Το όχημα κατά την είσοδο του στον χώρο ελέγχου φωτογραφίζεται ώστε να ξεκινήσει ο έλεγχος

Ταυτοποίηση στοιχείων

Έλεγχος καυσαερίων

Έλεγχος ευθυγράμμισης τροχών

Έλεγχος απόδοσης φρένων

Οπτικοί έλεγχοι

Φωτομέτρηση

Τα 8 βήματα του ελέγχου KTEO για φορτηγά

7103 Επισκέψεις στο άρθρο

O περιοδικός τεχνικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα φορτηγά αυτοκίνητα. Ποια είναι όμως η διαδικασία; Δείτε την step by step, όπως μας την περιγράφει ένας Top Expert του κλάδου.

PEDIS CAR SERVICE - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΙΔΗΣ
Π. & Α. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Ο.Ε.
Είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ, κάθε όχημα θα πρέπει να περάσει από τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο – πιστοποίηση για να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

Δες εδώ ποιες είναι οι παροχές των ΚΤΕΟ, που ανεβάζουν την εξυπηρέτηση σε …PREMIUM επίπεδα.
 
Φυσικά από τεχνικό έλεγχο θα πρέπει να περάσουν και τα φορτηγά. Ποια είναι όμως η διαδικασία; Ζητήσαμε, για λογαριασμό των αναγνωστών του Auto Τρίτη, από έναν TOP EXPERT του κλάδου, να μας δείξει την διαδικασία βήμα-βήμα. Πρόκειται για το I.ΚΤΕΟ Θριασίου, το οποίο εξυπηρετεί επιτυχημένα επαγγελματίες του κλάδου στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του. Ας δούμε όμως αναλυτικά την διαδικασία.

1.Προσκόμιση και έλεγχος δικαιολογητικών

Ο προσκομίζων οδηγός του οχήματος δίνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην γραμματεία (άδεια κυκλοφορίας, προηγούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, πιστοποιητικό ταχογράφου, πιστοποιητικό κόφτη εάν απαιτείται, ταυτότητα ή δίπλωμα, καθώς και έξτρα δικαιολογητικά -αν το όχημα είναι π.χ ADR ή ATP- όπως πιστοποιητικό ADR,φύλλα δοκιμών,πιστοποιητικό σωληνώσεων κ.λ.π)

2.Φωτογραφίες οχήματος

Το όχημα κατά την είσοδο του στον χώρο ελέγχου φωτογραφίζεται ώστε να ξεκινήσει ο έλεγχος

3.Ταυτοποίηση στοιχείων – Έλεγχος καυσαερίων

Αφού γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του οχήματος (πλαίσιο, ταχογράφος κτλ), ο έλεγχος ξεκινά με την μέτρηση καυσαερίων.

4.Έλεγχος ευθυγράμμισης τροχών

Αμέσως μετά ελέγχεται η ευθυγράμμιση.

5.Φρενομέτρηση – Έλεγχος απόδοσης φρένων

Μετά έχει σειρά η μέτρηση της απόδοσης των φρένων και του χειρόφρενου στο φρενόμετρο.

6.Οπτικοί έλεγχοι - Τζογόμετρο

Κατόπιν το όχημα οδηγείται στο τζογόμετρο όπου γίνεται οπτικός έλεγχος όλων των τζόγων του εμπρόσθιου συστήματος,του συστήματος διεύθυνσης, έλεγχος ελαστικών, εξάτμισης, διαρροών κ.λ

7.Φωτομέτρηση

Τέλος διενεργείται μέτρηση έντασης και σκόπευσης των φώτων με την χρήση φωτόμετρου, καθώς και ελέγχου όλου του συστήματος φώτων(π.χ stop,φλάς κλπ).

8.Έκδοση δελτίου τεχνικού ελέγχου (ΔΤΕ)

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων καθώς και οι οπτικοί  έλεγχοι συγκεντρώνονται και αποτυπώνονται στο ΔΤΕ το οποίο παραδίδεται στον πελάτη. Η ισχύς του ΔΤΕ είναι ετήσια και συμπεριλαμβάνεται και ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ (ΚΕΚ) για 6 μήνες.
 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

  • AUTOVISION

    AUTOVISION

    Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
     10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ