To νέο Aveo συγκέντρωσε τις υψηλότερες στην κατηγορία του βαθμολογίες στην προστασία ενηλίκων, παιδιών και στα συστήματα ασφαλείας.

To νέο Aveo συγκέντρωσε τις υψηλότερες στην κατηγορία του βαθμολογίες στην προστασία ενηλίκων, παιδιών και στα συστήματα ασφαλείας.

Παθητική ασφάλεια : Το πιο ασφαλές στην κατηγορία του

46.326 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2011)

Στις νεότερες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, ξεχώρισε η επίδοση του Chevrolet Aveo,

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

που, όχι μόνο κατάφερε να λάβειτην ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων, αλλά και να διαπρέψει με τιςυψηλότερες στην κατηγορία τουβαθμολογίες στην προστασία ενηλίκων, στην προστασία των παιδιών και στα συστήματα ασφαλείας. Ειδικότερα, στην εμπρόσθιαπρόσκρουση του αυτοκίνητου, οθάλαμος των επιβατών παρέμεινεσχεδόν ανέπαφος προστατεύονταςαποτελεσματικά τους επιβάτες.Ακόμη και στη δοκιμή της πλαϊνήςπρόσκρουσης, το Aveo παρείχεσχεδόν απόλυτη προστασία καιέτσι, επιβραβεύτηκε με το μάξιμουμ των βαθμών. Στο κομμάτιτων συστημάτων ασφαλείας, ο EuroNCAPεπιβράβευσε το στάνταρESP, την παρουσία βομβητών ζωνών ασφαλείας σε όλα τα καθίσματα, αλλά και τη σωστή λειτουργίαενός συστήματος που ειδοποιεί τονοδηγό, όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου ξεπεράσει ένα προεπιλεγμένο από αυτόν όριο.

Βαθμολογία: 5 αστέρια
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥ 95%
Εμπρόσθια σύγκρουση (στα 16)15,4
Πλευρική σύγκρουση (στα 8) 8,0
Πρόσκρουση σε στύλο (στα 8) 7,8
Προστασία αυχένα (στα 4) 3,1
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ 87%
Επίδοση μωρού 18 μηνών (στα 12)11,5
Επίδοση παιδιού 3 ετών (στα 12) 12,0
&&&& ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠEZOY 54%
EΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΣΥΣΤ. 93%
Περιοριστής ταχύτητας 0,5
Έλεγχος ευστάθειας (στα 3) 3,0
Βομβητής ζώνης (στα 3) 3,0

Toyota
test center