Προβλήματα από λάθος επιλογή λιπαντικού σε diesel

    Προβλήματα από λάθος επιλογή λιπαντικού σε diesel

    68892 Επισκέψεις στο άρθρο

    Στιγμιαία ίσως ο οδηγός παρατηρήσει ακόμα και μικρή αύξηση της κατανάλωσης, θόρυβο, τρέμουλο κατά την λειτουργία, κάπνισμα πιο έντονο κατά την εκκίνηση ή την επιτάχυνση, αυξημένες αναθυμιάσεις λαδιού, καύση και κατανάλωση του λαδιού. Αν αυτό συνεχιστεί για αρκετό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ολοκληρωτική καταστροφή του ίδιου του κινητήρα ή και εξαρτημάτων του (turbo)και του συστήματος αντιρρύπανσής του (φίλτρο σωματιδίων, αισθητήρες του συστήματος διαχείρισης κινητήρα κ.λπ.).
    Σήμερα όλα τα νέα πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι εξοπλισμένα με διάφορα συστήματα αντιρρύπανσης που οδηγούν στην ελαχιστοποίησητων εκπομπών ρύπων τους. Τα συστήματα αυτά, με σημαντικότερο το φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου, το λεγόμενο DPF, επηρεάζονται λειτουργικά από την περιεκτικότητα των λιπαντικών σε τέφρα (ή αλλιώς «στάχτη», λόγω της διύλισης τους από το αργό πετρέλαιο). Ιδιαίτερα το φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου μπορεί και να καταστραφεί ολοσχερώς.
    Η έγκαιρη αλλαγή των λιπαντικών του κινητήρα του αυτοκινήτου είναι μείζονος σημασίας, καθώς από αυτήν εξαρτάται η καλή λειτουργία του. Μειώνει τις τριβές των μηχανικών μερών του κινητήρα, απορροφά τις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούνται στο εσωτερικό του και τον καθαρίζει από τα υπολείμματα καύσης που δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η φθορά των μερών του. 

    AUTOVISION SAKAR
    ΠΕΡΑΤΙΝΟΣ

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

    • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

      DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

      DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
       2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

      ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

      TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

       2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • FLOR OIL

      FLOR OIL

      FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
       2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • DYNAMIC KOTE

      DYNAMIC KOTE

      Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
       2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

      ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

      Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
       2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

      ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

      Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
       2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • TRADE WIND

      TRADE WIND

      Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
       2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

      ΛΑΔΑΔΙΚΟ

      Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
       2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

      ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

      Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
       2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

      ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

      Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
       2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ