Ποια & γιατί είναι τα λιπαντικά 4 ****

10000 Επισκέψεις στο άρθρο

Τι κάνει ένα λιπαντικό top στην κατηγορία του; Αύξηση της απόδοσης του κινητήρα με οικονομία καυσίμου και μείωση ρύπων, λειτουργία σε όλο το φάσμα θερμοκρασιών που συνεπάγεται καλύτερη προστασία του κινητήρα και μείωση φθορών, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ποιοτικού λιπαντικού.

AUTOVISION SAKAR
ΠΕΡΑΤΙΝΟΣ
TOP Λιπαντικά
 
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για τη σωστή λειτουργία του κινητήρα του αυτοκινήτου είναι να λιπαίνεται σωστά. Αλλωστε, και στα services, η αλλαγή λιπαντικού είναι το βασικό και σημαντικότερο. Όμως, για τη σωστή λειτουργία και μακροζωία του κινητήρα, δεν αρκεί μόνο η χρήση λιπαντικού, αλλά αυτό να είναι και ποιοτικό.


PETRONAS Syntium(Παύλος ΙΚοντέλλης Α.Ε.Β.Ε.) : εξελιγμένα, προστατεύουν, αποδίδουν!
 
Η σειρά λιπαντικών PETRONASSyntium είναι το αποτέλεσμα εξελιγμένης έρευνας της Petronas Lubricants που είναι ο επίσημος συνεργάτης τεχνολογίας της ομάδας Mercedes AMG PETRONAS Formula One.
 
Όπως μας αναφέρει ο κ.Πέτρος Περγαντής, Διευθυντής Τμήματος Ανταλλακτικών και Λιπαντικών της Παύλος Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε., που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα λιπαντικά PETRONAS, είναι κατασκευασμένα να υπερκαλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές των κατασκευαστών.
 
Τα λιπαντικά PETRONASSyntium με τη νέα εξελιγμένη σύνθεση CoolTech καταπολεμούν αποτελεσματικά τη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα. Η φόρμουλα CoolTech στοχεύει στις καίριες ζώνες θερμότητας του κινητήρα ελαττώνοντας και ελέγχοντας τις θερμοκρασίες, προστατεύοντας τα σημαντικά μηχανικά του μέρη από φθορά και βλάβη, συντελώντας έτσι στη βέλτιστη λειτουργία του.
 
PETRONAS SYNTIUM 800 EU10W-40:Σύνθεση CoolTech. Συνιστάται για χρήση σε συμβατικά και νέας γενιάς επιβατικά οχήματα.
 
PETRONASSYNTIUM 3000 AV 5W-40:Σύνθεση CoolTech, χαμηλή περιεκτικότητα σε SAPS (SulfatedAsh, Phosphorus&Sulfur). Προτείνεται για όλους τους τύπους επιβατικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοκίνητων με συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων, καθώς και για οχήματα που καταναλώνουν βιοκαύσιμα.
 
PETRONASSYNTIUM 5000 XS 5W-30: Σύνθεση CoolTech, πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε SAPS (SulfatedAsh, Phosphorus&Sulfur). Κατάλληλο για όλους τους τύπους επιβατικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων με συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων, καθώς και για οχήματα που καταναλώνουν βιοκαύσιμα.

MOBIL1 (NovitronS.A.) : Η πρόταση των περισσότερων κατασκευαστών!
 
Το Mobil 1, κορυφαία μάρκα συνθετικών λιπαντικών κινητήρα στον κόσμο, είναι σχεδιασμένο να προσφέρει βέλτιστη απόδοση του κινητήρα, μειωμένη φθορά και εξοικονόμηση καυσίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Μπελίτση,AutomotiveSalesManager της NovitronS.A., η τεχνολογία του Mobil 1, δίνει την πιο προηγμένη προστασία στον κινητήρα του αυτοκινήτου διαθέτοντας τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
 
1. Ελαχιστοποιεί τη φθορά των ελατηρίων του εμβόλου και των χιτωνίων και βοηθά τον κινητήρα να λειτουργεί σαν καινούργιος για μεγάλα χρονικά διαστήματα

2. Προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε ακραίες συνθήκες ψύχους, διασφαλίζοντας ότι το λιπαντικό ρέει σε όλο τον κινητήρα, ιδίως κατά τα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα

3. Διατηρεί τον κινητήρα καθαρό και να τον προστατεύει από τη φθορά και την δημιουργία επικαθήσεων, ακόμα και κάτω από σκληρές συνθήκες οδήγησης

4. Το Mobil 1 προτείνεται από τους περισσότερους κατασκευαστές (OEM) από οποιοδήποτε άλλο εμπορικό σήμα στον κόσμο.
 
Όπως τονίζει ο κ. Μπελίτσης, η ExxonMobil διεξάγει έρευνες με στόχο την ανάπτυξη ενεργειακών λύσεων που έχουν τη δυνατότητα να είναι οικονομικά εφικτές, εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές και πρωτοπορεί στην επιστημονική έρευνα, για να ανακαλύψει καινοτόμες προσεγγίσεις για την ενίσχυση των υφιστάμενων πηγών ενέργειας της επόμενης γενιάς.
 
WEG (ΤοψήςΑ.Ε.) : 9 προτάσεις λιπαντικών 4 ****
 
Τη σειρά WEGEXIOS για επιβατικά οχήματα και ελαφρά φορτηγά και τη σειρά WEGTURBOPLUS για βαρέα οχήματα, εμπορεύεται στην Ελλάδα η εταιρεία Τοψής Α.Ε.

«Οι εταιρίες που ασχολούνται μόνο με λιπαντικά και  την λίπανση των κινητήρων πάντα είναι έτοιμες να διαθέσουν στην αγορά από πριν, λιπαντικά για οχήματα τα οποία πρόκειται να έρθουν στην αγορά το επόμενο διάστημα», υπογραμμίζει ο κ. Γεώργιος Τοψής, MarketingManager.

Σειρά WEGEXIOS(συνθετικά λιπαντικά):
  • WEGEXIOSGF5 0W20: με προηγμένη απόδοση.
  • WEGEXIOSVW 0W20: για βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, με ή χωρίς turbo.
  • WEGEXIOSLLB 0W30: οικονομίας καυσίμου για κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με ή χωρίς στροβιλοσυμπιεστή.
  • WEGEXIOSFO 0W30: οικονομίας καυσίμου για κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με ή χωρίς στροβιλοσυμπιεστή.
  • WEGEXIOSECO 5W20: οικονομίας καυσίμου ειδικά σχεδιασμένο για τις απαιτήσεις των σύγχρονων βενζινοκινητήρων FordEcoboost.
  • WEGEXIOSULTRA 5W30: οικονομίας καυσίμου για κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, με ή χωρίς στροβιλοσυμπιεστή.
 Σειρά WEGTURBOPLUS(συνθετικά λιπαντικά):
  • WEGTURBOPLUSLA 5W30: οικονομίας καυσίμου τεχνολογίας "lowSAPS".
  • WEGTURBOPLUSLA 10W40: οικονομίας καυσίμου τεχνολογίας "lowSAPS".
  • WEGTURBOPLUSRX 10W40: Εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, συνθετικό λιπαντικό πετρελαιοκινητήρων βαρέως τύπου (HDD).
ENI (Γ. Κασσιμάτης Α.Ε.) : Ποιότητα και τεχνολογία σημαίνει προστασία!

Η ΕΝΙ είναι μια από τις πρώτες εταιρίες στον κόσμο σε επίπεδο έρευνας και τεχνολογίας στον τομέα των λιπαντικών.

«Τα λιπαντικά μας υπερκαλύπτουν τις υψηλότερες απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών πιστοποίησης καθώς και τις προδιαγραφές των κατασκευαστών και προσφέρουν αξιοπιστία, μέγιστη απόδοση και οικονομία», επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Βότσης, Γενικός Διευθυντής της Γ. Κασσιμάτης Α.Ε., αποκλειστικό αντιπρόσωπο των λιπαντικών ENI (AGIP) στην Ελλάδα.

Τα λιπαντικά της ΕΝΙ χαρακτηρίζονται από:

-         άριστη ποιότητα βασικών και πρόσθετων (η ΕΝΙ παράγει η ίδια τα βασικά λιπαντικά και τα πρόσθετα που χρησιμοποιεί στην παραγωγή των προϊόντων της)

-         τα σημαντικότερα προϊόντα χαρακτηρίζονται από κορυφαία ποιότητα συνθετικής τεχνολογίας, η οποία επιτρέπει την μέγιστη προστασία των κινητήρων σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες.

CYCLON(LPCS.A.) : Οικονομία κατανάλωσης και +50% στη
προστασία κινητήρα!

Οι νέες σειρές λιπαντικών CYCLON για επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα και ειδικά αυτά τα οποία περιέχουν την νέα σύσταση Tribo Act Formula ® προσφέρουν μια πληθώρα χαρακτηριστικών τα οποία καλύπτουν και τις πλέον υψηλές απαιτήσεις των σύγχρονων κινητήρων, επισημαίνει ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, MarketingManager της LPCS.A.

MAGMA:
Τα λιπαντικά της σειράς MAGMA προσφέρουν έως και 3,5% επιπλέον οικονομία καυσίμου, ενώ βελτιώνουν την προσφερόμενη προστασία του κινητήρα από τη φθορά μέχρι και 68%.

GRANIT: Η νέα σειρά λιπαντικών επαγγελματικών οχημάτων GRANIT προσφέρει έως και 3,3% οικονομία καυσίμου, έως και 50% περαιτέρω προστασία του κινητήρα από τη φθορά και στο πολύ κοστοβόρο τούρμπο μέχρι και 28% επιπλέον προστασία από τις αποθέσεις και τη λάσπη.

TOTAL, ELF (ΤΟΤΑΛ Ελλάς ΑΕΕ) : Πρώτα τα περνάμε από σκληρά tests - Κατόπιν τα προτείνουμε!
 
Τα προϊόντα της Total σχεδιάζονται στα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης, δοκιμάζονται κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες και κατασκευάζονται σε ιδιόκτητα εργοστάσια ανάμιξης, σε όλο τον κόσμο, πριν τοποθετηθούν στους κινητήρες των αυτοκινήτων.
 
Στην Ελλάδα προωθούνται από την ΤΟΤΑΛ ΕλλάςAEE, θυγατρική της γαλλικής Total, για τον κλάδο Marketing and Services, για Ελλάδα, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Κύπρο, Γεωργία, Αρμενία.
 
Στην Ελλάδα διατίθεται πλήρης γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών:

  • TotalQuartz και ElfEvolution για τα επιβατηγά αυτοκίνητα
  • TotalRubia και ElfPerformance για τα βαρέα οχήματα
  • TotalRubiaWorks για τα μηχανήματα κατασκευών
  • TotalTractagri - Multagri για τα αγροτικά μηχανήματα
  • Elf λιπαντικά μοτοσυκλετών
  • TotalCaprano για τη ναυσιπλοΐα
  • TotalGlacelf και Coolelf προϊόντα ψύξης κινητήρων
  • Βιομηχανικά λιπαντικά και γράσα Total
  • Υπηρεσία εργαστηριακού ελέγχου χρησιμοποιημένων λιπαντικών, ANAC

 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

    ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

    TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

     2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • FLOR OIL

    FLOR OIL

    FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
     2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • DYNAMIC KOTE

    DYNAMIC KOTE

    Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
     2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

    Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
     2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

    ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

    Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
     2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
     2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • TRADE WIND

    TRADE WIND

    Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
     2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
     2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
     2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ