διανύει κάποιος με το αυτοκίνητό του, περίπου 300 χιλιόμετρα την εβδομάδα και με την μέση τιμή της βενζίνης να έχει διαμορφωθεί στα 1,535 ευρώ το λίτρο,  είναι πολύ δύσκολο, ότι αυτοκίνητο και να διαθέτει κανείς, το κόστος να πέσει κάτω από τα 28 ευρώ εβδομαδιαίως .Το ποσό διαμορφώνεται σε αυτό το επίπεδο εάν το αυτοκίνητό κινείται με μέση κατανάλωση τα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
Από την άλλη πλευρά, το αντίστοιχο κόστος σε ένα αυτοκίνητο ίδιας κατανάλωσης που κινείται με υγραέριο θα περιοριστεί κατά πολύ. Η μέση τιμή του υγραερίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 0,834 ευρώ το λίτρο.  Έτσι, εάν η κατανάλωση υπολογιστεί και πάλι στα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, το κόστος εβδομαδιαίας κίνησης θα φθάσει τα 15 ευρώ, ποσό που είναι οριακά μεγαλύτερο από το μισό του κόστους της βενζίνης.

Aμεση απόσβεση- Συμφέρουσες προσφορές εγκατάστασης

Έτσι, η εξοικονόμηση ανέρχεται στα 13 ευρώ την εβδομάδα, που αντιστοιχούν σε 52 ευρώ μηνιαίως ή αλλιώς σε λίγο πάνω από 620 ευρώ σε ετήσια βάση. Με το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος κίνησης με υγραέριο να κινείται στα περίπου στα 500 ευρώ, γίνεται αντιληπτό πως η απόσβεση της επένδυσης σας θα χρειαστεί λιγότερο από μία χρονιά. Από εκεί και έπειτα το κέρδος σας θα είναι καθαρό, εξοικονομώντας χρήματα χωρίς να περιορίσετε ούτε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σας.  Εάν μάλιστα επιλεχθεί ο τρόπος αποπληρωμής του κόστους εγκατάστασης με δόσεις, που πολλές εταιρείες προσφέρουν ακόμη και από 30 ευρώ μηνιαίως, τότε ήδη από τον πρώτο μήνα το κέρδος θα καλύπτει αυτό το πόσο, ενώ περίπου 20 ευρώ θα σας μένουν στην τσέπη.

Εάν σε όλα αυτά συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης της απόδοσης του κινητήρα, τότε μπορούμε να πούμε ότι η μετατροπή σε LPG αποτελεί μια άκρως συμφέρουσα επιλογή, που θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από όλους.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)