To πιο βρώμικο πράγμα στο αυτοκίνητο σου

12382 Επισκέψεις στο άρθρο

Βάζοντας κάτω την λίστα με τα πιο βρώμικα αντικείμενα, που ακουμπάς κάθε μέρα, μην ξεχάσεις να προσθέσεις και το τιμόνι του αυτοκινήτου σου! Δες γιατί.

PEDIS CAR SERVICE - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΙΔΗΣ
KONCars - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΘ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Συνήθως περνάς 17.600 λεπτά πίσω από το τιμόνι κάθε χρόνο, αλλά σίγουρα δεν αφιερώνεις αρκετό χρόνο στον καθαρισμό του εσωτερικού του αυτοκινήτου σου. Βέβαια περνώντας απΆ έξω από ένα πλυντήριο θα δεις πολλά αυτοκίνητα να είναι παρατεταγμένα απΆ έξω, ιδιαίτερα μετά από μια λασπώδη καταιγίδα ή τις πρώτες μέρες της άνοιξης με την γύρη. Φυσικά αυτό είναι εξαιρετικό για την «υγεία» του οχήματος σου, αλλά δεν έχει πραγματικά άμεσο όφελος για την δική σου υγεία.

Με άλλα λόγια… Τι άλλο βρίσκεται στο αυτοκίνητο σου, εκτός από εσένα; Η απάντηση είναι περίπου 700 διαφορετικά στελέχη βακτηρίων. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται αν τρως και πίνεις και στη συνέχεια αγγίζεις τις εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Καλό είναι να ξέρεις ότι οποιαδήποτε τροφή ή υγρό που ρίχνεις ή χύνεις δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον - σκοτεινό, περιορισμένο και εκτεθειμένο σε πολλές αλλαγές θερμοκρασίας - για την αναπαραγωγή περισσότερων βακτηρίων.

Πόσο βρώμικο είναι τελικά;

Το τιμόνι του αυτοκινήτου σου. Σύμφωνα με έρευνες είναι έξι φορές πιο βρώμικο από την οθόνη του smartphone σου και τέσσερις φορές από το κάθισμα μιας δημόσιας τουαλέτας
 
Πώς όμως θα κρατήσεις το αυτοκίνητο σου χωρίς μικρόβια; Φρόντισε ώστε να είναι τουλάχιστον καθαρό! Σκούπισε σχολαστικά τις επιφάνειες όπως το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων, την μανέτα στις πόρτες  και τα κουμπιά στο ταμπλό ή την οθόνη του infotainment.
Στην αγορά υπάρχουν επίσης και απολυμαντικά σπρέι, που ψεκάζονται στην είσοδο του φίλτρου αέρα για να αποτραπεί  η δημιουργία και η ανακύκλωση μικροβίων  κάθε φορά που ενεργοποιείς το a/c. Παράλληλα  σκούπιζε τα χαλιά και τα καθίσματα τακτικά και πλύνε τα με επαγγελματικά σαμπουάν μερικές φορές το χρόνο.

Βιολογικός καθαρισμός και τα «έκαψες» όλα

Ο βιολογικός καθαρισμός, αν επιτελεστεί σωστά από επαγγελματίες του χώρου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εξαρτάται κατά πολύ από τον τύπο του αυτοκινήτου, αλλά και τον τύπο του εσωτερικού (ύφασμα ή δέρμα). Στην περίπτωση του υφάσματος, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος, συγκριτικά με το δέρμα. Κατά μέσο όρο, στην περίπτωση του υφασμάτινου σαλονιού, απαιτούνται 2 έως και 4 ώρες, μόνο για το καθάρισμα.

Βρες το σωστό πλυντήριο με τα κατάλληλα προϊόντα 

Αν θες να είσαι απόλυτα σίγουρος για την καθαριότητα του εσωτερικού του αυτοκίνητου σου θα πρέπει να επιλέξεις ένα καλό πλυντήριο αυτοκίνητων. Μην διστάσεις να ζητήσεις να δεις δείγματα της δουλειάς του, ώστε να είσαι σίγουροι ότι το αποτέλεσμα της εργασίας του θα σε ικανοποιήσουν.  Τέλος θα πρέπει τα προϊόντα καθαρισμού, που χρησιμοποιεί να είναι επώνυμα, ποιοτικά και προπαντός φιλικά προς τον άνθρωπο και δερματολογικά ελεγμένα.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

  • GOLDEN CARE

    GOLDEN CARE

    Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
     2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ