Μειώστε τα «πήγαινε-έλα» στο συνεργείο

Διαβάστηκε από 2069 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/10/2017

Με καλή φροντίδα του αυτοκινήτου σας και σωστή πρόληψη, μπορείτε να μειώσετε σε βάθος χρόνου, τα περιττά έξοδα για τη συντήρησή του. Διαβάστε ποια τέσσερα σημεία πρέπει να ελέγχετε συχνά.

 
Tο service του αυτοκινήτου έχει γίνει σχεδόν «ανυπόφορo» για την πλειοψηφία των οδηγών τα τελευταία χρόνια, καθώς τα έξοδα για τη συντήρησή του και τις αναγκαίες, μικρές ή και μεγαλύτερες, επισκευές, είναι ικανά να… τινάξουν στον αέρα, τον περιορισμένο πια προϋπολογισμό της χρονιάς, κάθε οδηγού. 
 
 Γι αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η πρόληψη. Συνεπώς, ευεργετικοί για την τσέπη σας, μπορούν να φανούν οι απλοί έλεγχοι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο αυτοκίνητό σας, προλαμβάνοντας πιθανά, μεγάλα προβλήματα, με μια άμεση επίσκεψη στο συνεργείο της εμπιστοσύνης σας, για την επιδιόρθωσή τους. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 4 βασικά σημεία που μπορείτε να τσεκάρετε εύκολα και γρήγορα, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις.
 
1. Ελαστικά
Ο τακτικός έλεγχος και η συντήρηση των ελαστικών στο αυτοκίνητό σας, μπορεί να αυξήσει το όριο ζωής του, εξοικονομώντας σας χρήματα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει καταρχάς, να ελέγχετε συχνά την πίεση του αέρα, αφού λιγότερη πίεση από αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής αυξάνει την κατανάλωση, το θόρυβο και φθείρει γρήγορα το πέλμα, ενώ περισσότερη, επηρεάζει αρνητικά την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Επιπλέον η λανθασμένη ρύθμιση της ανάρτησης και η κακή ευθυγράμμιση ή ζυγοστάθμιση του αυτοκινήτου, είναι λόγοι για να φθαρούν πρόωρα τα ελαστικά, ενώ θα πρέπει να ελέγχετε το ελαστικό και για μικρά αντικείμενα (π.χ. πετραδάκια) που μπορεί να σφηνώσουν στο πέλμα κι αν δεν μπορείτε να τα αφαιρέσετε μόνοι σας ή αν δείτε ότι έχουν τρυπήσει το καουτσούκ, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο εξειδικευμένο τεχνικό.
 
2. Ψυκτικό και υγρά φρένων
Καλό θα είναι να ελέγχετε μια φορά την εβδομάδα, τα επίπεδα του ψυκτικού υγρού στο δοχείο διαστολής και να προσθέτετε υγρό κάθε 6 με 8 μήνες, αλλά ειδικά πριν κάνετε κάποιο ταξίδι, τσεκάρετε ότι δεν χρειάζεται πιο συχνά, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να το ελέγξετε για πιθανές διαρροές.
Αντίστοιχα, αν η στάθμη των υγρών φρένων είναι πολύ χαμηλή, τα φρένα δε θα δουλεύουν σωστά ή δε θα δουλεύουν καθόλου, οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ασφάλειά σας, ο έλεγχός τους πριν τα ταξίδια. Να θυμάστε ότι τα υγρά θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε 12 μήνες, ανεξαρτήτως των χιλιομέτρων, αλλά και ότι αν το υγρό υπερβαίνει τη μέγιστη ένδειξη, δε δημιουργείται πρόβλημα, αρκεί να μην υπάρχει υπερχείλιση.
 
3. Λάδια
Ο έλεγχος και η αλλαγή λαδιών στο αυτοκίνητο σας εξαρτάται και από την καταπόνηση του κινητήρα. Όταν το αυτοκίνητο κινείται συνέχεια μέσα στην πόλη, ρυμουλκεί φορτία, κινείται σε μεγάλες διαδρομές στα βουνά, καθώς και σε συχνές και μακρινές αποστάσεις σε αυτοκινητόδρομους με μεγάλες ταχύτητες, ο κινητήρας επηρεάζεται περισσότερο και άρα ο έλεγχος θα πρέπει να είναι πιο τακτικός, όπως και η αλλαγή. Γενικά, η διάρκεια ζωής των λαδιών βρίσκεται κάπου μεταξύ των 5.000 και 15.000 χιλιομέτρων, αλλά μπορείτε να τσεκάρετε ανά πάσα στιγμή, το επίπεδο του λιπαντικού στον κινητήρα, το οποίο και πρέπει να βρίσκεται μεταξύ της ανώτερης και της κατώτερης ένδειξης.
 
4. Μπαταρία και φώτα
Ο σωστός έλεγχος και η φροντίδα της μπαταρίας είναι πολύ σημαντικά και για αυτό, θα πρέπει να ελέγχετε αν αυτή είναι αποφορτισμένη ή όχι. Αν αυτή έχει «πέσει» π.χ., και ο κινητήρας δυσκολεύεται να πάρει μπροστά, πρέπει είτε να τη συντηρήσετε, είτε να την αντικαταστήσετε. Ελέγξτε για ζημιά ή παραμόρφωση, αλλά και τη στάθμη του ηλεκτρολύτη σε κάθε στοιχείο. Μία ακόμη ένδειξη σχετίζεται και με τα φώτα, καθώς αν η στάθμη των φώτων πέφτει όταν χρησιμοποιείτε τα υπόλοιπα συστήματα, τότε το πρόβλημα αφορά την μπαταρία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κάποια από τα φώτα δεν δουλεύει και δεν έχει καεί ο λαμπτήρας, μπορεί το ζημιά να αφορά κάποια ασφάλεια του συστήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

 • Service στη Skoda Kantzos σημαίνει:

  Εκπαιδευμένο προσωπικό. Γρήγορο & Αξιόπιστο service. Γνήσια & After market ανταλλακτικά και Αξεσουάρ. ΟΛΑ σε απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές. 25 χρόνια Ι.Χ. και Επαγγελματικά.  2108326123 Περισσότερα
 • Εγγυημένες Βελτιώσεις και LPG

  Η εταιρεία “CARGATE P.C δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου και ειδικότερα στην εμπορία βελτιωτικών προϊόντων και αξεσουάρ αυτοκινήτου, την συντήρηση και την παροχή τεχνικής υποστήριξης. Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί και στη τεχνολογία LPG δίνοντας οικονομικές λύσεις αφουγκραζόμενη την οικονομική δυσκολία των καιρών.
     210 6205582 – 210 6205641 Περισσότερα
 • Ο ειδικός στο diesel

  Η Autodiesel - Αφοί Α. Δραγουμανιώτη Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στα συστήματα πετρελαίου. Yπερσύγχρονο εργαστήριο ελέγχου και επισκευής πετρελαιοκινητήρων. Πολυετής πείρα, άρτια κατάρτιση προσωπικού, άριστη εξυπηρέτησή.
   210 5911737 Περισσότερα
 • Τέλειο service με...εξειδικευση!

  Παπάζογλου Γιάννης: Εγγυημένες διεργασίες service. Εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Πολυετής εμπειρία στα diesel. Εξειδίκευση σε μοντέλα Volkswagen, Audi, Skoda και Seat. Έμπειρο προσωπικό.
   2130273210 Περισσότερα
 • Επισκευές με ποιότητα

  Η ΠΕΑΚ δραστηριοποιείται στο χώρο της επισκευής αντλιών πετρελαίου, μπεκ και τουρμπινών παρακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας ντίζελ. Εξειδίκευση και άρτιος εξοπλισμός.  210 34.68.902 Περισσότερα
 • Οι ειδικοί σε BMW & Mini Cooper

  Service, συντήρηση, διαγνωστικός έλεγχος και βελτιώσεις. Πολύχρονη πείρα στο χώρο του αυτοκινήτου. Χρήση των καλύτερων βελτιωτικών προϊόντων της αγοράς. Επαγγελματικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
   2104178111 Περισσότερα
 • Ποιότητα υπηρεσιών – οικονομικές τιμές

  Στην Opel4U Κούτρας, βρίσκεις όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεσαι για το OPEL σου. Μεταξύ άλλων: Service, έλεγχος ηλεκτρονικών συστημάτων, προετοιμασία - έλεγχος ΚΤΕΟ, έλεγχος συστήματος διεύθυνσης.
   6972338833 Περισσότερα
 • Εξοπλισμός συνεργείων Pandiesel!

  Στην Pandiesel θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σύγχρονων μηχανημάτων και εργαλείων, Παρέχεται τεχνική υποστήριξη. Σε επαγγελματίες του χώρου γίνονται και πωλήσεις χονδρικής.  2103426931 Περισσότερα
 • Νέα δεδομένα στην υγραεριοκίνηση

  Εμπιστευτείτε την τεχνολογία GPL LOVATO από την εταιρεία ΖΑΝΕΣΗΣ - ΧΑΝΟΣ . Το κόστος μετατροπής είναι προσιτό και η άριστη τοποθέτηση εγγυημένη. Το κόστος μετατροπής θα το αποσβέσετε γρήγορα, ιδιαίτερα όσοι έχετε αυτοκίνητα οχήματα μεγάλου κυβισμού ή διανύετε αρκετά χιλιόμετρα ημερησίως.
   2102757315 Περισσότερα
 • Κορυφαίο service σε τιμές που συμφέρουν

  Στη Dakis Service Tech θα βρεις άμεση και οριστική λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζει το αυτοκίνητό σου. Επαγγελματισμός και ταχύτατα αποτελέσματα σε ανταγωνιστικές τιμές.
   2109029056 Περισσότερα
 • Φανοποιείο - συνεργείο - ανταλλακτικά!

  NEW MAXI SERVICE: Συνεργείο αυτοκινήτων για κάθε επισκευή. Αναλαμβάνει κάθε ζημιά του αυτοκινήτου σας μέσω του φανοποιείου. Διαθέτει κάθε ανταλλακτικό που θα χρειαστεί για την επισκευή.
   210-2321320 Περισσότερα
 • Εξειδικευμένο service OPEL

  Το συνεργείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ προσφέρει λύσεις σε όλα τα μηχανικά προβλήματα του OPEL σου. Έμπειρο προσωπικό, άμεση εξυπηρέτηση σε πραγματικά χαμηλές τιμές.
   2102821378 Περισσότερα
 • Τα πάντα για το Opel σου

  Opel Στρουμπάκος : Επισκευή - service - βαφή του Opel σας. Λειτουργεί από το 1965 στον Πειραιά. Πρόσφατα αναβαθμισμένοι χώροι. Εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Πλήρης αποκατάσταση ζημιάς σε περίπτωση τρακαρίσματος.  2104810254 Περισσότερα
 • Εξειδικευμένο service Smart - Mercedes

  Η " Π & Α ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Ο.Ε." είναι εξειδικευμένος επισκευαστής SMART & Mercedes-Benz στα επιβατικά καθώς και στα επαγγελματικά οχήματα. ¶ριστα αποτελέσματα σε πραγματικά χαμηλές τιμές.
   2109564714 Περισσότερα
 • Κορυφαίο service και όχι μόνο

  Στη Delta Performance θα καλύψεις όλες τις ανάγκες του αυτοκινήτου σου που αφορούν service, βελτιώσεις και μετατροπές. Έμπειρο προσωπικό, λύση οποιουδήποτε προβλήματος, ανταγωνιστικές τιμές.
   2114053617 Περισσότερα
 • Κορυφαίο service και αναβαθμίσεις!

  EVOTECH Car Service: Χώρος 400 τμ, εξοπλισμένος με υπερσύγχρονα μηχανήματα. Αριστες υπηρεσίες service και αναβαθμίσεων. Εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
   2310684101 Περισσότερα
 • ΗΛΕΠ σημαίνει:

  Εξειδικευμένο συνεργείο κλιματισμού αυτοκινήτων και ψυκτικών μηχανημάτων. Εμπειρία 30 χρόνων. Υψηλότατη ποιότητα και εξαιρετικά αποτελέσματα.Συντήρηση, Τοποθέτηση, Αναβάθμιση, Επισκευή κλιματιστικών και ψυκτικών μηχανημάτων.  210 8002150 Περισσότερα
 • Στην DPF Eco Cleaning θα βρεις:

  Υπερσύγχρονος εξοπλισμός τελευταίας γενιάς. Αναγέννηση σε ποσοστό 98%. Επαναφορά του Dpf στην αρχική του κατάσταση.  2316004004 Περισσότερα
 • Η απάντηση στις ανάγκες σας

  Περατινός Service: Σύγχρονο συνεργείο αυτοκινήτων. Εξειδίκευση σε μοντέλα BMW και MINI. Έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Ικανοποίηση όλων των αναγκών του αυτοκινήτου σας.
   2104209003 Περισσότερα
 • Κορυφαίος τεχνικός έλεγχος

  Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Checkpoint:  Υπερσύγχρονος χώρος τεχνικού ελέγχου επαγγελματικών και προσωπικών οχημάτων  σε σημείο της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Εύκολη πρόσβαση και υποδειγματική εξυπηρέτηση. Αψογα εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας.
   2105584205 Περισσότερα
 • Action Peugeot - Νίκαια. 36 χρόνια know how !

  Κάθετη μονάδα με συνεργείο, ηλεκτρολογείο, φανοποιείο, βαφείο & τμήμα ανταλλακτικών. Αριστη εξυπηρέτηση. Εξειδικευμένο προσωπικό. Διαγνωστική τεχνολογία αιχμής & εγγύηση σε γνήσια ανταλλακτικά.  2105617306 Περισσότερα
 • Αριστη επισκευή και διάγνωση προβλημάτων!

  Δημητρίου Motorsport: μεγάλη γκάμα υπηρεσιών. Service, μετατροπές, φανοποιεία. Προετοιμασία ΚΤΕΟ, τοποθέτηση αερίου, υποστήριξη & προετοιμασία αγώνων. Υπερσύγχρονος εξοπλισμός – κορυφαία τεχνογνωσία.
   2106139914 Περισσότερα
 • Λιπαντικά για κάθε τύπο οχημάτων!

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.
   2382021195 Περισσότερα
 • Service με άριστα αποτελέσματα

  Στο συνεργείο μας, Chris Racing Sport - CRS, θα βρεις εξειδικευμένο προσωπικό που παρέχει  τεχνική εξυπηρέτηση (SERVICE) στα αυτοκίνητα του ομίλου Group VAG, δηλαδή VW, Audi, Seat και Skoda.
   2106014303 Περισσότερα
 • Κορυφαίο service – βαφές - φανοποιία

  Η Stefos Garage διαθέτει μια ολοκληρωμένη μονάδα υπηρεσιών,  ικανή να καλύψει όλες τις ανάγκες του αυτοκινήτου σου. Αναλαμβάνονται βαφές, επισκευές και τεχνική εξυπηρέτηση όλων των τύπων ΙΧ.
   2310718571 Περισσότερα
 • Στην Auto Moto Spacy Club θα βρεις:

  Πλήρη γκάμα ανταλλακτικών. Υπηρεσίες service. Διαγνωστικό έλεγχο αποκλειστικά για Smart. Όλα τα τμήματα φανοποιίας και τα πλαστικά μέρη. Πανελλαδική αποστολή αυθημερόν!  2310555598 Περισσότερα
 • Για ποιοτικό service, ή άθικτο μεταχειρισμένο

  Η Εταιρεία Autounit Βεκρής Γ. με 25ετή εμπειρία της στον χώρο, σε συνδυασμό με το εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, προσφέρει τεχνικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, επιτυγχάνοντας την πλήρη διασφάλιση της αξιοπιστίας των αυτοκινήτων σας.  2108982100 Περισσότερα
 • Παν. Καλφακάκος – Subaru Sport center

  Tεχνογνωσία, σύγχρονος εξοπλισμός, γνήσια ανταλλακτικά Subaru, ειδικές εκπτώσεις σε ανταλλακτικά & εργασίες συνεργείου. Εγγύηση 3 ετών καλής λειτουργίας.
   2108544962 Περισσότερα
 • Ποιοτικές βελτιώσεις - εξειδικευμένο service

  Στο συνεργείο NTTS θα βρεις ότι χρειαστείς στους τομείς των βελτιώσεων αλλά και του εξειδικευμένου service για Nissan & Toyota. Λάδια, μπουζί, φίλτρα και άλλα προϊόντα καθώς και μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, μεταξύ άλλων ευθυγράμμιση και τοποθέτηση ελαστικών.
   2106635755 Περισσότερα
 • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

  Η «CarbonOff» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την μέθοδο καθαρισμού κινητήρων από επικαθίσεις ιζημάτων άνθρακα, HHO Engine Carbon Cleaning System,  η οποία επιτυγχάνεται εύκολα, μέσα σε είκοσι λεπτά της ώρας, με ελάχιστο κόστος, χωρίς λύσιμο της μηχανής και χωρίς χημικά, με την χρήση ειδικών μηχανών υψηλής τεχνολογίας.
   6936984320 Περισσότερα