Lockdown; Ευκαιρία για service!

2461 Επισκέψεις στο άρθρο

Θα περάσεις τις επόμενες εβδομάδες στο σπίτι; Ειδικά τώρα που έχεις χρόνο, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να τον αξιοποιήσεις προετοιμάζοντας το αυτοκίνητό σου για το χειμώνα. Οι επαγγελματίες του service παραμένουν ανοιχτοί, σεβόμενοι όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα!

ΤΟΨΗΣ Α.Ε.
ΜΥΛΩΝΑ Ε. - ΝΤΡΙΜΕΡΗΣ Ε. Ο.Ε.
Ήρθε η ώρα λοιπόν για λίγες εβδομάδες να προφυλαχθούμε, αλλά και να προφυλάξουμε τους άλλους, δείχνοντας ευθύνη όχι μόνο απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και στους γύρω μας, αφού η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ωστόσο, τώρα που έχεις χρόνο, μπορείς να προετοιμάσεις το αυτοκίνητό σου για τις χειμερινές συνθήκες που έρχονται τους επόμενους μήνες. Αρχικά, όπως και την προηγούμενη άνοιξη, οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου, συνεχίζουν την λειτουργία τους με το προσωπικό που χρειάζεται, σεβόμενοι τα πρωτόκολλα και έχοντας τους ανθρώπους «κλειδιά» στις θέσεις τους. 

Γιατί τώρα;

Μα φυσικά, σκέψου ότι σε 2 εβδομάδες που θα «ανοίξουν» όλα, είναι πιθανό λόγω φόρτου εργσίας, να μην βρίσκεις εύκολα ραντεβού για να πας το αυτοκίνητό σου στο συνεργείο που εμπιστεύεσαι. Από το να ψάχνεις λοιπόν και να μην βρίσκεις, στείλε το απαραίτητο sms (κωδικός 2) και πραγματοποίησε την απαραίτητη χειμερινή προετοιμασία που χρειάζεται το αυτοκίνητό σου. Άλλωστε, τα Χριστούγεννα είναι κοντά και σίγουρα μετά από αυτή την δοκιμασία  θα θέλεις να πας στο χωριό ή να επισκεφθείς κάποιο χειμερινό προορισμό.

Δες τι περιλαμβάνει ο χειμερινός έλεγχος, για να είσαι διαβασμένος

Ο ολοκληρωμένος έλεγχος του οχήματος γίνεται από τους ειδικούς, με μία σύντομη επίσκεψη στο συνεργείο, η οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές έχει μηδενικό κόστος. Ωστόσο, είναι κάποια πράγματα που μπορείτε -και οφείλετε θα συμπληρώσουμε να τα ελέγχετε τακτικά μόνοι σας. 

1. Αντιψυκτικό στο ψυγείο

Το ενδεχόμενο να έχει παγώσει το νερό στο ψυγείο μπορεί να είναι καταστροφικό για τον κινητήρα. Γι αυτό γεμίζετε πάντοτε το ψυγείο με αντιψυκτικό υγρό. Επιπλέον, συμβάλλει στην προστασία απέναντι στη σκουριά, η οποία ως γνωστόν μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο αυτοκίνητό σου.

2. Προσοχή στην μπαταρία

Στις χαμηλές θερμοκρασίες η μπαταρία του αυτοκινήτου καταπονείται υπερβολικά. Εάν δεν είναι ξηρού τύπου, συμπληρώστε το υγρό που απαιτείται, ενώ με τη βοήθεια ηλεκτρολόγου μπορείτε να εξακριβώσετε εάν χρήζει αλλαγής. Επίσης, προσέξτε ώστε οι πόλοι της μπαταρίας να είναι καλυμμένοι με γράσο. 

3. Λάστιχα μόνωσης

Ψεκάστε τις τσιμούχες των θυρών, τους μεντεσέδες και τις κλειδαριές με ειδικό υγρό, έτσι ώστε μετά από μια νύχτα με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, να μπορούν να ανοίξουν οι κλειδαριές και οι πόρτες.

4. Μάκτρα υαλοκαθαριστήρων

Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση αλλιώς η ορατότητα μειώνεται σημαντικά σε περίπτωση βροχής. Αν προβλέπεται χιονόπτωση «ανεβάστε» τα ώστε να τα προφυλάξετε από τον πάγο.

5. Αντιολισθητικές αλυσίδες

Πρέπει να υπάρχουν στο πορτμπαγκάζ πριν από κάθε ταξίδι ή αν προβλέπεται σφοδρή χιονόπτωση. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να κινείστε χωρίς αυτές σε συνθήκες χιονόπτωσης. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζετε πώς να τις τοποθετήσετε, οπότε καλό θα ήταν να έχεε εξασκηθεί στο σπίτι.

6. Ελαστικά

Κυρίως τη χειμερινή περίοδο τα ελαστικά του αυτοκίνητου πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να έχουν τις πρέπουσες πιέσεις ανάλογα με τις συνθήκες. Μην ξεχνάτε πως το φθαρμένο πέλμα μπορεί να μην δημιουργεί πρόβλημα τους θερμούς μήνες αλλά σε μια βροχόπτωση το υπερβολικά φθαρμένο πέλμα (λιγότερο από 1,8 χιλιοστά) θα οδηγήσει σε υδρολίσθηση πολύ εύκολα. Κυρίως αυτοί που κινούνται σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και συχνές βροχοπτώσεις καλύτερα να επιλέγουν ελαστικά βρόχινου χαρακτήρα.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΘΕΜΑ SERVICE AYTOKINHTOY

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών