" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης.

Δηλώσεις του υπουργού Μ. Βορίδη για Ταξί και Μετρό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/11/2011

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης προχώρησε σε δηλώσεις που αφορούν στην Απελευθέρωση των ταξί και το Μετρό.

 
Η συνέντευξη του υπουργού δόθηκε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ».

Σχετικά με την απελευθέρωση των ταξί ο υπουργός ανάφερε ότι:
Υπάρχει μια σταθερή προσήλωση και της συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στην απελευθέρωση της συγκεκριμένης αγοράς. Είναι σαφές ότι η απελευθέρωση αυτή θα πρέπει να γίνει με ένα τρόπο ορθολογικό, δίκαιο και ο οποίος να μην επιβαρύνει συγκοινωνιακά ή περιβαλλοντικά. Επομένως υπάρχουν ζητήματα που μαζί με την απελευθέρωση θα πρέπει να συνεκτιμηθούν ακριβώς γιατί προστατεύουν και το δημόσιο συμφέρον. Σε ό,τι αφορά τα πληθυσμιακά κριτήρια προσπαθώ να σταθμίσω τις όποιες εξισορροπήσεις στην διαδικασία της απελευθέρωσης. Η δική μου άποψη είναι ότι το νομοσχέδιο χρειάζεται αλλαγές.

Αναφορικά με το Μετρό και τους οδικούς άξονες:
Οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ και οι πέντε μεγάλοι οδικοί άξονες είναι στην απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου.
Θα υπάρξει μια πολύ άμεση και σαφής απάντηση στο ζήτημα του μετρό.
Θα λυθεί άμεσα και γρήγορα.
Στους οδικούς άξονες σαφώς και υπάρχει μια περίπλοκη διαδικασία, πάντως, είναι σαφές ότι θα προσπαθήσω να επιταχύνω να ξεκινήσω και να προχωρήσω τη διαδικασία αυτή. Το μεγάλο στοίχημα είναι να ξεκινήσουμε τα έργα. Είναι έργα των εννέα δισ., είναι δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας, επομένως πρέπει να δώσουμε μία απάντηση η οποία πρέπει να είναι αναπτυξιακή. Το ζήτημα είναι να ξεκινήσουμε. Το ερώτημα είναι γιατί δεν ξεκινάνε αυτά τα έργα; Ποιο είναι το πρόβλημά τους; Ένα από τα ζητήματά τους, το πιο δύσκολο, είναι η χρηματοδότηση.

Τέλος, για τη χρηματοδότηση των οδικών αξόνων ανέφερε ότι:
Αυτοί οι δρόμοι φτιάχνονται στην πραγματικότητα με τα χρήματα των διοδίων συν χρήματα τα οποία βάζουν παραχωρησιούχοι συν κάποια δάνεια. Αυτές είναι οι πηγές χρηματοδότησης. Αν υπάρχει μεταβολή μιας χρηματοδότησης, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα γενικότερο χρηματοδοτικό πρόβλημα του έργου. Προσανατολίζομαι στο να βρω μια λύση που θα ξαναδώσει δουλειά σε δέκα χιλιάδες ανθρώπους. ¶ρα θα πρέπει να γίνει μια συμφωνία η οποία θα έχει και την πλευρά των παραχωρησιούχων και να έχει και την πλευρά της δανειοδότησης και των τραπεζών.
Ο ισχυρισμός ότι το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων φέτος, θα είναι χειρότερο, μειωμένο, λιγότερο, από το περσινό δεν είναι ακριβής. Το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων ειδικά σε ό,τι αφορά το υπουργείο Μεταφορών θα είναι αυξημένο περίπου κατά 10% από πέρυσι. Αλλά όμως να συνεννοηθούμε. Θέλετε να το κάνουμε συν 50% το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων; Δεν είναι ρεαλιστικό γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά. Ούτως η άλλως, γιΆ αυτού του τύπου το έργο, δεν φτάνει η χρηματοδότηση. Είναι πολύ μεγάλα έργα. ¶ρα λοιπόν, θα απευθυνθούμε σε χρηματοδοτικά εργαλεία, θα απευθυνθούμε στις τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει να πειστούν να συμμετάσχουν - και πρέπει να συμμετάσχουν - και να δουν και αυτές από τη δική τους σκοπιά και τη δική τους οπτική, το νόημα της χρηματοδοτήσεως. Θα απευθυνθούμε στους παραχωρησιούχους. Θα απευθυνθούμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά θα απευθυνθούμε αν χρειαστεί και σε τρίτο δανεισμό.

 

Σε ανάπτυξη η BMW X8

Nέα James Bond έκδοση για DBS Superleggera

Η νέα Mercedes S-Class ξαναφάνηκε (+vid)

Η Supra ίσως έχει περισσότερη ισχύ

Η κίνηση στους δρόμους

Ανανεωμένο Land Rover Discovery Sport

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το αυτοκίνητο σου;

LPG: Τα συστήματα 5ης γενιάς είναι εδώ!

Οι «μπελάδες» των ηλεκτρικών του αυτοκινήτου

Νέο concept της Mercedes

To «αφεντικό» του Ring αποκαλύπτεται

Δοκιμή: Νέο Citroen Berlingo

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 31 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »