Δες πότε αλλάζει ο κοσμος συνεργειο

    12671 Επισκέψεις στο άρθρο

    Σε σχετικό gallop ρωτήσαμε τους αναγνώστες μας, ποιο είναι το βασικό κριτήριο επιλογής ενός συνεργείου. Να έχει όνομα, know how μάρκας, καλή δουλειά και “τίμια” χρέωση. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τα αποτελέσματα.

    Το 52% των συμμετεχόντων ψάχνει ένα συνεργείο που να εμπιστεύεται. Δηλαδή να κάνει ότι «πρέπει» κάθε φορά και τίποτα παραπάνω. Να τον ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια για την αναγκαιότητα των επισκευών που θα πραγματοποιήσει και τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιήσει. Όλα αυτά φυσικά σε καλές τιμές.


    Το 33% θεωρεί ως προτεραιότητα το να βρει ένα συνεργείο που έχει «όνομα». Εκείνο δηλαδή που φημίζεται για την καλή του δουλειά και ξέρει καλά την μάρκα & το μοντέλο του. Διαθέτει δηλαδή την απαραίτητη τεχνογνωσία, αλλά και εμπειρία πάνω σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

    Το 11,6% των συμμετεχόντων αναζητά γρήγορη εξυπηρέτηση, η οποία θα συνοδεύεται με «καθαρές» χρεώσεις.

    Τέλος μόνο 3,5% θεωρεί το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός συνεργείου τις χαμηλές τιμές. Γεγονός που αποδεικνύει ότι κατά γενική ομολογία το κοινό πλέον αναζητά την καλή συντήρηση ως μέσο οδικής ασφάλειας μα και υψηλότερης μεταπωλητικής αξίας του αυτοκινήτου του.

    Η άποψη μας
    Είναι ότι η επιλογή ενός συνεργείου θα πρέπει να γίνεται προσθέτοντας όλα τα παραπάνω κριτήρια. Συγκεκριμένα για εμάς ένα καλό συνεργείο θα πρέπει να συνδυάζει τα εξής:
    • Ποιότητα εγκαταστάσεων & τα κατάλληλα «εργαλεία». Ο εξοπλισμός  ενός συνεργείου πρέπει να είναι ο κατάλληλος και σύγχρονος, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αυτοκινήτων. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει λύσει κυριολεκτικά τα χέρια των μηχανικών. Το συνεργείο που είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να επισκευάσει και την πιο απαιτητική βλάβη.
       
    • Εκπαιδευμένο προσωπικό.  Ένα από τα μεγάλα ατού, ενός καλού συνεργείου είναι το προσωπικό του και κυρίως οι τεχνικοί του. Ένα καλό team από μηχανικούς, το οποίο είναι πλήρως εκπαιδευμένο στην σύγχρονη μηχανική των αυτοκινήτων, ικανό να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Θα κάνει αυτά που πρέπει και όχι «παραπάνω» χωρίς να το έχει ζητήσει  ο πελάτης πρώτα. Θα εξηγήσει με πλήρη λεπτομέρεια τι εργασίες που θα πραγματοποιήσει στο αυτοκίνητο του, ενώ θα φροντίσει  να εξηγήσει με απλά «ελληνικά» ποιο είναι το πρόβλημα του αυτοκινήτου, τι εξάρτημα πρέπει να αλλαχθεί και γιατί πρέπει να αλλαχθεί.
       
    • Έχει τα ανταλλακτικά που πρέπει. Ένα απαιτητικό κομμάτι στο χώρο των συνεργείων. Υπάρχουν μαγαζιά που έχουν μία αποθήκη με μία πλήρη γκάμα ανταλλακτικών, έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουν την στιγμή που θα χρειαστούν . Επιλέγουν μόνιμους και αξιόπιστους προμηθευτές και ξέρουν να αποφεύγουν τις παγίδες. Τέλος ο επαγγελματίας που σέβεται τον πελάτη θα βάλει ανταλλακτικά, για τα οποία έχει συμφωνήσει και ο πελάτης και είναι αυτά που πρέπει.
       
    • Σωστή συμπεριφορά. Είναι πολύ σημαντικό για κάποιον που έχει ένα μαγαζί – συνεργείο, ο πελάτης να νιώσει «σαν το σπίτι του» από την πρώτη στιγμή που θα περάσει την πόρτα του. Θα πρέπει να νιώσει  τον χώρο, όχι μόνο σαν ένα μέρος που ήρθε για να «ακουμπήσει τα λεφτά του», αλλά σαν ένα μέρος που ξέρει ότι θα τον προσέξουν, θα ακούσουν το πρόβλημα του και θα λάβει την καλύτερη εξυπηρέτηση.  Θα βρει δηλαδή  ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, το οποίο άλλωστε είναι και ένα σημάδι ότι το συνεργείο είναι πετυχημένο. Η αρνητική διάθεση δημιουργεί αρνητικό κλίµα για τον πελάτη.  Σε κανέναν φυσικά δεν αρέσει να μπαίνει σε ένα χώρο, που κυριαρχεί μία αρνητική ατμόσφαιρα  ή δεν τον αντιμετωπίζουν φιλικά.

    ΑΦΟΙ ΣΙΩΤΟΥΛΗ - Ν. ΜΠΟΥΝΤΙΝΑΣ Ο.Ε. - BOSCH CAR SERVICE SIOTOULIS-BOUNTINAS
    ΧΑΛΚΙΔΗΣ Β. ΘΕΟΔΩΡΟΣ - BOSCH CAR SERVICE

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΘΕΜΑ SERVICE AYTOKINHTOY

    • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

      DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

      DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
       2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών