Επισκευή ή ρεκτιφιέ; Δες ποιο από τα δύο σε συμφέρει ανά περίπτωση.

Επισκευή ή ρεκτιφιέ; Δες ποιο από τα δύο σε συμφέρει ανά περίπτωση.

Χαλασμένος κινητήρας; Ρεκτιφιέ ή αλλαγή;
Χαλασμένος κινητήρας; Ρεκτιφιέ ή αλλαγή;
Χαλασμένος κινητήρας; Ρεκτιφιέ ή αλλαγή;
  • Επισκευή ή ρεκτιφιέ; Δες ποιο από τα δύο σε συμφέρει ανά περίπτωση.
  • Χαλασμένος κινητήρας; Ρεκτιφιέ ή αλλαγή;
  • Χαλασμένος κινητήρας; Ρεκτιφιέ ή αλλαγή;
  • Χαλασμένος κινητήρας; Ρεκτιφιέ ή αλλαγή;

Χαλασμένος κινητήρας; Ρεκτιφιέ ή αλλαγή;

30405 Επισκέψεις στο άρθρο

Αυτές είναι οι δύο λύσεις, όταν o κινητήρας έχει σημαντικό πρόβλημα. Η αντικατάσταση είναι μία σίγουρη, αλλά ακριβή επιλογή. Ωστόσο το ρεκτιφιέ έχει και αυτό τα πλεονεκτήματά του. Δες ποια είναι αυτά.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΗΛ. ΙΩΑΝΝΗΣ
GENERAL INSURANCE Ε.Π.Ε. - BOSCH CAR SOUFLAS

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-με το ρεκτιφιέ θα λειτουργεί και πάλι όπως παλιά
-θα του δώσεις και πάλι δύναμη
- θα μειώσεις και την κατανάλωση
-ρίσκο αν τον αλλάξεις με μεταχειρισμένο

Η αποκατάσταση μιας μηχανής, στην αρχική εργοστασιακή κατάσταση ώστε να λειτουργεί σωστά», αυτός είναι στην ουσία ο ορισμός της λέξης ρεκτιφιέ. Το ρεκτιφιέ χωρίζεται σε 3 διαφορετικά μέρη. Το ρεκτιφιέ του κυλίνδρου, το αντίστοιχο του στροφάλου και κουζινέτων και τέλος το ρεκτιφιέ των βαλβίδων και των εδρών τους.

Συγκεκριμένα με το ρεκτιφιέ μπορείς να αποφύγεις τυχόν επιπλέον έξοδα που να έχουν σχέση με ένα παλιό μεταχειρισμένο κινητήρα, ενώ φυσικά το κόστος του είναι σαφώς μικρότερο από το αντίστοιχο της αγοράς ενός καινούριου.

Ωστόσο υπάρχει πολύς κόσμος που έχει στο μυαλό του το εξής δίλλημα: «να κάνω ρεκτιφιέ ή αλλαγή μηχανής». Και όταν τελικά επιλέξει την επιλογή του ρεκτιφιέ έχεις και άλλα ερωτήματα, όπως το ποιο συνεργείο να διαλέξει,  το αν θα λυθεί με το πρόβλημα ή θα το παρουσιάσει ξανά και φυσικά το αν υπάρχει εγγύηση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Όταν ένας κινητήρας χρειαστεί ρεκτιφιέ  και ξεκινήσει η αποπεράτωση της επισκευής ή ανακατασκευής του, σίγουρα θα πραγματοποιηθεί  η επαναφορά τού στην αρχική κατάσταση, ώστε να εξασφαλιστεί:
- η σωστή λειτουργία του
- η μείωση των εκπεμπόμενων (στην ατμόσφαιρα) ρύπων
- η αύξηση της δύναμής του και
- η οικονομία στην κατανάλωση του καυσίμου (και στην «τσέπη» του πελάτη).

Αντικατάσταση με μεταχειρισμένο

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου κινητήρα είναι μία εναλλακτική επιλογή, η οποία ενδείκνυται όταν υπάρχει ολική καταστροφή στον κινητήρα.

Σε άλλες περιπτώσεις η αγορά του αποτελεί ρίσκο, διότι οι περισσότεροι μεταχειρισμένοι προς αγορά κινητήρες έχουν λειτουργήσει σε άγνωστες για τον επισκευαστή ώρες, ή αντικαταστάθηκαν από το προηγούμενο όχημα που είχε βλάβη, με αποτέλεσμα να είναι σε χειρότερη κατάσταση.                                                                                            
Σίγουρα όμως, ο μελλοντικός χρόνος λειτουργίας του μεταχειρισμένου κινητήρα θα είναι σημαντικά μικρότερος, από ένα ανακατασκευασμένο κινητήρα που θεωρείται και είναι πρακτικά καινούργιος μετά την ανακατασκευή του, με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
 
Δες αναλυτικά την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΘΕΜΑ SERVICE AYTOKINHTOY

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών