Το ισοπρένιο είναι ένα δομικό υλικό των συνθετικών ελαστικών και παρασκευάζεται από παράγωγα του πετρελαίου.

Το ισοπρένιο είναι ένα δομικό υλικό των συνθετικών ελαστικών και παρασκευάζεται από παράγωγα του πετρελαίου.

Ελαστικά από ισοπρένιο

(10/10/2011)

Πρόσφατα, η Michelin ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Amyris για την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση της ανανεώσιμής πηγής καυσίμου, το ισοπρένιο.

Η Amyris είναι μία από τις εταιρείες που ασχολούνται με τις ανανεώσιμες πηγές καυσίμων και χημικών υλικών και η Michelin ως παγκόσμια βιομηχανία ελαστικών ανακοίνωσε τη συνεργασία της για την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση ενός ανανεώσιμου καυσίμου, το ισοπρένιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Το ισοπρένιο είναι ένα δομικό υλικό των συνθετικών ελαστικών και παρασκευάζεται από παράγωγα του πετρελαίου. Το 85% ενός βαρελιού πετρελαίου χρησιμοποιείται για να παρασκευαστεί το καύσιμο, ενώ το υπόλοιπο 15% κατασκευάζονται διάφορα χημικά τα οποία έχουν αξία, όσο αξία έχει και το 85% του πετρελαίου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Michelin θα συμβάλλει στη χρηματοδότηση, παρέχοντας τους τεχνικούς πόρους για την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας, με αποτέλεσμα η Amyris θα παράγει ισοπρένιο από ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Το ισοπρένιο θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ελαστικών, κόλλες, στεγανωτικά και άλλα χημικά και είναι πιθανό να δούμε τη χρήση του μετά το 2015.
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto