Μειώστε τα «πήγαινε-έλα» στο συνεργείο

Διαβάστηκε από 2223 αναγνώστες

Με καλή φροντίδα του αυτοκινήτου σας και σωστή πρόληψη, μπορείτε να μειώσετε σε βάθος χρόνου, τα περιττά έξοδα για τη συντήρησή του. Διαβάστε ποια τέσσερα σημεία πρέπει να ελέγχετε συχνά.

 
Tο service του αυτοκινήτου έχει γίνει σχεδόν «ανυπόφορo» για την πλειοψηφία των οδηγών τα τελευταία χρόνια, καθώς τα έξοδα για τη συντήρησή του και τις αναγκαίες, μικρές ή και μεγαλύτερες, επισκευές, είναι ικανά να… τινάξουν στον αέρα, τον περιορισμένο πια προϋπολογισμό της χρονιάς, κάθε οδηγού. 
 
 Γι αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική η πρόληψη. Συνεπώς, ευεργετικοί για την τσέπη σας, μπορούν να φανούν οι απλοί έλεγχοι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο αυτοκίνητό σας, προλαμβάνοντας πιθανά, μεγάλα προβλήματα, με μια άμεση επίσκεψη στο συνεργείο της εμπιστοσύνης σας, για την επιδιόρθωσή τους. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 4 βασικά σημεία που μπορείτε να τσεκάρετε εύκολα και γρήγορα, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις.
 
1. Ελαστικά
Ο τακτικός έλεγχος και η συντήρηση των ελαστικών στο αυτοκίνητό σας, μπορεί να αυξήσει το όριο ζωής του, εξοικονομώντας σας χρήματα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει καταρχάς, να ελέγχετε συχνά την πίεση του αέρα, αφού λιγότερη πίεση από αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής αυξάνει την κατανάλωση, το θόρυβο και φθείρει γρήγορα το πέλμα, ενώ περισσότερη, επηρεάζει αρνητικά την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Επιπλέον η λανθασμένη ρύθμιση της ανάρτησης και η κακή ευθυγράμμιση ή ζυγοστάθμιση του αυτοκινήτου, είναι λόγοι για να φθαρούν πρόωρα τα ελαστικά, ενώ θα πρέπει να ελέγχετε το ελαστικό και για μικρά αντικείμενα (π.χ. πετραδάκια) που μπορεί να σφηνώσουν στο πέλμα κι αν δεν μπορείτε να τα αφαιρέσετε μόνοι σας ή αν δείτε ότι έχουν τρυπήσει το καουτσούκ, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο εξειδικευμένο τεχνικό.
 
2. Ψυκτικό και υγρά φρένων
Καλό θα είναι να ελέγχετε μια φορά την εβδομάδα, τα επίπεδα του ψυκτικού υγρού στο δοχείο διαστολής και να προσθέτετε υγρό κάθε 6 με 8 μήνες, αλλά ειδικά πριν κάνετε κάποιο ταξίδι, τσεκάρετε ότι δεν χρειάζεται πιο συχνά, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να το ελέγξετε για πιθανές διαρροές.
Αντίστοιχα, αν η στάθμη των υγρών φρένων είναι πολύ χαμηλή, τα φρένα δε θα δουλεύουν σωστά ή δε θα δουλεύουν καθόλου, οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ασφάλειά σας, ο έλεγχός τους πριν τα ταξίδια. Να θυμάστε ότι τα υγρά θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε 12 μήνες, ανεξαρτήτως των χιλιομέτρων, αλλά και ότι αν το υγρό υπερβαίνει τη μέγιστη ένδειξη, δε δημιουργείται πρόβλημα, αρκεί να μην υπάρχει υπερχείλιση.
 
3. Λάδια
Ο έλεγχος και η αλλαγή λαδιών στο αυτοκίνητο σας εξαρτάται και από την καταπόνηση του κινητήρα. Όταν το αυτοκίνητο κινείται συνέχεια μέσα στην πόλη, ρυμουλκεί φορτία, κινείται σε μεγάλες διαδρομές στα βουνά, καθώς και σε συχνές και μακρινές αποστάσεις σε αυτοκινητόδρομους με μεγάλες ταχύτητες, ο κινητήρας επηρεάζεται περισσότερο και άρα ο έλεγχος θα πρέπει να είναι πιο τακτικός, όπως και η αλλαγή. Γενικά, η διάρκεια ζωής των λαδιών βρίσκεται κάπου μεταξύ των 5.000 και 15.000 χιλιομέτρων, αλλά μπορείτε να τσεκάρετε ανά πάσα στιγμή, το επίπεδο του λιπαντικού στον κινητήρα, το οποίο και πρέπει να βρίσκεται μεταξύ της ανώτερης και της κατώτερης ένδειξης.
 
4. Μπαταρία και φώτα
Ο σωστός έλεγχος και η φροντίδα της μπαταρίας είναι πολύ σημαντικά και για αυτό, θα πρέπει να ελέγχετε αν αυτή είναι αποφορτισμένη ή όχι. Αν αυτή έχει «πέσει» π.χ., και ο κινητήρας δυσκολεύεται να πάρει μπροστά, πρέπει είτε να τη συντηρήσετε, είτε να την αντικαταστήσετε. Ελέγξτε για ζημιά ή παραμόρφωση, αλλά και τη στάθμη του ηλεκτρολύτη σε κάθε στοιχείο. Μία ακόμη ένδειξη σχετίζεται και με τα φώτα, καθώς αν η στάθμη των φώτων πέφτει όταν χρησιμοποιείτε τα υπόλοιπα συστήματα, τότε το πρόβλημα αφορά την μπαταρία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κάποια από τα φώτα δεν δουλεύει και δεν έχει καεί ο λαμπτήρας, μπορεί το ζημιά να αφορά κάποια ασφάλεια του συστήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

 • Action Peugeot - Νίκαια. 36 χρόνια know how !

  Κάθετη μονάδα με συνεργείο, ηλεκτρολογείο, φανοποιείο, βαφείο & τμήμα ανταλλακτικών. Αριστη εξυπηρέτηση. Εξειδικευμένο προσωπικό. Διαγνωστική τεχνολογία αιχμής & εγγύηση σε γνήσια ανταλλακτικά. 2105617306 Περισσότερα
 • Υπηρεσίες service με άριστα αποτελέσματα!

  Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Dim Sport, θα βρείτε υπηρεσίες υπεύθυνου και εξουσιοδοτημένου service με εξειδίκευση σε μοντέλα Renault και Dacia, σε ένα χώρο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επίπεδο εξοπλισμού.
  2102829737 Περισσότερα
 • Συνεργείο με...εξειδίκευση!

  Στο My Garage, η Mercedes ή το Smart σου θα «απολαύσουν» κορυφαίες υπηρεσίες όσον αφορά την επισκευή ή τη συντήρηση. Έμπειρο προσωπικό, ανταγωνιστικές τιμές, άμεση εξυπηρέτηση.
  2102828727 Περισσότερα
 • Επισκευές με ποιότητα

  Η ΠΕΑΚ δραστηριοποιείται στο χώρο της επισκευής αντλιών πετρελαίου, μπεκ και τουρμπινών παρακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας ντίζελ. Εξειδίκευση και άρτιος εξοπλισμός. 210 34.68.902 Περισσότερα
 • Ολοκληρωμένες λύσεις για diesel κινητήρες!

  Η Diesel Tech προσφέρει Service & έλεγχο αντλιών πετρελαίου σε όλους τους τύπους, service & έλεγχο turbo, service & έλεγχο common rail και προγράμματα ανταλλαγών αντλιών πετρελαίου-ψεκασμού.
    2310684455 Περισσότερα
 • Κορυφαίο service σε τιμές που συμφέρουν

  Στη Dakis Service Tech θα βρεις άμεση και οριστική λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζει το αυτοκίνητό σου. Επαγγελματισμός και ταχύτατα αποτελέσματα σε ανταγωνιστικές τιμές.
  2109029056 Περισσότερα
 • Εξειδικευμένο service OPEL

  Το συνεργείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ προσφέρει λύσεις σε όλα τα μηχανικά προβλήματα του OPEL σου. Έμπειρο προσωπικό, άμεση εξυπηρέτηση σε πραγματικά χαμηλές τιμές.
  2102821378 Περισσότερα
 • Service στη Skoda Kantzos σημαίνει:

  Εκπαιδευμένο προσωπικό. Γρήγορο & Αξιόπιστο service. Γνήσια & After market ανταλλακτικά και Αξεσουάρ. ΟΛΑ σε απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές. 25 χρόνια Ι.Χ. και Επαγγελματικά. 2108326123 Περισσότερα
 • Ο ειδικός στο diesel

  Η Autodiesel - Αφοί Α. Δραγουμανιώτη Ο.Ε.  δραστηριοποιείται στα συστήματα πετρελαίου. Yπερσύγχρονο εργαστήριο ελέγχου και επισκευής πετρελαιοκινητήρων. Πολυετής πείρα, άρτια κατάρτιση προσωπικού, άριστη εξυπηρέτησή.
  210 5911737 Περισσότερα
 • Αναλαμβάνει τα πάντα εκ μέρους σας!

  Auto Color: Γενικό Συνεργείο στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Γρήγορο, αξιόπιστο και εγγυημένο Service - εργασίες Φανοποιίας- Βαφές αυτοκινήτου. Συνεργάζεται με όλες τις Ασφαλιστικές. Aναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες αποζημίωσης ! Τηλεφωνικά ραντεβού στο:
  2102810515 Περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός