H ΔΕΦΑ στο «East Mediterranean Gas Forum»

5773 Επισκέψεις στο άρθρο

Εξασφαλίστηκε η συμμετοχή της ΔΕΦΑ στον πολυεθνικό οργανισμό East Mediterranean Gas Forum (EMGF) και συγκεκριμένα στην Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανίας Αερίου (Gas Industry Advisory Committee), η οποία έχει συσταθεί ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας.

coral gas
MASTER DIRECT
Ο ρόλος της επιτροπής είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς το EMGF με το εν λόγω forum να έχει μετεξελιχθεί και αναβαθμιστεί σε έναν μόνιμο διακρατικό οργανισμό με έδρα το Κάιρο. Στόχος του νέου αυτού πολλά υποσχόμενου οργανισμού είναι η δημιουργία μιας περιφερειακής αγοράς φυσικού αερίου, καθώς επίσης η συνεργασία και η επίλυση διαφορών μεταξύ των μελών στον τομέα αυτό και η στήριξη των παραγωγών αλλά και καταναλωτών χωρών.  

Στον οργανισμό συμμετέχουν χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ η Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανίας Αερίου (GIAC) αποτελείται από τους μεγαλύτερους και με σημαντική ενεργή δράση εκπροσώπους της βιομηχανίας του κλάδου. Η GIAC θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος και πλατφόρμα διαλόγου με τη διεθνή βιομηχανία.

«Η πρόσκληση του οργανισμού και η πρόταση του Υπουργείου Ενέργειας για συμμετοχή της ΔΕΦΑ στην Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανίας Αερίου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Η μετεξέλιξη του East Mediterranean Gas Forum σε έναν οργανισμό με διεθνή υπόσταση και διακρατικό χαρακτήρα θέτει τις βάσεις για μια σπουδαία συνεργασία των χωρών στον τομέα και για σημαντικά βήματα προς την ολοκλήρωση μιας περιφερειακής αγοράς φυσικού αερίου στην περιοχή.», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ, Δρ. Συμεών Κασσιανίδης, και συνέχισε «Η εγκαθίδρυση του East Mediterranean Gas Forum ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ενέργειας στη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις προοπτικές διαλόγου μεταξύ των χωρών της περιοχής για την εμπορική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου μέσω κοινών συνεργασιών. Η ΔΕΦΑ με τη σειρά της στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή, αποδεχόμενη την πρόταση για συμμετοχή στην Συμβουλευτική Επιτροπή Φυσικού Αερίου του οργανισμού παρέχοντας συμβουλευτικά την τεχνογνωσία που διαθέτει. Βασικός στόχος όλων μας είναι το φυσικό αέριο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου να μπει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά και να καταστεί ανταγωνιστικό μέρος της».

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)