Τα υπέρ και τα κατά της συντήρησης στα Diesel και Βενζινοκίνητα!

Διαβάστηκε από 6874 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/4/2018

Δείτε τώρα τη σύγκριση μεταξύ των Diesel και των βενζινοκίνητων κινητήρων, όσον αφορά τη συντήρηση, τα καύσιμα και τα έξοδα.

 
Η συντήρηση ενός κινητήρα δεν είναι αμελητέα υπόθεση. Αντιθέτως είναι πολύ σημαντικό το service να γίνεται σωστά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του κινητήρα αλλά και να μην μειώνεται η διάρκεια ζωής του.
 
Ανθεκτικότεροι είναι συνήθως οι κινητήρες Diesel
 
Όσον αφορά λοιπόν τη συντήρηση, οι κινητήρες diesel είναι πιο ανθεκτικοί από τους βενζινοκινητήρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέψεις στο συνεργείο δεν είναι τόσο συχνές. Παρ όλα αυτά, όταν έρθει εκείνη η ώρα, υπό ιδανικές συνθήκες (συνεπής συντήρηση, καθαρό καύσιμο) το κόστος ενός service είναι περίπου το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Αν όμως οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, στα diesel υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να προκύψει πιο σοβαρή και πολυέξοδη βλάβη.
 
Μεγαλύτερα όμως τα έξοδα επισκευής στα Diesel
 
Αν ένα αυτοκίνητο diesel δεν είναι καλά συντηρημένο, τότε ενδέχεται να προκύψουν μεγάλα έξοδα που δεν θα έχεις υπολογίσει. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων, το λεγόμενο DPF, του οποίου η αντικατάσταση είναι ιδιαίτερα ακριβή. Αυτό πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και όχι βουλωμένο και βρόμικο.
 
Η ποιότητα του καύσιμου είναι πολύ σημαντική και η βενζίνη φέρει περισσότερες επιλογές!
 
Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα καυσίμου που μπαίνει στον κινητήρα. Σε έναν κινητήρα βενζίνης μπορείς να προλάβεις τον κίνδυνο βάζοντας καλή βενζίνη από επιλεγμένο πρατήριο ή απλώς, 100άρα. Στα diesel όμως είναι πιο δύσκολο αφού το καύσιμο είναι παντού το ίδιο. Επομένως, οι αντλίες πετρελαίου και όλα τα παρελκόμενα καταπονούνται περισσότερο με το κακό καύσιμο.
 
Το τακτικό και σωστό καθάρισμα του κινητήρα, με πεπιεσμένο αέρα, σαπούνι και σφουγγάρι και όχι με πιεστικό, είναι πολύ σημαντικό!
 
Τέλος, όποια από τις δύο κατηγορίες και να επιλέξει κανείς είναι εξίσου σημαντικό για την συντήρησή του κινητήρα να καθαρίζεται σωστά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το «φύσηγμα» με πεπιεσμένο αέρα για να απομακρυνθούν τα όποια ξένα σώματα έχουν εισχωρήσει στον κινητήρα, όπως επίσης και η χρήση κουβά με σαπούνι και σφουγγάρι αντί για νερό με πίεση, που μπορεί να προκαλέσει κάποια βλάβη, θεωρούνται απαραίτητα. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά- ηλεκτρονικά μέρη θα πρέπει να καλύπτονται έτσι ώστε να αποφευχθούν βραχυκυκλώματα και βλάβες.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

 • Επισκευές με ποιότητα

  Η ΠΕΑΚ δραστηριοποιείται στο χώρο της επισκευής αντλιών πετρελαίου, μπεκ και τουρμπινών παρακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας ντίζελ. Εξειδίκευση και άρτιος εξοπλισμός. 210 34.68.902 Περισσότερα
 • Κορυφαίο και αξιόπιστο service!

  Η Fast Pistons Quality Service by Kalampokis Fotis προσφέρει ένα άριστο και αξιόπιστο service, ενώ πραγματοποιεί με επιτυχία βελτιώσεις, μετατροπές, έλεγχο κτεο, service A/C. Επίσης προσφέρει και υπηρεσίες για Diesel.
    2102580535 Περισσότερα
 • Η αξιόπιστη λύση για τα ψυγεία αυτοκινήτων!

  Στο χώρο της εταιρίας του κ. Ευαγγελιάδη πραγματοποιούνται επισκευές ψυγείων αυτοκινήτων, κατασκευές αλουμινένιων ψυγείων αγωνιστικών αυτοκινήτων, επισκευές aircondition αυτοκινήτων & φορτηγών. Όλα σε εξαιρετικές τιμές! 2102775156 Περισσότερα
 • Ο ειδικός στο turbo!

  H Turbo Tchnology ειδικεύεται στην εμπορια,επισκευη και βελτιωση καθε τυπου υπερσυμπιεστη για επιβατικα,φορτηγα,σκαφη θαλασσης και μηχανηματα. 2105232192 Περισσότερα
 • Ποιοτικές βελτιώσεις - εξειδικευμένο service

  Στο συνεργείο NTTS θα βρεις ότι χρειαστείς στους τομείς των βελτιώσεων αλλά και του εξειδικευμένου service για Nissan & Toyota. Λάδια, μπουζί, φίλτρα και άλλα προϊόντα καθώς και μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, μεταξύ άλλων ευθυγράμμιση και τοποθέτηση ελαστικών.
  2106635755 Περισσότερα
 • Στην DPF Eco Cleaning θα βρεις:

  Υπερσύγχρονος εξοπλισμός τελευταίας γενιάς. Αναγέννηση σε ποσοστό 98%. Επαναφορά του Dpf στην αρχική του κατάσταση. 2316004004 Περισσότερα
 • Τέλειο service με...εξειδικευση!

  Το εξειδικευμένο συνεργείο Παπάζογλου Γιάννης παρέχει εγγυημένες διεργασίες service σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Η πολυετής εμπειρία στα diesel και η εξειδίκευση σε μοντέλα Volkswagen, Audi, Skoda και Seat καθιστούν το συνεργείο μια εξαιρετική επιλογή. Το έμπειρο προσωπικό σας περιμένει για να επιλύσει όλες σας τις απορίες. (Τηλ: 2130273210) 2130273210 Περισσότερα
 • Εξοπλισμός συνεργείων κορυφαίας ποιότητας

  Η Βenzer Ηellas δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην εμπορία εξοπλισμών συνεργείου. Από τον Οκτώβριο του 2016 αντιπροσωπεύει κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια τον καταξιωμένο Γερμανικό οίκο στο χώρο των μηχανημάτων συνεργείου Weber GmbH.
  2105317545 Περισσότερα
 • Τέλειος καθαρισμός κινητήρα!

  Η HHO TOTAL LTD προσφέρει αξιόπιστο καθαρισμό του κινητήρα του αυτοκινήτου σας, χρησιμοποιώντας ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα εσωτερικού καθαρισμού κινητήρων με χρήση του Ορθο-υδρογόνου 2103008530 Περισσότερα
 • Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

  Η «CarbonOff» παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την μέθοδο καθαρισμού κινητήρων από επικαθίσεις ιζημάτων άνθρακα, HHO Engine Carbon Cleaning System,  η οποία επιτυγχάνεται εύκολα, μέσα σε είκοσι λεπτά της ώρας, με ελάχιστο κόστος, χωρίς λύσιμο της μηχανής και χωρίς χημικά, με την χρήση ειδικών μηχανών υψηλής τεχνολογίας.
  6936984320 Περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός