Καθαρίζεις σωστά τον κινητήρα; Είσαι σίγουρος;

Διαβάστηκε από 7548 αναγνώστες

Γλίτωσε τώρα ως και 40 ευρώ καθαρίζοντας μόνος σου σωστά τον κινητήρα!

 
1. Κάλυψε τα ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά μέρη

Ως γνωστόν, το νερό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου.

Γι αυτό είναι σημαντικό, πριν κάνεις το οτιδήποτε, να σκεπάσεις σημεία όπως η μπαταρία, η μονάδα του ABS, το κουτί με τις ασφάλειες του ηλεκτρικού κυκλώματος, αλλά και οι επαφές των καλωδίων με τα μπουζί.

Ιδανικό για να καλυφθούν τα μέρη αυτά του κινητήρα, είναι το πλαστικό κάλυμμα για τα μαλλιά, όπως αυτό που χρησιμοποιούν στα κομμωτήρια. Έχει ελαστική περίμετρο και αγκαλιάζει το σημείο στο οποίο εφαρμόζεται.

2. Απομάκρυνε ξένα σώματα

Αφού έχεις σκεπάσει όλα τα ευαίσθητα μέρη, πρέπει να απομακρύνεις με το χέρι όποιο ξένο σώμα υπάρχει στην περιοχή του κινητήρα, όπως ξερά φύλλα κ.λ.π.

3. «Φύσηξε» με πεπιεσμένο αέρα

Χρησιμοποιώντας το μηχάνημα πεπιεσμένου αέρα, που θα βρεις σε όλα τα βενζινάδικα, αλλά και σε καταστήματα που πωλούν εργαλεία και μηχανολογικό εξοπλισμό, φύσηξε όλη την περιοχή. Θα δεις ότι θα απομακρυνθεί αρκετά μεγάλο μέρος της σκόνης, που καλύπτει τον κινητήρα.

4. Κουβάς με σαπούνι και σφουγγάρι

Με καθαρό νερό και σφουγγάρι σε έναν κουβά, ρίξε μικρή ποσότητα υγρού καθαρισμού πιάτων. Αφού κάνεις λίγη σαπουνάδα, πέρασε αργά και προσεκτικά όλες τις επιφάνειες του κινητήρα, τις τσιμούχες, ακόμη και τα καλώδια. Αφησε λίγη ώρα να περάσει, ώστε το σαπούνι να μαλακώσει το χώμα και τη σκόνη.

5. Σκούπισε με νερό

Με ένα καθαρό πανί, καλά βρεγμένο, πέρασε πάλι από όλες τις επιφάνειες που σαπούνισες πριν. Αν χρειαστεί, γέμισε τον κουβά με καθαρό νερό και επανάλαβε τη διαδικασία πολλές φορές, μέχρι να απομακρυνθεί η βρωμιά. Όπου αυτή επιμένει, μη φοβηθείς να τρίψεις ελαφρά την επιφάνεια.

6. Απόφυγε το νερό με πίεση

Το νερό με πίεση που θα βρεις στα βενζινάδικα, μπορεί να προκαλέσει αρκετές βλάβες στον κινητήρα. Γι αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τη χρήση του.

Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις νερό σε ένα μικρό ψεκαστήρι για χρήση σε κήπο και να ξεπλύνεις έτσι τον κινητήρα. Αυτό ψεκάζει μικρές ποσότητες και σε συγκεκριμένα σημεία που εσυ στοχεύεις.

7. Γλίτωσε ακόμη και 40 ευρώ

Το πλύσιμο του κινητήρα σε βενζινάδικο ή σε κατάστημα που κάνει βιολογικό καθαρισμό κοστίζει από 10 έως και 40 ευρώ. Αν μάθεις σωστά να το κάνεις μόνος σου, τότε γλιτώνεις αρκετά χρήματα. Προσοχή, όμως, γιατί αν κάνεις κάτι λάθος και βρέξεις κάποιο μέρος από τα ηλεκτρικά, τότε η ζημιά που θα προκληθεί, θα σε επιβαρύνει σημαντικά οικονομικά.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός