Πως θα κάνεις ένα κινητήρα άφθαρτο

Πως θα κάνεις ένα κινητήρα άφθαρτο

18466 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/11/2021

Μα φυσικά επιλέγοντας το σωστό λιπαντικό!

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Η επιλογή ενός λιπαντικού υψηλής ποιότητας είναι αναγκαία, αφού τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του οχήματός σας εξαρτώνται από την ομαλή λειτουργία, την απόδοση καυσίμου, τις επιδόσεις και τις εκπομπές ρύπων.

Κοινοποίησέ το »


Καλύτερη λίπανση

Ο πρώτος και κυριότερος στόχος του λιπαντικού είναι να λιπαίνει τα τρεχούμενα μέρη του κινητήρα. Η λίπανση είναι αναγκαία γιατί τα εξαρτήματα του κινητήρα εκτίθενται σε εξαντλητικές θερμοκρασίες και τείνουν στην σταδιακή φθορά. Ωστόσο, το καλό λάδι κινητήρα και η έγκαιρη αλλαγή βοηθούν στην κατάλληλη λίπανση των εξαρτημάτων και στην ομαλή και πιο αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα.

Καθαρός κινητήρας

Εκτός από τη λίπανση, το λάδι κινητήρα καθαρίζει επίσης τα εσωτερικά
του κινητήρα. Το λιπαντικό απομακρύνει τα μικροσκοπικά συντρίμμια και τα σωματίδια και τα εμποδίζει από το να συσσωρευτούν μέσα στο κινητήρα. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, το λιπαντικό θα λερωθεί και δεν θα λειτουργήσει όπως υποδεικνύεται. Με λίγα λόγια, η έγκαιρη αλλαγή είναι εξαιρετικά σημαντική μαζί με το φίλτρο λαδιού.  Επιπλέον  τα πρόσθετα που αναμιγνύονται με τα λιπαντικά, βοηθούν στην διαδικασία καθαριότητας, αφού λειτουργούν ως απορρυπαντικά.

Βελτιωμένη απόδοση και κατανάλωση καυσίμου

Καθώς τα λάδια βοηθούν στη διατήρηση του κινητήρα και στην καθαριότητα του παράλληλα τον βοηθά, ώστε να γίνεται όσον το δυνατόν πιο σωστά η κατανάλωση καυσίμου. Έτσι επιτυγχάνεται η ομαλότερη λειτουργία του κινητήρα και των εσωτερικών χώρων καθαρισμού με αποτέλεσμα να βελτιώνεται και η μηχανική απόδοση του κινητήρα.

Μέγιστη διάρκεια ζωής κινητήρα

Η διάρκεια ζωής τον κινητήρων δεν έχει πλέον καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο και οι καινούριοι  μαστίζονται από την φθορά. Έχοντας όμως τοποθετήσει ένα καλό λάδι θα πετύχεις τη μεγιστοποίηση της ζωής του κινητήρα. Όπως επίσης αν προσθέσεις τα καλύτερα πρόσθετα θα διατηρήσεις τα εσωτερικά καθαρά και λιπαρά.

Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων

Τα παλαιότερα οχήματα «καίνε» το βρώμικο λάδι, προκαλώντας  την εκπομπή επιβλαβών αερίων στην ατμόσφαιρα. Το φρέσκο και καλό λάδι είναι λιγότερο πιθανό να καεί και έχει την ικανότητα να απορροφά τα σωματίδια, που προκαλούν οι εκπομπές των υποπροϊόντων του κινητήρα, καθιστώντας το αυτοκίνητό σας λιγότερο ρυπογόνο.
 

Κοινοποίησέ το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • Panos K.

  ....Eπισης απο προσωπικη πειρα, αυτα που βοηθουν πολυ στην καλη λειτουργια και μακροημερευση του κινητηρα, ειναι τα προσθετα λιπαντικα μακρας διαρκειας(30.000-40.000 km).

 • loukia

  ...μην κάνεις πολλά χιλιόμετρα...

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • AUTOSTATUS

  Τα λιπαντικά της Wolf ξεχωρίζουν για την εξελιγμένη τεχνολογία, με την οποία είναι φτιαγμένα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα επιλέγουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC. Στην Ελλάδα θα τα βρείτε από την Autostatus.
   2810256200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

  Γενικά & Εξειδικευμένα συνεργεία αυτοκινήτου ΑττικήςΘεσσαλονίκης. Για όλες τις μάρκες.
  Κάθε μέρα με τις προσφορές τους.Για συντήρηση, επισκευή, αποκατάσταση ή βελτίωση αυτοκινήτου.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΨΑΧΤΗΡΙ

  Top εμπορίες και χιλιάδες επιλογές για ότι ψάχνεις. Όλα με τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές. Μόνο στη μηχανή αναζήτησης του Auto Τρίτη. Μπες, δες, βρες, με 1 κλίκ εδώ.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS ΝΑΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

  Η εταιρεία Motus ιδρύεται το 1996 με αντικείμενο το εμπόριο συσσωρευτών εκκίνησης και το ηλεκτρολογικό υλικό oχημάτων. Το 2004 αποφασίστηκε η εταιρεία να περιοριστεί και να εξειδικευτεί στον χώρο των συσσωρευτών και των λιπαντικών. Αυτό είχε αποτέλεσμα την επιλεκτική συνεργασία με κάποια από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής στον κόσμο συσσωρευτών και λιπαντικών.
   210 2386905 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗΣ - OIL SYSTEM PARTS

  Στην Oil System Parts θα βρείτε υψηλού επιέδου υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης για όλες τις μάρκες αυτοκινήτουν. Ξεχωρίζει επίσης για την πλήρη γκάμα από λιπαντικά τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει. 
   2109622205 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α' ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
   2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS DXR

  Τα λιπαντικά DXR συντίθενται από πρωτογενή, υψηλής ποιότητας βασικό λάδι, ώστε να διατηρούν ιξώδες σταθερό κάτω από δύσκολες συνθήκες λειτουργείας των κινητήρων και των λοιπών εξαρτημάτων των οχημάτων. 
   13451 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στο 2 φυσικά και στο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Διαθέτει πάνω από 500.000 κωδικούς μεταχειρισμένων και καινούριων Aftermarket ανταλλακτικών οι οποίοι καλύπτουν όλη την γκάμα των αυτοκινήτων κάθε μάρκας.
   2221044797 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ