" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Compact SUV ετοιμάζει η Volvo
Διαβάστηκε από 8969 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/6/2012
Η υποκατηγορία των compact premium SUV έχει πάρει για τα καλά φωτιά και η Volvo δεν σκοπεύει να μείνει για πολύ ακόμα έξω από το παιχνίδι, καθώς ετοιμάζει το μικρότερο μέλος της «οικογένειας» XC, το XC30.
Premium downsizing
Όταν το 2004 η BMW λάνσαρε την Χ3 ξεκίνησε ο «κατήφορος» των premium εταιρειών σε όλο και μικρότερες κατηγορίες οχημάτων ελεύθερου χρόνου, κάτι που συνεχίστηκε με την Χ1. To «premium downsizing» δεν αφορά μονάχα στα SUV, αλλά σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων, καθώς οι εταιρείες κύρους δεν έχουν λόγο να μη διευρύνουν το αγοραστικό τους κοινό. Ακόμα και η Porsche που ξένισε πολλούς όταν παρουσίασε την Cayenne, είχε τέτοια επιτυχία που τώρα ετοιμάζει πυρετωδώς ένα μικρότερο μοντέλο, την Cajun. Η Audi, επίσης, ξεκίνησε από το Q7, συνέχισε με το Q5, ακολούθησε το Q3 και έχει στα σκαριά και το ακόμα μικρότερο Q1.

Το XC30 και ο ανταγωνισμός
Τα ίδια ισχύουν και για τη Volvo, η οποία μετά από τα μεγάλα XC90 και XC70 και το μεσαίο XC60, ετοιμάζει το μικρομεσαίο «αδελφάκι» τους, το XC30. Το αυτοκίνητο θα ανταγωνιστεί τα BMW X1, Audi Q3 και Range Rover Evoque, αλλά και τα Mercedes GLC και Saab 9-4X, όταν αυτά πάρουν το δρόμο της παραγωγής.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες
Εδώ και καιρό κυκλοφορεί η είδηση πως η σουηδική φίρμα ετοιμάζει την πεντάθυρη εκδοχή του C30. Η λογική, λοιπόν, λέει πως σε αυτό το μοντέλο θα στηριχθούν οι άνθρωποι της Volvo για να κατασκευάσουν την crossover παραλλαγή του, το XC30. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο πως το συνολικό του μήκος θα βρίσκεται στα 4.350 χλστ., ενώ λέγεται πως θα διαθέτει τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις. Όλα αυτά δεν αποτελούν απλώς φήμες, καθώς ο ίδιος ο γενικός διευθυντής της Volvo, κος Stefan Jacoby, δήλωσε στον βρετανικό ειδικό τύπο πως η εξέλιξη του Volvo XC30 αποτελεί πλέον προτεραιότητα για την εταιρεία. Είναι νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε τα λεπτομερή τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου, όμως οι σχετικές πηγές αναφέρουν ότι από τεχνικής πλευράς θα βασίζεται στο C30, ενώ σχεδιαστικά θα φέρει στοιχεία και από το μεγαλύτερο XC60.

Πότε το περιμένουμε;
Σε κάθε περίπτωση, την τελική μορφή του αυτοκινήτου δεν αναμένεται να την δούμε πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Μέχρι τότε, είσαστε από τους τυχερούς, καθώς έχουμε στη διάθεσή μας κατά αποκλειστικότητα την κατασκοπευτική, ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του αυτοκινήτου.
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: VOLVO,

περισσότερα νέα & άρθρα »
VOLVO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Νέο Volvo V40

Ευρωπαϊκά Volvo XC60 από την Κίνα

Η Volvo ανακαλεί 507.000 οχήματα

Ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της Volvo

Αναβαθμίζεται το Volvo XC40

Nέο Volvo ΧC90 Armoured

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκλειστικό: Νέα Audi Q4 Sportback & Audi Q6

Νέο PHEV SUV ετοιμάζει η Mitsubishi

H Skoda Octavia Combi;

Αποκλειστικό: Νέα Mercedes GLA