Εξαφάνισε την γύρη απλά & γρήγορα!

6968 Επισκέψεις στο άρθρο

Με την Aνοιξη να κάνει την εμφάνιση της, το αυτοκίνητο σου έχει να «παλέψει» με έναν ακόμα αντίπαλο και αυτός φυσικά είναι η γύρη. Αν την αφήσεις να νικήσει, θα διαβρώσει το χρώμα του αυτοκίνητου σου.

ΚΟΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
GEARTECH ENGINEERING Ε.Π.Ε.
Η αφαίρεση της  γύρης θα πρέπει να μπει στις άμεσες προτεραιότητές σου, αν  θέλεις το χρώμα του αυτοκινήτου σου να είναι λαμπερό και «ζωντανό»  και φυσικά για να κρατήσεις ψηλά την μεταπωλιτική του αξία.

Πλύσιμο και κέρωμα

Η πιο εύκολη λύση στο πρόβλημα είναι φυσικά το πλύσιμο. Αν είσαι από αυτούς, που τους αρέσει να το κάνουν μόνοι τους,  συγκεντρώστε τα απαραίτητα  υλικά (ειδικό σαπούνι αυτοκινήτων, σφουγγάρια, κουρέλια, πετσέτες μικροϊνών, κουβάδες, κερί) και ξεκίνησε το πλύσιμο.
Στην αρχή ρίξε νερό ξεκινώντας από την οροφή του αυτοκινήτου και στην συνέχει πήγαινε κάτω προς τα πλάγια,  ώστε να ξεπλύνεις  κάθε τετραγωνική ίντσα του οχήματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε του  σαπούνι, ανακάτεψε το με νερό και με ένα καλό σφουγγάρι καθάρισε τις επιφάνειες, ακολουθώντας πάλι την ίδια διαδρομή από  πάνω προς τα κάτω. Φυσικά μην ξεχάσεις να προμηθευτείς διαφορετικά σφουγγάρια σε διαφορετικές επιφάνειες όπως οι τροχοί, τα τζάμια κλπ .
Έπειτα στέγνωσε το με μια καθαρή πετσέτα και άρχισε να το κερώνεις. Είναι πολύ σημαντικό να μην βάλεις κερί, όταν η γύρη βρίσκεται στον αέρα. Μπορεί βέβαια να μην εμποδίζει την συσσώρευση της, αλλά θα προστατεύει το χρώμα του αυτοκινήτου σου από όλους τους  υπόλοιπους «εχθρούς».

Εμπιστέψου τους επαγγελματίες

Φυσικά την διαδικασία πλυσίματος θα πρέπει να την κάνεις ξανά μετά από μερικές μέρες, αφού το αυτοκίνητο θα ξαναγεμίσει σύντομα με γύρη…  Ωστόσο αν δεν μπορείς να διαθέσεις τον απαιτούμενο χρόνο ή δεν έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, η καλύτερη λύση για εσένα είναι να επισκεφθείς ένα πλυντήριο αυτοκίνητων. Εκεί θα αναλάβουν επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν και το κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία για να στο κάνουν… γυαλί!