To υβριδικό σύστημα του Prius αποδίδει συνδυαστικά 136 ίππους, ενώ μπορεί να το κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι τα 50 χλμ./ώρα για 2 χιλιόμετρα.

To υβριδικό σύστημα του Prius αποδίδει συνδυαστικά 136 ίππους, ενώ μπορεί να το κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι τα 50 χλμ./ώρα για 2 χιλιόμετρα.

Toyota Prius

(27/9/2011)

Ο όρος υβριδικό αυτοκίνητο είναι συνώνυμος με το όνομα «Toyota

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Prius», αφού ήταν το πρώτοαυτοκίνητο ευρείας παραγωγής μεαυτή την τεχνολογία.Εξωτερικά, το σφηνοειδές τουσχήμα με την πολύ χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση (cd: 0,25) διαθέτει μοντέρνα εικόνα που διατηρεί ακόμη πιο πολύ το φουτουριστικό εσωτερικό. Σε αυτό, 4 ενήλικα άτομα θα μετακινηθούν δίχωςπροβλήματα, ενώ ένας ακόμα στοπίσω κάθισμα θα διευκολυνθείαπό το σχεδόν επίπεδο δάπεδο.Η ανάρτησή του με την σχετικάσφιχτή ρύθμιση προσφέρει σίγουρο πάτημα σε κάθε διαδρομή χωρίς να ταλαιπωρεί τους επιβάτες,αλλά ο οδηγός νιώθει αποκομμένος από τα τεκταινόμενα του δρόμου μέσω κυρίως του «τεχνητού»σε αίσθηση τιμονιού.Από την άλλη πλευρά, ο συνδυασμός των δύο μοτέρ (θερμικού και ηλεκτρικού) γίνεταιμε εξαιρετικά ομαλό τρόπο, ενώ το μόνο, ίσως,στοιχείο που δεν ταιριάζει με την εξελιγμένη εικόνα του αυτοκινήτουείναι, ο αισθητός θόρυβος που παράγει ο βενζινοκινητήρας όταν πιέζεται.

Η τεχνική του… ταυτότητα

Κυβισμός (κ.εκ.): 1.798
Συνδυαστική Ισχύς (PS): 136
0-100 χλμ./ώρα: 11,3 δλ
Τελ. ταχύτητα (χλμ./ώρα): 180
Μέση κατανάλωση (λτ./100 χλμ.):3,9*
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.):89*
Χώρος αποσκευών: 446 λτ
*Εργοστασιακές μετρήσεις

Τιμή: 28.360 ευρώ
Εξοπλισμός: ESP, 7 αερόσακοι, 4ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοίκαθρέπτες, ηχοσύστημα, κλιματισμός και ζάντες αλουμινίου

Εκπομπές CO2: 89 γρ./χλμ.

peugeot
NISSAN