Στην ιστοσελίδα www.autotriti.gr θα βρείτε ένα χρήσιμο εργαλείο για να υπολογίσετε πότε ακριβώς θα κάνετε απόσβεση της τοποθέτησης ενός κιτ υγραερίου.

    Ακόμη και μέσα στο χρόνο η απόσβεση

    46140 Επισκέψεις στο άρθρο

    Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, η μέση τιμή του υγραερίου διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 0,968 ευρώ ανά λίτρο και η τιμή της αμόλυβδης στα 1,646 ευρώ ανά λίτρο. 
    Τι σημαίνει όμως αυτό για κάποιον που προχωρά σε μετατροπή του αυτοκινήτου του; Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα μέσο οδηγό που διανύει σε ετήσια βάση περίπου 15.000 χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο του παρουσιάζει μέση κατανάλωση 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Επίσης, διευκρινίζουμε ότι, η συγκεκριμένη τιμή κατανάλωσης αυξάνεται κατά 15% περίπου στην περίπτωση του υγραερίου (δηλαδή διαμορφώνεται στα 9,2 λίτρα/100 χλμ.). Έτσι, για την κίνηση με υγραέριο, ο οδηγός του παραδείγματός μας θα χρειαστεί σε ετήσια βάση 1.336 ευρώ, τη ίδια στιγμή που το κόστος κίνησης με αμόλυβδη διαμορφώνεται στα 1.970 ευρώ. 
    ¶ρα, σε ετήσια βάση το όφελος διαμορφώνεται στα 640 ευρώ, κάτι που συνεπάγεται ότι η απόσβεση του κόστους της μετατροπής μπορεί να επιτευχθεί από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Επίσης, τα οφέλη για τον καταναλωτή πολλαπλασιάζονται, όταν πραγματοποιούμε αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο ή όταν έχουμε στην κατοχή μας ένα αυτοκίνητο με υψηλή κατανάλωση. Τέλος, σημειώνουμε ότι, τα οφέλη από τη χρήση του υγραερίου πηγάζουν από τη χαμηλή τιμή του και όχι από την κατανάλωση καυσίμου.  

    ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

    coral gas
    MASTER DIRECT

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)