Το «στοίχημα» της xρονιάς!

29024 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο νέος νόμος για τα εκπρόθεσμα αυτοκίνητα κάνουν την πραγματοποίηση του τεχνικού ελέγχου μία αναγκαία διαδικασία. Είναι όμως έτοιμα τα Ι.ΚΤΕΟ να δεχτούν την νέα αυτή πρόκληση; Δείτε τι μας απάντησαν!

ILEP
ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Το 2019 αποτελεί, κατά γενική ομολογία, μία χρονιά «ορόσημο» για την οδική ασφάλεια και δημιουργεί μία τεράστια ευκαιρία για τα ΚΤΕΟ, είτε αυτά είναι δημόσια, είτε ιδιωτικά.

Αρχικά σύμφωνα με την καινούρια νομοθεσία, αν κάποιο όχημα δεν περάσει τον τεχνικό έλεγχο, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, επιβαρύνεται με πρόστιμο, ενώ όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο και την ΑΑΔΕ, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία για τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν υποβληθεί σε Τεχνικό Έλεγχο από ΚΤΕΟ και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα στείλουν τις πρώτες ειδοποιήσεις.

Από την άλλη, με νέα Υπουργική απόφαση, όταν ένα όχημα δεν περάσει τον έλεγχο και χαρακτηριστεί επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια, το ΚΤΕΟ πλέον, θα είναι υποχρεωμένο να καλέσει τις αστυνομικές αρχές. 

Όπως γίνεται κατανοητό, ο ρόλος που θα έχουν τα ΚΤΕΟ, όσον αφορά την οδική ασφάλεια, γίνεται ακόμη πιο ουσιαστικός. Επιπλέον με το νέο νόμο, γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι η διέλευση-έλεγχος των αυτοκινήτων, είναι μία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ διαδικασία.

Είναι όμως τα ίδια τα Ι.ΚΤΕΟ έτοιμα να παίξουν αυτό το ρόλο; Τι πιστεύουν τα στελέχη τους για τις νέες αυτές αλλαγές;

Επικοινωνήσαμε με στελέχη ή ιδιοκτήτες  των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου και ζητήσαμε να μας πουν την γνώμη τους πάνω στο θέμα. Ας δούμε τι μας απάντησαν.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

  • AUTOVISION

    AUTOVISION

    Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
     10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ