Tips καλής λειτουργίας του Α/C + Top Experts

8322 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι καύσωνες του καλοκαιριού είναι προ των πυλών. Το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου σου έχει μία δουλειά - να σε κρατήσει δροσερό το καλοκαίρι. Ξέρεις ότι θα δουλέψει υπερωρίες. Δες λοιπόν πως θα «απογειώσεις» την λειτουργία του με 5 απλές κινήσεις.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΗΛ. ΙΩΑΝΝΗΣ
GENERAL INSURANCE Ε.Π.Ε. - BOSCH CAR SOUFLAS

1. Μην… προψύχεις

Μπορεί να είναι πιο άνετο να «κρυώσεις» το αυτοκίνητό σου πριν ξεκινήσεις, αλλά η λειτουργία του κλιματιστικού όταν το αυτοκίνητο δεν κινείται είναι πλήρως αναποτελεσματική. Ο κλιματισμός του αυτοκινήτου λειτουργεί πολύ καλύτερα όταν οδηγείς και όχι όταν το αυτοκίνητο είναι σβηστό. Αυτό συμβαίνει, γιατί όσο πιο γρήγορα στρέφεται ο κινητήρας, τόσο πιο γρήγορα λειτουργεί ο συμπιεστής A C, γεγονός που επιτρέπει στο σύστημα να μεταφέρει τον κρύο αέρα πιο γρήγορα.
Εάν μπαίνεις στο αυτοκίνητο και το εσωτερικό  του «βράζει», στρέψε τα κλείστρα του A/C προς τα πάνω και άνοιξε μόνο τα πίσω παράθυρα για 10 έως 20 δευτερόλεπτα. Αυτό απομακρύνει όλο τον ζεστό αέρα από την καμπίνα. Μην ανοίξεις τα μπροστινά παράθυρα – γιατί με αυτό τον τρόπο η θερμότητα θα μετακινηθεί μόνο από το μπροστινό μέρος και θα αφήσει τον αέρα στο πίσω μέρος της καμπίνας ζεστό και στάσιμο.

2. Ξεκίνα από τα χαμηλά

Και να θέλει δεν μπορεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό κατευθείαν. Σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας είναι αυτό που πρέπει να κάνεις, παρόλο που το πιο εύκολο είναι να θέσεις μια θερμοκρασία και απλά να περιμένεις. Δεν είναι τυχαίο που και τα αυτόματα συστήματα, επιλέγουν να λειτουργούν σταδιακά και όχι απότομα. Βάλε το μεν στο low αλλά ξεκίνησε από το 1 (ανεμιστήρα) και ανέβα όσο περνάει η ώρα έως ότου φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. Χρησιμοποίησε την ανακύκλωσή αέρα

Όταν νιώσεις πως ο αέρας εντός της καμπίνας έχει αρχίσει να δροσίζει αρκετά, ενεργοποίησε την ανακύκλωση (εσωτερικού αέρα) και βοήθησε με αυτό τον τρόπο το κλιματιστικό να λειτουργεί πιο ξεκούραστα και να αποδίδει περισσότερο. Βέβαια καλό θα είναι για λόγους υγιεινής να ανοίγεις έστω για 1 λεπτό κάποιο παράθυρο, με σκοπό να ανανεωθεί ο αέρας. Αυτό φυσικά γίνεται ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη εάν καπνίζεις. Μην επιτρέπεις στον δηλητηριώδη καπνό να κάνει κύκλους.

4. Κλείσε το Start/Stop

Εάν το αυτοκίνητο σου διαθέτει σύστημα Strat/Stop, είναι καλό να το απενεργοποιήσεις. Αυτό εξοικονομεί καύσιμο, ενώ παράλληλα θα κρατήσει σταθερή και την λειτουργία του κλιματιστικού, αφού ο κινητήρας θα συνεχίσει να λειτουργεί.

5. Βεβαιώσου ότι το φίλτρο είναι καθαρό

Έλεγξε με την πρώτη ευκαιρία το φίλτρο αέρα καμπίνας, για να βεβαιωθείς ότι είναι καθαρό. Ένα βρώμικο φίλτρο εμποδίζει την ροή καθαρού αέρα. Στα νεότερα αυτοκίνητα, αυτά τα φίλτρα είναι σχετικά εύκολο να ελεγχθούν, αν δεις αρκετή βρωμιά να συσσωρεύεται σε αυτό, ήρθε η ώρα να το αλλάξεις.


Και αν χαλάσει;

Όπως είδαμε παραπάνω,το A/C πρέπει να λειτουργεί κάτω από κάποιος συγκεκριμένους τρόπους και κανόνες. Παράλληλα θα πρέπει να συντηρείται τακτικά, έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά και υγιεινά. 
Παρακάτω θα βρείς τους Top Experts που υπάρχουν στην αγορά, οι οποίοι θα φροντίσουν ώστε το A/C/ του αυτοκινήτου σου θα δουλεύει ...ρολόι και αυτό το καλοκαίρι.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΘΕΜΑ SERVICE AYTOKINHTOY

  • DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL– MASTER OIL (ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

    DAMSEL και MASTER OIL είναι 2 επώνυμα Brands λιπαντικών οχημάτων με ευρεία γκάμα για επιβατικά και ελαφρά φορτηγά, βαρέα οχήματα, μηχανήματα έργου και καΐκια. Αποτελούν δημιούργημα της ελληνικής επιχείρησης ΚΙΟΛΕΜΕΝΗ Γ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ και διανέμονται παγκοσμίως. Διαθέτουν τις αδειοδοτήσεις API και ACEA.
     2321065210 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών