Πως επιλέγεις το καλύτερο συνεργείο αυτοκινήτου

4436 Επισκέψεις στο άρθρο

Best Συνεργεία - Τα καλύτερα συνεργεία αυτοκινήτου. Μία μεγάλη έρευνα, πολλά χρήσιμα πορίσματα. Στην digital εποχή δεν χρειάζεται να μαντεύεις, ούτε να μαθαίνεις από …πάθημα. Αν είσαι κάτοχος αυτοκινήτου χρειάζεται να ψάχνεις (και θα βρίσκεις). Αν είσαι επαγγελματίας χρειάζεται να ακούς. Να ακούς καλά. Το τι θέλει, τι ψάχνει και ποιες είναι οι προτεραιότητες του πελάτη σου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. - QS SERVICE
ΣΑΡΙΜΠΑΛΟΓΛΟΥ Δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Το αυτοκίνητο και εμείς. Μια σταθερή σχέση "συνήθειας" και πάθους! Zoύμε μαζί του. Εξυπηρετούμαστε (τόσο εμείς όσο και η οικογένεια ή οι φίλοι μας). Βγάζουμε γούστα με αυτό. Οι συνθήκες των τελευταίων χρόνων "μας αναγκάζουν" να το κρατάμε περισσότερο από άλλοτε. Θέλουμε και να "πιάσει τα λεφτά του" όταν έρθει η ώρα να το δώσουμε. Θεωρούμε απαραίτητο το να κινούμαστε με ασφάλεια μαζί του.

Τα πιο πάνω αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων αυτοκινήτου. Μία η συνθήκη που όλοι πρέπει να τηρούν ώστε ΟΛΑ τα πιο πάνω να γίνονται πραγματικότητα και όχι από "σύμπτωση". Η καλή (και έγκαιρη) συντήρηση του.

Συντήρηση όχι "με λουκουμάκι" και "πατέντες" (για να θυμηθούμε και παλιές αστείες σκηνές από ελληνική ταινία). Συντήρηση βάση προδιαγραφών. Φυσικά του κατασκευαστή του αυτοκινήτου μας. Του κατασκευαστή που γνωρίζει τις ιδιότητες, τις  μηχανικές αντοχές και τις περιοδικές ανάγκες (συντήρησης ή αντικατάστασης) των μερών που είναι απαραίτητα για την καλή και ασφαλή λειτουργία του αυτοκινήτου μας.  Μα, συντήρηση από ποιόν;

Τα καλύτερα συνεργεία αυτοκινήτου και με ποια κριτήρια τα επιλέγεις.


Συνεργεία πάρα πολλά – Ξεχωρίζουν τα καλά!

Με υπηρεσίες 4 αστέρων. Με εξειδίκευση. Με πολύχρονη παρουσία στην πιάτσα. Με σύγχρονο εξοπλισμό. Με ικανοποιημένους πελάτες και word of mouth συστάσεις. Με digital παρουσία (πολλά πλέον).

Ποια όμως είναι τα καλύτερα; Ποια θεωρεί το κοινό πως είναι τα καλύτερα (δηλαδή οι πελάτες τους, που με βάση τις έρευνες δεν "μένουν πιστοί" αν δεν λάβουν το μίγμα καλών υπηρεσιών στη σωστή τιμή που προσδοκούν ή που μπορούν να βρουν και αλλού).
Αυτό είναι το θέμα της μεγάλης έρευνας του Autotriti Best Συνεργεία Αυτοκινήτου 2021 (η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο και θα συνεχιστεί για τους επόμενους μήνες, αναδεικνύοντας κάθε μήνα τα ΤΟP 30 συνεργεία με την ψήφο των αναγνωστών, ενώ στο τέλος της, θα αναδείξει τα TOP συνεργεία (overall) σε συνολική κατάταξη, αριθμό ψήφων).

Στα πλαίσια αυτής της έρευνας, μεταξύ άλλων, ζητήσαμε στο κοινό που θα συμμετείχε να μας πει και ΠΟΙΑ είναι τα 3 σημαντικότερα κριτήρια που λαμβάνει υπόψη του κατά την επιλογή Συνεργείου αυτοκινήτου. Πως επιλέγει Συνεργείο αυτοκινήτου το 2021.

Ας δούμε τι ψήφισαν (οι περίπου 3.000 συμμετέχοντες στον 1ο μήνα της έρευνας). Στο γράφημα που ακολουθεί έχουμε "γκρουπάρει" τα 15 κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής Συνεργείου, σε 4 βασικούς άξονες που ουσιαστικά απεικονίζουν και «ένα γενικό προφίλ» ενός επαγγελματία και κατ επέκταση ενός συνεργείου, το οποίο μπορεί να πληροί και τα 4 προφίλ ή κάποια στοιχεία τους. Αξιόπιστος, τεχνοκράτης, νοικοκύρης ή (και) οικονομικός λοιπόν; Ας δούμε.

Τα 4 προφίλ των καλύτερων συνεργείων αυτοκινήτου, με την ψήφο του κοινού. Best Συνεργεία 2021.


Το 46% του κοινού επίλεξε την αξιοπιστία (η οποία αποτελείται από διάφορους παράγοντες όπως θα δούμε και πιο κάτω) ως την Νο1 "αρετή" του σύγχρονου και καλού επαγγελματία μηχανικού ή επιχειρηματία του Συνεργείου αυτοκινήτου.

Το 23% εστίασε στο τεχνοκρατικό προφίλ του Συνεργείου και των μηχανικών του. Ένα κριτήριο που όπως θα δούμε παρακάτω είναι το πρώτο σε ψήφους  από τα 15 που τέθηκαν προς ψηφοφορία (λογικό καθώς όλοι μας θέλουμε πάνω από όλα από το συνεργείο μας  το να έχει know how για το δικό μας αυτοκίνητο, της δικής μας μάρκας).

Το 20% θέλει νοικοκυριό (και στο συνεργείο του)! Από την πόρτα. Φιλική υποδοχή, clean and safety περιβάλλον κλπ.

Μόλις το 11% ασχολείται πρωταρχικά με το οικονομικό (παρότι όλους τους ενδιαφέρει να λαμβάνουν value for money υπηρεσίες)!

Ας δούμε όμως και τα ποσοστά που δώθηκαν από το κοινό της έρευνας, στα επιμέρους κριτήρια αξιολόγησης.

Τα 15 κριτήρια αξιολόγησης. Πως επιλέγει το καλύτερο συνεργείο αυτοκινήτου, ο κάτοχος ΙΧ αυτοκινήτου.

Εμείς σαν Autotriti πιστεύουμε πως η μελέτη όλων των πιο πάνω στοιχείων, απεικονίζει το "πως σκέφτεται ο πελάτης του συνεργείου αυτοκινήτων" σήμερα. Επίσης, είμαστε σίγουροι πως η μελέτη των πιο πάνω αποτελεσμάτων  και από τους επαγγελματίες του κλάδου καλής συντήρησης αυτοκινήτου, μπορεί να τους δώσει ερείσματα και κατευθύνσεις περαιτέρω βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών τους (με στόχο την απόλυτη ικανοποίηση των υπαρχόντων πελατών τους αλλά και την απόκτηση νέων που δεν έχουν βρει ότι προσδοκούν, "αλλού")!

H έρευνα συνεχίζεται. Ψηφίστε και εσείς με 1 κλίκ εδώ
https://www.autotriti.gr/campaigns/Best-Synergeia-Aytokiniton/index.asp


H έρευνα για τα καλύτερα συνεργεία αυτοκινήτου, συνεχίζεται. Ψηφίστε και εσείς.

Η γνώμη σας μετράει (βελτιώνει επαγγελματίες και υπηρεσίες) και ΚΕΡΔΙΖΕΙ
κάθε μήνα χρήσιμα δώρα (Ελαστικά, Λιπαντικά, Service αυτοκινήτου)!

Βρείτε το κατάλληλο συνεργείο με ένα κλικ εδώ