Συνέντευξη με τον Θάνο Μπάφα, Διευθυντή Marketing της Nissan

Συνέντευξη με τον Θάνο Μπάφα, Διευθυντή Marketing της Nissan

«Η Nissan κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο»

(12/7/2011)

Στελέχη των εταιρειών μιλούν στο www.autotriti.gr σχολιάζοντας την έως τώρα πορεία της αγοράς αυτοκινήτου.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους τελειώνει. Κάντε μας ένα σχόλιο για την πορεία των πωλήσεων της εταιρείας σας, σε σχέση, τόσο με την προ-κρίσης περίοδο, όσο και με την περσινή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Αναμφίβολα η οικονομική κρίση που βιώνουμε τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, έχει επηρεάσει σφοδρά και τον κλάδο του αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό δεν έχει νόημα να συγκρίνει κανείς απόλυτους αριθμούς πωληθέντων οχημάτων καθώς η σημερινή κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με ότι είχε διαμορφωθεί μερικά χρόνια πριν. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η Nissan κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο το μερίδιό μας διαμορφώθηκε στο 9,1%, κατακτώντας έτσι τη 2η θέση από πλευράς ταξινομήσεων, ενώ στο σύνολο του 5μήνου το μερίδιό μας είναι στο 6,4%. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει τόσο την εμπιστοσύνη του Έλληνα οδηγού στην ποιότητα των προϊόντων μας, όσο και την προτίμησή του στις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες μας, καθώς και στις πάντα καινοτόμες προσφορές μας.

Από τα στοιχεία που διαθέτετε, πόσο έχει βοηθήσει το μέτρο της απόσυρσης;


Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία από τον ΕΔΟΕ, το μέτρο της απόσυρσης κινείται με βραδείς ρυθμούς συμβάλλοντας μερικώς στις πωλήσεις του κλάδου. Ευελπιστούμε ότι σε συνάρτηση με τις αξιόλογες προσφορές που γίνονται κατά την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, ο κάτοχος του αποσυρόμενου οχήματος θα αντιληφθεί σύντομα την ευκαιρία που του παρουσιάζεται αυτή την εποχή. Συγκεκριμένα, αυτό το κίνητρο συνιστά μια πραγματική και συνάμα μοναδική ευκαιρία για τους κατόχους τους παλαιών οχημάτων, καθώς επωφελούνται τόσο των σημαντικών μειώσεων του Ε.Τ.Τ με την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, όσο και της απαλλαγής από τα αυξημένα έξοδα χρήσης (όπως ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό του κινητήρα) και συντήρησης (service) του παλαιού οχήματος που κατέχουν. Κατά συνέπεια, αναμένουμε το ενδιαφέρον των καταναλωτών να ενταθεί όσο θα πλησιάζουμε προς τη λήξη του μέτρου.

Με βάση τις εκτιμήσεις σας, πως αναμένετε να κινηθεί η αγορά το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους;


Αναμφισβήτητα, η πορεία της αγοράς του αυτοκινήτου εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας. Όμως όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, υπάρχει η πεποίθηση ότι ο αριθμός των προς απόσυρση οχημάτων θα αυξηθεί, ή πολλά από αυτά που έχουν αποσυρθεί θα «μετατραπούν» σε νέα αυτοκίνητα. Συνεπώς η τάση της αγοράς αναμένεται τουλάχιστον σταθερή, ωστόσο ευελπιστούμε πως από εδώ και εμπρός η αγορά θα κινηθεί με θετικούς ρυθμούς.

Ποιες πρωτοβουλίες, σε κυβερνητικό επίπεδο, θεωρείτε ότι θα βοηθούσαν την αγορά αυτοκινήτου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο;

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για την αγορά του αυτοκινήτου να βγει από αυτό το άδικο φορολογικό καθεστώς στο οποίο έχει ενταχθεί το τελευταίο κυρίως χρονικό διάστημα. Να υπενθυμίσω ότι με συνεχείς αυξήσεις στο ΦΠΑ, στα τέλη κυκλοφορίας καθώς και με την επιβολή του «περιβόητου» φόρου πολυτελείας η αγορά έχει χάσει τον «παλμό» της. Από την άλλη πλευρά το ίδιο το κράτος δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να προσδοκά έσοδα από τον κλάδο μας. Επομένως χρειάζεται μια διαφορετική αντίληψη αναπτυξιακού χαρακτήρα και για τον κλάδο του αυτοκινήτου.

Ποιες κινήσεις έχετε κάνει (προσφορές, δώρα, εκπτώσεις κ.λπ.), προκειμένου να προσελκύσετε τους υποψήφιους αγοραστές;

Η Nissan ανταποκρινόμενη στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών έχει προχωρήσει σε ένα πακέτο ολοκληρωμένων και συνάμα πρωτοποριακών προσφορών και υπηρεσιών που επιγραμματικά έχει ως εξής :
· Προσφορά ασυναγώνιστων εκπτώσεων για όλους τους πελάτες μας.
· Παροχή δυνατότητας πλήρους εργοστασιακής εγγύησης διάρκειας 6 ετών για όλα τα μοντέλα της Nissan. Αξίζει να σημειωθεί ότι και για την περίπτωση των αυτοκινήτων Nissan που έχουν ήδη πωληθεί και βρίσκονται εντός της περιόδου της αρχικής τους εργοστασιακής εγγύησης, η Nissan δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους αυτών των οχημάτων να επεκτείνουν την εγγύησή τους, ούτως ώστε να απολαμβάνουν συνολικά 6 έτη πλήρους εργοστασιακής εγγύησης
· Δραστική μείωση των τιμών σε όλους τους τύπους των Pick –up D22 & Νavara, σε συνδυασμό με τις μεγάλες εκπτώσεις που ήδη προσφέρει η Nissan.
· Σημαντική αύξηση της έκπτωσης για τα μοντέλα Qashqai και Qashqai+2 Euro5, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα η τιμή για το Qashqai 1,6 Action ξεκινά από τις 17.840 €, η οποία συμπεριλαμβάνει τις νέες αυξημένες εκπτώσεις και το όφελος της κρατικής απόσυρσης.

Οι παραπάνω προσφορές και υπηρεσίες σε συνδυασμό με την κρατική απόσυρση, αποτελούν πραγματική ευκαιρία για τους πελάτες της Nissan.
PEIRAIOS LEASING
NISSAN