Περνάς κάθε 2 χρόνια, ξέρεις όμως τι και πως ελέγχεται;

Περνάς κάθε 2 χρόνια, ξέρεις όμως τι και πως ελέγχεται;

Γίνε ειδικός στον έλεγχο ΚΤΕΟ

38085 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/1/2022

Δες τις απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις, ώστε να γνωρίζεις, κάθε πότε πρέπει να τον «περνάς» τι περιλαμβάνει και τι γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΤΟΨΗΣ Α.Ε.
ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - GENERAL AUTO SERVICE

Κοινοποίησέ το »

-γίνεται κάθε 2 χρόνια
-τρως πρόστιμο αν δεν περάσεις
-έχεις φιμέ, θα χρειαστείς βεβαίωση
-περνάς ακόμα και αν έχεις lpg

Κάθε πότε περνάει ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό μου;

Ο πρώτος απαραίτητος έλεγχος ορίζεται 4 χρόνια μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του οχήματος. Στη συνέχεια, η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο έτη.

Είναι απαραίτητο να κλείσω ραντεβού για τον έλεγχο;

Η απάντηση είναι όχι, δεν είναι απαραίτητο, όμως είναι αυτονόητο πως σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος αναμονής είναι μεγαλύτερος οπότε ένα τηλεφώνημα για ορισμό ραντεβού εξοικονομεί πολύ χρόνο ενώ διαρκεί ελάχιστα.

Ξέχασα να το πάω για έλεγχο. Τι πρόστιμο θα πληρώσω;


Η απάντηση εξαρτάται από το διάστημα που έχει περάσει από τη λήξη της προθεσμίας ελέγχου. Αρχικά, έχεις μια «δεύτερη ευκαιρία» να περάσεις τον έλεγχο αν έχει περάσει λιγότερο από μια εβδομάδα από τη λήξη που αναφέραμε.

Εάν η καθυστέρηση είναι ως και 1 μήνα, το πρόστιμο ανέρχεται τα 16 ευρώ.

Αν πρόκειται για διάστημα μεγαλύτερο του 1 μήνα αλλά μικρότερο των 6 μηνών, το ποσό περίπου διπλασιάζεται και φτάνει τα 33 ευρώ ενώ αν περάσουν οι 6 μήνες, το πρόστιμο αυξάνεται εκ νέου και φτάνει τα 65.

Τι πρέπει να προσκομίσω αν έχω αντηλιακές μεμβράνες, ηλιοροφή ή κοτσαδόρο;

Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να έχεις μαζί σου την απαραίτητη βεβαίωση.

Η ηλιοροφή θα πρέπει να αναγράφεται ούτως ή άλλως στην άδεια κυκλοφορίας. Αν δεν συμβαίνει αυτό, είναι υποχρεωτικό να εκτελέσεις τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναγραφεί. Αρμόδιο για αυτό είναι το τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών στο οποίο υπάγεται το όχημά σου.

Όσον αφορά τον κοτσαδόρο, αρκεί μια πιστοποιημένη Aδεια Έλξης από κάποιο μηχανολόγο μηχανικό.

Το αυτοκίνητο μου έχει σύστημα LPG.  Τι πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να έχεις μαζί σου την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση εγκατάστασης η οποία πρέπει να έχει γίνει σε πιστοποιημένο συνεργείο εγκατάστασης, καθώς επίσης και την απόδειξη ή το τιμολόγιο που εκδόθηκε για τη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη δήλωση θα πρέπει να έχει εκδοθεί όχι περισσότερο από 1 μήνα πριν πραγματοποιηθεί ο έλεγχος ενώ κάθε φορά που το αυτοκίνητο περνάει ΚΤΕΟ, πρέπει να εκδίδεται καινούργια.
 

Κοινοποίησέ το »

Tags: ΚΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ