Λίστα ελέγχου ανοιξιάτικου καθαρισμού & συντήρησης αυτοκίνητου

Λίστα εποχικού ελέγχου συντήρησης αυτοκινήτου

1756 Επισκέψεις στο άρθρο

Η άνοιξη είναι εδώ και το καλοκαίρι πλησιάζει. Πιθανώς να σχεδιάζετε μια πρόχειρη εποχική τακτοποίηση του σπιτιού σας, αποθηκεύοντας χαλιά, ρούχα χειμερινά κλπ, αλλά τι γίνεται με το αυτοκίνητό σας;

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΜΙΧΑΗΛ - CAR DIAGNOSTIC SERVICES
Μετά τα φετινά χιόνια, το αλάτι, τη βροχή και το κρύο του χειμώνα ίσως είναι κακή ιδέα να παραλείψετε το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας. Η επιστροφή στον καθαρισμό και τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας μετά από ένα εποχικό διάλειμμα μπορεί να είναι δύσκολη. Ευτυχώς για σας, δημιουργήσαμε μια χρήσιμη λίστα ελέγχου εποχικού καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας θα είναι καθαρό και σε φόρμα, ενόψει καλοκαιριού.

Τακτοποιήστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας
20 λεπτά μόνον χρειάζεστε για να καθαρίσετε το αυτοκίνητό σας (αν έχετε σύστημα).  Ένα γρήγορο ξεσκόνισμα στα καθίσματα, καθάρισμα στο ταμπλό και αυτό ήταν. Αλλά δεν φτάνει εάν το αυτοκίνητό σας είναι γεμάτο παρατημένα σκουπίδια. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να το τακτοποιήσετε σε χρόνο μηδέν:

Βγάλτε τα σκουπίδια: Είναι εύκολο για το αυτοκίνητό σας να γεμίσει με παλιές αποδείξεις, περιτυλίγματα συσκευασιών, πλαστικά μπουκάλια και πριν το καταλάβετε να έχει μεταμορφωθεί σε ένα μίνι-απορριμματοφόρο. Πάρτε μια σακούλα σκουπιδιών και αδειάστε το από κάθε τι περιττό ή μετατρέψτε το σε ένα παιχνίδι με τα παιδιά σας. Ζητήστε τους να σας δώσουν τα σκουπίδια από το παράθυρο και να δείτε ποιο μπορεί να σας δώσει τα περισσότερα.

Φροντίστε να έχετε μαντηλάκια στο αυτοκίνητο: Βάλτε μερικά υγρά μαντηλάκια στο αυτοκίνητό σας και μην ξανακοιτάξετε ποτέ πίσω. Ένα κουτί με μαντηλάκια είναι ανεκτίμητο για να μπορείτε να σκουπίζετε και να καθαρίζετε καφέδες, τρόφιμα, τα λερωμένα χέρια των παιδιών σας και ότι άλλο μπορεί να συμβαίνει στο όχημα σας. Μπορείτε να αγοράσετε ακόμα και μαντηλάκια ειδικά σχεδιασμένα για εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτου, αλλά τα συνηθισμένα μωρομάντηλα συνήθως λειτουργούν μια χαρά.

Ένα κουτί με μαντηλάκια είναι ανεκτίμητο για να μπορείτε να σκουπίζετε και να καθαρίζετε καφέδες, τρόφιμα κλπ

Λήψη κάδου απορριμμάτων: Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ειδικό κάδο απορριμμάτων αυτοκινήτου. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν οτιδήποτε γι` αυτή τη δουλειά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και μια πλαστική τσάντα σούπερ μάρκετ, αν και δεν θα φαίνεται τόσο ωραία. Το μυστικό είναι να έχετε ένα αδιάβροχο δοχείο, στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε σκουπίδια εύκολα.


Αγοράστε ελαστικά χαλιά βαρέως τύπου για το μπροστινό μέρος: Δεν μιλάμε για αυτούς τους λεπτούς, διαυγείς, πλαστικούς τάπητες. Πάρτε βαριά, υψηλής ποιότητας χαλιά που έχουν βαθιές αυλακώσεις για να μπορούν να συγκρατούν λάσπες, φύλλα, χιόνι, άμμο και ότι καταστρέφει την μοκέτα του οχήματος σας. Τα συγκεκριμένα είναι επίσης ευκολότερα όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας.

Αγοράστε αντικείμενα αποθήκευσης για το αυτοκίνητό σας: Το μεγαλύτερο μέρος της ακαταστασίας του αυτοκινήτου σας προκαλείται από την έλλειψη θέσεων αποθήκευσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταλήγετε με στυλό και νομίσματα στις θήκες της πόρτας. Κάτι τόσο απλό όσο ένα πλαστικό καλάθι μπορεί να συλλέξει πράγματα όπως κραγιόν και νομίσματα. Οι γονείς εξαρτώνται από τα αντικείμενα που κρέμονται από τις πλάτες των καθισμάτων, τα οποία μπορούν να αποθηκεύουν παιχνίδια, σνακ, πάνες και μαντηλάκια. Αγοράστε έναν επιπλέον κάδο για το πορτ-μπαγκάζ για να αποθηκεύετε πράγματα όπως τσάντες παντοπωλείων, κουβέρτες και εργαλεία πρώτης ανάγκης.

Εξαφανίστε τις άσχημες μυρωδιές: Ακόμα και ένα τακτοποιημένο αυτοκίνητο μπορεί να αποκτήσει μια άσχημη μυρωδιά. Το αποσμητικό σας δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι π.χ. ένα ροζ cupcake που κρέμεται από τον καθρέφτη σας αλλά μπορεί να είναι ένα αποσαθρωτικό οσμής που είναι αποθηκευμένο κάτω από τη θέση σας.

Καθαρίστε κάτω από το καπό
Καθαρισμός τού εσωτερικού του αυτοκινήτου; Ολοκληρώθηκε, άνετα. Όμως, όταν πρόκειται για καθαρισμό κάτω από το καπό, αυτό μπορεί να γίνει τρομακτικό. Διαβάστε τις απλές συμβουλές μας και απευθυνθείτε στον μηχανικό του συνεργείου σας.

Αλλαγή φίλτρου αέρα
Η ποσότητα αέρα που παίρνει ο κινητήρας σας είναι πολύ σημαντική για την απόδοσή του. Όταν το φίλτρο αέρα δεν αλλάξει στην ώρα του, μπορεί να μειώσει την ποσότητα αέρα που πηγαίνει στον κινητήρα σας και μπορεί να παρατηρήσετε ένα αίσθημα αδράνειας στο αυτοκίνητό σας. Πρέπει να αλλάζετε το φίλτρο σας κάθε 15.000 χιλιόμετρα ή κάθε 12 μήνες, όποιο από τα δύο είναι πρώτο. Η αλλαγή του φίλτρου αέρα μπορεί να βελτιώσει την επιτάχυνση και την οικονομία καυσίμου του αυτοκινήτου σας.
 
Αλλάξτε τα υγρά σας
Αντιψυκτικό, υδραυλικό τιμόνι, λάδι όλα αυτά φθίνουν με την πάροδο του χρόνου. Για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση, πρέπει να τα αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο εποχικός καθαρισμός είναι μια τέλεια δικαιολογία για να το κάνετε αυτό. Αυτό θα διασφαλίσει επίσης ότι τα επίπεδα υγρών είναι έτοιμα για το καλοκαίρι, όταν το αυτοκίνητό σας θα χρειαστεί πραγματικά ιδιαίτερη φροντίδα.
 
Ελέγξτε την πίεση στα ελαστικά σας
Οι αλλαγές στη θερμοκρασία μπορούν να επηρεάσουν την πίεση στα ελαστικά του αυτοκινήτου σας. Μόλις αλλάξει ο καιρός, φροντίστε να μετρήσετε την πίεση στα ελαστικά σας για να βεβαιωθείτε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του οχήματος σας. Η οδήγηση με χαμηλή πίεση ελαστικών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας.

Ο έλεγχος πίεσης των ελαστικών βοηθά τους οδηγούς να διατηρούν σωστά τα ελαστικά των οχημάτων τους, βελτιώνει την ασφάλεια τους και την αποδοτικότητα των καυσίμων

Αντικαταστήστε τους υαλοκαθαριστήρες σας
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο πάγος και το χιόνι μπορούν να φθείρουν τους υαλοκαθαριστήρες σας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικό, καθώς ηκαλή λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων είναι θέμα ασφάλειας του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων είναι σχετικά εύκολη (γίνεται και σε πολλά πρατήρια καυσίμων).

Βρείτε το κατάλληλο συνεργείο με ένα κλικ εδώ

Δείτε πιο κάτω Επιλεγμένες επιχειρήσεις καλής συντήρησης αυτοκινήτου
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών