Συμβουλές για τις καλοκαιρινές διακοπές

Συμβουλές για τις καλοκαιρινές διακοπές

(20/6/2011)

Την καλοκαιρινή περίοδο, ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων εξέρχεται από τα αστικά κέντρα, ώστε να καταλήξει στην επαρχία. Ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να αποφύγουμε και να αντιμετωπίσουμε διάφορα απρόοπτα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Έλεγχος οχήματος
Πριν ακόμα μπούμε στο αυτοκίνητό μας, καλό είναι να ελέγχουμε τα πιο σημαντικά μέρη, όπως τα υγρά του συστήματος πέδησης και του συστήματος διεύθυνσης, τη στάθμη του λιπαντικού του κινητήρα, το καθαριστικό υγρό των καθαριστήρων και το ψυκτικό υγρό, αλλά και την πίεση των ελαστικών και του εφεδρικού τροχού. Πρόκειται για μία διαδικασία ρουτίνας, που δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις και παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις μας.

Αντιμετωπίστε τον ήλιο
Ο δυνατός ήλιος κουράζει όλους στην οδήγηση. Γι αυτό πρέπει να έχετε εξασφαλίσει πριν το ταξίδι ότι τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σας είναι καθαρά, όπως επίσης και ότι οι υαλοκαθαριστήρες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και το ανάλογο δοχείο είναι γεμάτο με πλυστικό υγρό. Επίσης, καλό είναι να διαθέτετε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ώστε να προστατεύσετε τα μάτια σας και να μη σας κουράζει το δυνατό φως του ήλιου, προκαλώντας σας έντονο πονοκέφαλο.

Ξεκούραση
Περισσότερα από 4 στα 10 ατυχήματα στη διάρκεια των διακοπών οφείλονται στην κούραση του οδηγού. Μοιράστε την απόσταση του ταξιδιού με διαλείμματα για ξεκούραση κάθε 2-3 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων αποφύγετε τα βαριά γεύματα και το αλκοόλ. Προτιμάτε κρύο νερό, φυσικούς χυμούς, φρούτα και καφέ. Επίσης, αν αισθανθείτε αδιαθεσία ή πονοκέφαλο, αφήστε να οδηγήσει κάποιος άλλος επιβάτης με άδεια οδήγησης. Τέτοια περιστατικά μειώνουν σημαντικά την αντίδραση του οδηγού, που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος.

Επαφή σε 4 σημεία
Η επαφή του αυτοκινήτου μας με το οδόστρωμα πραγματοποιείται μόνο μέσω των ελαστικών και πιο συγκεκριμένα μέσω τεσσάρων μικρών επιφανειών. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει η κατάστασή τους να είναι πολύ καλή όσον αφορά στη φθορά αλλά και στη διάρκεια ζωής τους, ώστε να μας προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια. Επίσης, η κακή κατάστασή τους ή η λανθασμένη πίεση αέρα στο εσωτερικό τους, σε συνδυασμό με το καυτό οδόστρωμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάνουν την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη.

Τα κλειδιά και τα μάτια σας!
Ένα συνηθισμένο φαινόμενο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι ότι αρκετοί είναι εκείνοι που χάνουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους, ιδιαίτερα στην αμμουδιά της παραλίας. Γι αυτό, από τη στιγμή που θα φθάσετε σε αυτή και θα κλειδώσετε το όχημά σας, καλή είναι η σκέψη να ανοίξετε μία τσάντα και να τα αφήσετε εκεί μέσα, μέχρι να έρθει η στιγμή να αποχωρήσετε από την παραλία. Επίσης, όλα τα καινούρια αυτοκίνητα διαθέτουν αυτόματο κλείδωμα τηλεχειρισμού, με αποτέλεσμα ο μηχανισμός του κλειδιού να επηρεάζεται, αν βρίσκεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εκτεθειμένος στις ακτίνες του ηλίου. &&&& &&&& &&&& &&&& &&&&
Toyota
moto