" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πλάνο από την εξομοίωση πρόσκρουσης με πεζό, από τον οίκο AC Schnitzer

Η βελτιωμένη X3 xDrive20d από 184 ίππους ανέβηκε στους 218 ίππους

Crash Test από βελτιωτικό οίκο!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/7/2011

Το συγκεκριμένο crash test δεν έγινε από τη BMW ή από τον οργανισμό Euro NCAP, αλλά από τον γνωστό γερμανικό βελτιωτικό οίκο AC Schnitzer, που με την αφορμή βελτίωσης της νέας BMW X3, έκανε και την ανάλογη δοκιμή πρόσκρουσης με πεζό ώστε να διαπιστώσει εάν αλλοιώθηκαν τα επίπεδα αντοχής και προστασίας.

 
Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer που εδρεύει στο Aachen της Γερμανίας, και που πρόσφατα παρουσίασε το πιο γρήγορο Mini (αυτό που ξεπέρασε χρόνους Porsche και Ferrari στην πίστα του Hockenheim), μόλις παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση της νέας BMW X3. Οι μηχανικές βελτιώσεις αφορούν την πετρελαιοκίνητη X3 xDrive20d που από 184 ίππους ανέβηκε στους 218 ίππους, ενώ ο οίκος ανακοίνωσε ότι στο άμεσο μέλλον θα παρουσιάσει και βελτίωση για την έκδοση X3 xDrive30d. Άλλα στοιχεία της έκδοσης είναι η σπόρ εξάτμιση, τα πιο σκληρά αμορτισέρ, τα νέο τριάκτινο τιμόνι, η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο εσωτερικό, ενώ τέλος τα μεγέθη των ζαντών κυμαίνονται από 18 έως και 22 ίντσες!

Εκτός όμως από τις σχετικές μηχανικές και αισθητικές βελτιώσεις, ο οίκος έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τις δοκιμές πρόσκρουσης με πεζό που διεξάγει. Πιο συγκεκριμένα το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε δείχνει το πώς γίνεται η εξομοίωση πρόσκρουσης με το πόδι ενός ενήλικα, που με τη σειρά του σημαίνει ότι αυτό αφορά τα μέρη που έχουν βελτιωθεί (στο συγκεκριμένο όχημα), όπως ο προφυλακτήρας, αλλά όχι το καπό ή τα πλαϊνά φτερά.

Tags: BMW X3