Diesel κινητήρας: μύθοι και αλήθειες

Διαβάστηκε από 22037 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/6/2018

Έχουν όντως αυξημένη κατανάλωση; Είναι πιο θορυβώδεις από άλλους; Τελικά, τι ισχύει και τι όχι;

 
Το τούρμπο στα ντίζελ είναι εντελώς αναξιόπιστο, μπορεί να εκραγεί ο κινητήρας

Εντελώς λανθασμένος ισχυρισμός. Ακόμα και αν συναντήσεις κάποιον που όντως έπαθε κάτι τέτοιο, δεν είναι θέμα του τούρμπο. Ο μόνος ρόλος του είναι η παροχή επιπλέον αέρα. Σε αντίθεση με άλλους τύπους κινητήρων, η επιπλέον παροχή αέρα βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του κινητήρα. Η άνοδός της προκαλείται από το καύσιμο.

Ο «ένοχος» στην περίπτωση τέτοιου προβλήματος θα είναι ή λάθος εγκατάσταση του συστήματος ψεκασμού καυσίμου ή κάποιο πρόβλημα στο σύστημα ψύξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα. Με 1 κλίκ εδώ !

Οι κινητήρες ντίζελ είναι πολύ θορυβώδεις

Για να δοθεί σαφής απάντηση σε αυτό τον ισχυρισμό, θα πρέπει να προσδιοριστεί η χρονική περίοδος παραγωγής του κινητήρα στον οποίο αναφερόμαστε. Τα επίπεδα θορύβου σε παλαιότερους κινητήρες ντίζελ ήταν όντως υψηλά, όμως η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας έχει εξαλείψει αυτό το πρόβλημα, την τελευταία 10ετία περίπου, το οποίο είχε προσδιοριστεί ως NVH από τα αρχικά Noise, Vibration, Harshness (θόρυβος – δόνηση – σκληρότητα).

Η κατανάλωση καυσίμου στους κινητήρες ντίζελ είναι ιδιαίτερα υψηλή

Η συγκεκριμένη πρόταση δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια! Ο κύκλος καύσης των κινητήρων ντίζελ έχει σημαντικά μεγαλύτερη θερμική απόδοση από τον κύκλο Ότο (οι αρχές του χρησιμοποιούνται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με βενζίνη), γεγονός το οποίο προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Αυτές είναι oι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ προτάσεις της αγοράς ! Δείτε με 1 κλίκ..

Τα οχήματα με κινητήρες ντίζελ δεν έχουν επαρκή ισχύ

Πρόκειται για μια άποψη που έχει επικρατήσει (λανθασμένα) καθώς πολλοί συσχετίζουν την τεχνολογία ντίζελ με οχήματα μεγάλου όγκου που όντως κινούνται αργά.

Τα δεδομένα όμως δείχνουν ότι αυτό δεν ισχύει. Μάλιστα, οι κινητήρες ντίζελ είναι σε μερικές περιπτώσεις πιο αποδοτικοί από τους αντίστοιχους που χρησιμοποιούν βενζίνη, καθώς παράγουν μεγαλύτερο μέγιστο φορτίο ροπής.

Επίσης, η ροπή αυτή παράγεται σε σχετικά χαμηλές στροφές κινητήρα και διατηρείται για ένα μεγάλο φάσμα αυτών.

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

 • Online ραντεβού - άριστοι έλεγχοι!

  ΙΚΤΕΟ Πήγασος: Σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες. Δωρεάν έλεγχος ταξιδιού. Παραλαβή και παράδοση στο χώρο σας δωρεάν. Υπερσύγχρονα μηχανήματα και άριστος τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου.
  2102388333 Περισσότερα
 • Παν. Καλφακάκος – Subaru Sport center

  Tεχνογνωσία, σύγχρονος εξοπλισμός, γνήσια ανταλλακτικά Subaru, ειδικές εκπτώσεις σε ανταλλακτικά & εργασίες συνεργείου. Εγγύηση 3 ετών καλής λειτουργίας.
  2108544962 Περισσότερα
 • Action Peugeot - Νίκαια. 36 χρόνια know how !

  Κάθετη μονάδα με συνεργείο, ηλεκτρολογείο, φανοποιείο, βαφείο & τμήμα ανταλλακτικών. Αριστη εξυπηρέτηση. Εξειδικευμένο προσωπικό. Διαγνωστική τεχνολογία αιχμής & εγγύηση σε γνήσια ανταλλακτικά. 2105617306 Περισσότερα
 • Στην DPF Eco Cleaning θα βρεις:

  Υπερσύγχρονος εξοπλισμός τελευταίας γενιάς. Αναγέννηση σε ποσοστό 98%. Επαναφορά του Dpf στην αρχική του κατάσταση. 2316004004 Περισσότερα
 • Aριστης ποιότητας service

  Στις εγκαταστάσεις της Alfistiteam στο Γέρακα, το αυτοκίνητο σας θα λάβει άριστης ποιότητας service, ενώ μπορείτε να διαλέξετε από μία τεράστια γκάμα ανταλλακτικών και ελαστικών. Επίσης προσφέρουν υπηρεσίες φανοποιείας, αλλά και συστήματα υγραεριοκίνησης.  Περισσότερα
 • Αξιόπιστες λύσεις για diesel!

  H DIESEL TECH CENTER προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διάγνωσης, επισκευής και πώλησης αντλιών - μπεκ και τουρμπινών. Επενδύει συνέχεια σε εξοπλισμούς και διαθέτει πλούσια αποθήκη ανταλλακτικών. 2721020010 Περισσότερα
 • Ολοκληρωμένες λύσεις για Renaulit, Dacia

  Η εταιρεία Γ. Ζερβός & ΣΙΑ ΟΕ ειδικεύεται στην επισκευή αυτοκινήτων Renault Dacia. Προσφέρει service, ανταλλακτικά, αξεσουάρ,  έκδοση κάρτας καυσαερίων,  έλεγχο και προληπτική συντήρηση, ζυγοστάθμιση , ευθυγράμμιση, επισκευή A/C και boutique.
    2106893233 Περισσότερα
 • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

  Η «CarbonOff» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την μέθοδο καθαρισμού κινητήρων από επικαθίσεις ιζημάτων άνθρακα, HHO Engine Carbon Cleaning System,  η οποία επιτυγχάνεται εύκολα, μέσα σε είκοσι λεπτά της ώρας, με ελάχιστο κόστος, χωρίς λύσιμο της μηχανής και χωρίς χημικά, με την χρήση ειδικών μηχανών υψηλής τεχνολογίας.
  6936984320 Περισσότερα
 • Τέλειος καθαρισμός κινητήρα!

  Η HHO TOTAL LTD προσφέρει αξιόπιστο καθαρισμό του κινητήρα του αυτοκινήτου σας, χρησιμοποιώντας ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα εσωτερικού καθαρισμού κινητήρων με χρήση του Ορθο-υδρογόνου 2103008530 Περισσότερα
 • Για ηλεκτρονικά στον Τσιούμα!

  Έχοντας πολλά χρόνια εμπειρίας, στο ηλεκτρολγείο του κ. Τσιούμα Νικόλαου, θα δεχτείτε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αφού οι έμπειροι τεχνικοί θα παρέχουν στο αυτοκίνητο σας τις ποιοτικότερες επισκευές και προγραμματισμούς στις καλύτερες τιμές. 2108047015 Περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός