Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  18/3/2008
Test mtx
H βασική “5άδα”
Στο δρόμο
Διαβάστηκε από 30924 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:18/3/2008
Ξεχωρίζουν το Clio και το Polo
Οδική συμπεριφορά
Από τα 5 καλύτερα μικρά αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1,2 λτ., αυτό που ξεχωρίζει για την πιο ομοιογενή οδική του συμπεριφορά και την καλύτερη σταθερότητα τόσο στον ανοιχτό δρόμο όσο και στις στροφές σε πιεσμένους ρυθμούς, είναι το Clio. Εκεί όμως που υστερεί, είναι στην αίσθηση του τιμονιού, αφού είναι περισσότερο ελαφρύ απ' ό,τι χρειάζεται, με αποτέλεσμα να στερείται και της πληροφόρησης που φτάνει στα χέρια του οδηγού. Αντιθέτως, την καλύτερη αίσθηση παρουσιάζει το σύστημα διεύθυνσης του Polo, του οποίου το πλαίσιο αποπνέει την πιο συμπαγή αίσθηση στο δρόμο. Η σταθερότητά του είναι εξίσου πολύ καλή και δίνει τη δυνατότητα για πραγματοποίηση μετακινήσεων εκτός πόλεως με ασφάλεια. Καλό "πάτημα" διαθέτει στο δρόμο και το Colt, με το ικανοποιητικό σε αίσθηση τιμόνι και τη σχετικά σφιχτή ανάρτηση. Το Yaris προδιαθέτει πιο πολύ για αστικές μετακινήσεις, εξαιτίας κυρίως των μέτριων επιδόσεων του κινητήρα, ενώ το Micra είναι περισσότερο ευέλικτο και ευχάριστο, λόγω του "σπιρτόζικου" κινητήρα. Από την άλλη πλευρά όμως, το Nissan σε σβέλτους ρυθμούς σε μια διαδρομή με στροφές είναι πιο υποστροφικό και θα σπινάρει με περισσότερη ευκολία.
¶νεση
Τα υψηλότερα επίπεδα ανέσεων στους επιβάτες προσφέρει το Clio, καθώς η ανάρτησή του απορροφάει με αποτελεσματικό τρόπο τις ανωμαλίες των δρόμων, ενώ και τα καθίσματά του είναι ξεκούραστα στις μετακινήσεις. Από κοντά ακολουθεί το Polo, χάρη στη μαλακή ρύθμιση της ανάρτησής του, ωστόσο οι επενδύσεις των καθισμάτων του είναι πιο σκληρές. Με ελαφρώς πιο "ξερό" τρόπο περνούν στο εσωτερικό του Yaris οι λακκούβες, γεγονός που αφορά τόσο στο Micra όσο και στο Colt.
Φρένα
Την καλύτερη επίδοση στο φρενάρισμα έχει το σύστημα πέδησης του Yaris, αφού χρειάζεται μόλις 38,5 μ. για ν' ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ./ώρα. Αρκετά καλά φρένα σε αποτελεσματικότητα έχουν με την σειρά τους το Colt και το Clio με 40,5 μ. αντίστοιχα, ενώ το Micra σταματάει στα 45,3 μ. Στο Polo δεν έχει πραγματοποιηθεί αυτή η μέτρηση.
Το Clio συνδυάζει σχεδόν ιδανικά την πολύ καλή σταθερότητα στο δρόμο με την προσφερόμενη άνεση, αλλά στερείται οδηγικής αίσθησης.

Η ουδέτερη οδική συμπεριφορά και η στιβαρότητα που αποπνέει το πλαίσιο, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά του Polo.

 
 Τα καλύτερα μικρά αυτοκίνητα έως 1.200 κ.εκ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Value for Money
Κινητήρες
Εσωτερικό
Χώροι
Στο δρόμο
Παθητική ασφάλεια
Συμπέρασμα