Οι hackers μπορούν να βρεθούν μέσα στην κεντρική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου και να πειράζουν διάφορες λειτουργίες.

Οι hackers μπορούν να βρεθούν μέσα στην κεντρική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου και να πειράζουν διάφορες λειτουργίες.

Hackers... στα αυτοκίνητα!

(23/9/2011)

Πως θα σας φαινόταν αν καθώς οδηγούσατε, να εμφανιζόντουσαν διάφορα μηνύματα στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας; Οι hackers είναι ικανοί να πετύχουν μέχρι και αυτό!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι hackers είναι διαδεδομένοι για τις… ατασθαλίες τους σε σχέση με τους υπολογιστές και τα λογισμικά. Δεν έμειναν όμως εκεί, αλλά έριξαν τα δίχτυα τους και στο χώρο του αυτοκινήτου. Πως γίνεται να διεισδύσουν στο αυτοκίνητο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν τεχνολογίες όπως είναι οι ασύρματες συνδέσεις, συνδέσεις σε εσωτερικό δίκτυο της εκάστοτε εταιρείας αυτοκινήτου, ακόμα και internet. Αυτά είναι αρκετά για τους hackers, ώστε να πάρουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να βρεθούν μέσα στην κεντρική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου και να πειράζουν είτε τα φώτα, είτε το ηχοσύστημά σας. Ας αναλογιστούμε όμως, ότι μέσα στη κεντρική μονάδα του αυτοκινήτου υπάρχουν και άλλες πιο σημαντικές λειτουργίες που αφορά την ασφάλεια των επιβατών. Σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί αν καθώς οδηγείτε το αυτοκίνητο, ο hacker να σας μπλοκάρει τον πίσω δεξιά τροχό.

Έτσι, η McAfee, γνωστή εταιρεία προγραμμάτων προστασίας λογισμικού, ανέπτυξε ένα νέο πρόγραμμα προστασίας λογισμικού αποκλειστικά για τα αυτοκίνητα, ώστε να «διώχνει» τους επίδοξους hackers, φροντίζοντας για την ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών.
Toyota
moto