Η ρυμούλκηση με το όχημά σας απαιτεί την έκδοση άδειας έλξης από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών ή από κάποιο ΚΕΠ.

Η ρυμούλκηση με το όχημά σας απαιτεί την έκδοση άδειας έλξης από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών ή από κάποιο ΚΕΠ.

Ρυμουλκώντας νόμιμα και με ασφάλεια

(29/8/2012)

Μάθετε ποια είναι η σωστή διαδικασία για να τοποθετήσετε νόμιμα και με ασφάλεια στο αυτοκίνητό σας κοτσαδόρο, ώστε να ρυμουλκήσετε σκάφος, μπαγκαζιέρα, τροχόσπιτο ή ό,τι άλλο θέλετε.

Η ρυμούλκηση σκάφους, μπαγκαζιέρας ή τροχόσπιτου απαιτεί την έκδοση άδειας έλξης από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών που υπάρχει στην περιοχή σας ή σε κάποιο ΚΕΠ. Με αυτόν τον τρόπο, καλύπτεστε, τόσο στις περιπτώσεις ελέγχων της αστυνομίας όσο και στις περιπτώσεις ατυχήματος. Ειδικά για την τελευταία περίπτωση, θα πρέπει να έχετε δηλώσει στην ασφαλιστική σας εταιρεία ότι το αυτοκίνητο σας διαθέτει κοτσαδόρο, καθώς επίσης και το είδος του ρυμουλκούμενου φορτίου. Έτσι θα είστε καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος. Σε κάθε άλλη περίπτωση που εμπλακείτε σε τρακάρισμα, η ασφαλιστική σας εταιρεία δε θα σας καλύψει για το ύψος το ζημιών του ατυχήματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Προσοχή: Ο κοτσαδόρος δε θα πρέπει να είναι τοποθετημένος στο αυτοκίνητο, όταν δεν ρυμουλκείτε. Επίσης η άδεια έλξης αφορά σε ένα συγκεκριμένο τύπο ρυμουλκούμενου οχήματος και θα πρέπει να την τροποποιείτε κατά περίπτωση. Για παράδειγμα, αν ρυμουλκούσατε σκάφος και πλέον επιθυμείτε να έλκετε τροχόσπιτο, θα πρέπει να προχωρήσετε στις ανάλογες τροποποιήσεις.
Toyota
moto