Μερικοί άνθρωποι αλλάζουν αυτοκίνητα όπως αλλάζουν τα smartphone, αλλά όχι εσύ! Το αυτοκίνητο σου δεν έχει ημερομηνία λήξης! Μόνο από εσένα εξαρτάται πόσο χρόνο ζωής θα έχει.

Μερικοί άνθρωποι αλλάζουν αυτοκίνητα όπως αλλάζουν τα smartphone, αλλά όχι εσύ! Το αυτοκίνητο σου δεν έχει ημερομηνία λήξης! Μόνο από εσένα εξαρτάται πόσο χρόνο ζωής θα έχει.

H καλή και η σωστή συντήρηση του αυοτκινήτου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα που θα κρίνει τη μακροζωία του.

H καλή και η σωστή συντήρηση του αυοτκινήτου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα που θα κρίνει τη μακροζωία του.

  • Μερικοί άνθρωποι αλλάζουν αυτοκίνητα όπως αλλάζουν τα smartphone, αλλά όχι εσύ! Το αυτοκίνητο σου δεν έχει ημερομηνία λήξης! Μόνο από εσένα εξαρτάται πόσο χρόνο ζωής θα έχει.
  • H καλή και η σωστή συντήρηση του αυοτκινήτου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα που θα κρίνει τη μακροζωία του.

Πως το αυτοκίνητό σου θα φτάσει τα 300.000 χλμ

8303 Επισκέψεις στο άρθρο

Σίγουρα κάποιοι θα πουν "Γιατί να το φτάσω μέχρι εκεί; Θα πάρω καινούριο!" Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν συχνά καινούριο αυτοκίνητο. Αν ανήκεις λοιπόν σε αυτή την κατηγορία υπάρχει τρόπος να κάνεις το αυτοκίνητο σου να μακροημερεύσει και χωρίς φυσικά να χάσεις μία περιουσία.

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΜΙΧΑΗΛ - CAR DIAGNOSTIC SERVICES


H καλή και η σωστή συντήρηση του αυοτκινήτου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα που θα κρίνει τη μακροζωία του.

H καλή και η σωστή συντήρηση του αυοτκινήτου αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα που θα κρίνει τη μακροζωία του.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-τηρείς τα service του με ευλάβεια
-βάζεις καλό λιπαντικό για να μείνει καινούριο
-το σύστημα ψύξης θα κρατήσει υγιή τον κινητήρα
-όταν ανάβει λαμπάκι, το πάς πάντα συνεργείο

Εσύ μέχρι πόσα χιλιάδες χιλιόμετρα έχεις φτάσει το αυτοκίνητό σου; Πως το φροντίζεις για να το έχεις πάντα σε καλή κατάσταση;

Η αλήθεια είναι ότι με την κατάλληλη φροντίδα, σχεδόν οποιοδήποτε αυτοκίνητο  μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 300.000 χλμ. Ας δούμε πως!

Το ευαγγέλιο του service

Μην αμελείς τους λεγόμενους συνηθισμένους «ελέγχους» εάν θέλεις πραγματικά να διατηρήσεις το αυτοκίνητό σου λειτουργικό για πολλά χιλιόμετρα. Οι κατασκευαστές οχημάτων ορίζουν τα προτεινόμενα διαστήματα σέρβις με βάση τη μάρκα, το μοντέλο και το έτος ενός αυτοκινήτου, για να σας βοηθήσουν να γνωρίζετε τι πρέπει να επιθεωρηθεί ή να αντικατασταθεί  και πότε. Η τήρηση των οδηγιών τους μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε μπροστά από τα προβλήματα του αυτοκινήτου στο δρόμο. Αυτό το λεγόμενο μικρό service περιλαμβάνει απλές παρεμβάσεις, όπως αλλαγή λαδιού και φίλτρου, έλεγχος ελαστικών, φρένων και συστήματος διεύθυνσης και πολλά άλλα.

Το καλό λιπαντικό το κρατάει καινούριο

Οι σωστές αλλαγές λαδιού είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του κινητήρα σου, ειδικά αν το αυτοκίνητό σου είναι ήδη ταλαιπωρημένο με πολλά χιλιόμετρα. Μία καλή επιλογή είναι το λιπαντικό μεμ μεγάλη χιλιομετρική απόδοση. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης λαδιού, στην ελαχιστοποίηση των διαρροών και στη μείωση του καπνού και των εκπομπών ρύπων. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν ο κινητήρας σου έχει λιγότερα από 100.000. Επιπλέον μπορείς να το συνδυάσει με πρόσθετα αντιοξειδωτικά, απορρυπαντικά και πρόσθετα φθοράς/τριβής.

Το άφθαρτο σύστημα ψύξης

Αν δεν φροντίζεις να διατηρείς σε καλή κατάσταση το σύστημα ψύξης και το ψυγείο του αυτοκινήτου σου, τότε δύσκολα θα φτάσει τα 300.000 χλμ. Γιατί; Επειδή το σύστημα αυτό κάνει μία δουλειά ζωτικής σημασίας και συγκεκριμένα εμποδίζει τον κινητήρα να ζεσταθεί ή να κρυώσει παραπάνω από το επιτρεπτό όριο. Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπερθέρμανση του κινητήρα, αφού η διάχυση της υπερβολικής θερμότητας που δημιουργείται καθώς το αυτοκίνητό σου λειτουργεί, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Για να το έχεις λοιπόν πάντα σε φόρμα  να κάνεις τακτικές αλλαγές αντιψυκτικού υγρού στο ψυγέιο σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κατασκυαστή.

Μην αγνοείς τα λαμπάκια στο ταμπλό

Η ζωή έχει ατελίωτο τρέξιμο. Ισορροπείς μεταξύ εργασίας, κοινωνικών δραστηριοτήτων και υποχρεώσεων με αποτέλεσμα να αγνοείς μικρά αλλά σημαντικά πράγματα. Ένα παράδειγμα είναι οι προϋδοποιητικές λυχνίες στο ταμπλό, ειδικά όταν αυτές ανάβουν, αλλά το αυτοκίνητό σου φάινεται να λειτουργεί κανονικά. Μην το κάνεις! Όπου υπάρχει κανπνός (λυχνία), υπάρχει και φωτιά (μεγάλη βλάβη). Είναι ΠΟΛΥ καλύτερο να την σβήσεις όταν ο καπνός είναι λίγος, παρά όταν αυτός μετατραπεί σε μεγάλη πυρκαγιά.

 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών