Για να έχεις το αυτοκίνητο στην πένα...

Διαβάστηκε από 3758 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/7/2017

Θέλεις να το έχεις στην πένα; Καθάρισέ το καλά και συχνά εξωτερικά, μην αφήνεις το σαπούνι να στεγνώσει επάνω του, πρόσεξε συστολή και διαστολή των μετάλλων και στο τέλος σκούπισέ το προσεκτικά.

 
Συχνό καθάρισμα για προστασία του χρώματος

Γνωρίζεις ότι πρέπει να πλένεις τακτικά το εξωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε λεκέδες, όπως περιττώματα πουλιών, ρετσίνι δένδρων και έντομα να αφαιρούνται; Σε διαφορετική περίπτωση «ψήνονται» μαζί με το βερνίκι και προκαλούν ακόμα και ξεφλούδισμα του χρώματος, όταν τελικά αφαιρεθούν. 

Το σωστό πλύσιμο απαιτεί και τα κατάλληλα προϊόντα. Για το σωστό καθαρισμό του εξωτερικού πρέπει να πλένετε το αυτοκίνητό σας στο χέρι και μόνο, χρησιμοποιώντας σαμπουάν με ουδέτερο Ph και καθαρά πανιά μικροΐνας. Βούρτσες και ακατάλληλα καθαριστικά χαράσσουν και διαβρώνουν το χρώμα με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να καταστρέφεται. 
 
Μην αφήνεις για πολύ το σαπούνι στη λαμαρίνα

Ξέρεις πως όταν σαπουνίζεις το αυτοκίνητό σου δεν πρέπει να αφήνεις το σαπούνι να στεγνώνει, γιατί αυτό θα προκαλέσει κηλίδες στο χρώμα; Γνωρίζεις πως το αυτοκίνητο πρέπει να πλένεται με οριζόντιες και όχι κυκλικές κινήσεις, ώστε να αποφύγετε το φαινόμενο του «ιστού της αράχνης»; Τέλος, δεν είναι ό,τι καλύτερο για το χρώμα να ρίχνεις νερό με μεγάλη πίεση.

Δεν πρέπει όμως να αρκεστούμε μόνο σε αυτό, γιατί υπάρχουν αρκετά «κρυφά» σημεία στο αυτοκίνητο που μαζεύουν σκόνη και αλάτι, κάνοντας μακροπρόθεσμα ζημιά στα σημεία αυτά. Έτσι λοιπόν, πρέπει να καθαριστούν καλά τα σημεία, όπως είναι κάτω από τον θόλο, τα μαρσπιέ και το μεγαλύτερο μέρος του πατώματος. 

Να μην στεγνώνει ποτέ μόνο του

Όταν τελειώσεις το πλύσιμο, μην το αφήνεις ποτέ απλά να στεγνώσει! Η ώρα του σκουπίσματος είναι σημαντική και κρίνει όλη την δουλειά σου. Σκούπισε το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας δέρμα σαμουά, το οποίο θα απορροφήσει το νερό και θα δώσει ένα λαμπερό τελείωμα χωρίς γραμμές.

Τέλος γνωρίζεις πως θα πρέπει να χρησιμοποιείς και προϊόντα κεραμικής επίστρωσης, τα οποία διεισδύουν και δένουν τους πόρους του χρώματος, δημιουργώντας ένα ανθεκτικό και διάφανο κεραμικό τελείωμα, το οποίο προσφέρει προστασία μακράς διάρκειας; 
 
Προσοχή σε συστολή και διαστολή των μετάλλων

Το αυτοκίνητο είναι μεταλλικό, συνεπώς ακολουθεί όλους τους νόμους της φύσης των μετάλλων, όπως και τη συστολή-διαστολή. Αρα δεν πλένεις ποτέ με κρύο νερό σε υψηλή θερμοκρασία.

Προσοχή όμως πρέπει να δώσεις στις ζάντες του αυτοκινήτου, γιατί η βρωμιά σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, καθώς και με διάφορα χημικά που μπορεί να πατήσει ένα αυτοκίνητο κατά την κίνησή του, είναι πιθανό να προκαλέσει διάβρωση στο υλικό της ζάντας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊοντα αυτοκινητου - ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ