Συγκεντρώσαμε όλα σχεδόν τα μοντέλα των πιο δημοφιλών κατηγοριών και πραγματοποιήσαμε ανάλυση όλων των παγίων και καθημερινών εξόδων.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συγκεντρώσαμε όλα σχεδόν τα μοντέλα των πιο δημοφιλών κατηγοριών και πραγματοποιήσαμε ανάλυση όλων των παγίων και καθημερινών εξόδων.

Ημερήσιο κόστος χρήσης σε 73 μοντέλα

(20/3/2011)

Έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσα ευρώ μπορεί να κοστίζει με όλα τα έξοδα ένα καινούργιο αυτοκίνητο τη μέρα; Την απάντηση τη δίνει το auto τρίτη σε έρευνα με τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα.

Η απόκτηση ενός αυτοκινήτου συνοδεύεται από διάφορα αναπόφευκτα έξοδα, τα πάγια όπως είναι η δόση όταν έχει αγοραστεί με χρηματοδότηση, τα τέλη κυκλοφορίας, η ασφάλιση και τα service. Υπάρχει και το καθημερινό έξοδο των καυσίμων, το οποίο βέβαια εξαρτάται από τα χιλιόμετρα που διανύονται καθημερινά. Για αυτό καλό είναι ο αγοραστής να τα έχει υπολογίσει και αυτά και να έχει ενημερωθεί από πριν, προτού βρεθεί προ εκπλήξεων και διαπιστώσει ότι δε «βγαίνει» οικονομικά. Εμείς λοιπόν κάναμε μια μεγάλη έρευνα και συγκεντρώσαμε όλα σχεδόν τα μοντέλα των πιο δημοφιλών κατηγοριών (μίνι, μικρά, μικρομεσαία) σε εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ και πραγματοποιήσαμε ανάλυση όλων των παγίων και καθημερινών εξόδων καταλήγοντας στο ημερήσιο κόστος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Πως έγιναν οι υπολογισμοί &&&&
Εκδόσεις
Επιλέξαμε τις εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που κρίνουμε καταλληλότερες και όχι απαραίτητα τις βασικές. Οι τιμές αναφέρονται στο αρχικό επίπεδο εξοπλισμού και περιλαμβάνουν τυχόν εκπτώσεις όχι όμως και διάφορες επιβαρύνσεις όπως έξοδα φακέλου, τέλη κυκλοφορίας, μεταλλικό χρώμα, έξοδα προετοιμασίας, πινακίδες κ.λπ.

Χρηματοδότηση
Για τη χρηματοδότηση επιλέξαμε προκαταβολή της τάξεως του 30% και εξόφληση σε 60 μήνες, ώστε, ούτε να χρειάζεται να δοθούν πολλά χρήματα «μπροστά», αλλά και η εξόφληση να γίνει σε μια 5ετία με μια λογική μηνιαία δόση.

Service
Τα ποσά για τα service αφορούν συνολικά στην 5ετία ή στα 75.000 χλμ. και περιλαμβάνουν Φ.Π.Α., ανταλλακτικά και εργασία και προέρχονται από τις αντιπροσωπείες.

Ασφάλιστρα
Οι τιμές των ασφαλίστρων προέρχονται από γνωστή ιστοσελίδα ασφαλιστικών εταιρειών με τις βασικές παροχές και τη χαμηλότερη τιμή με bonus malus 2 και άδεια οδήγησης 5-10 έτη.

Τέλη κυκλοφορίας
Αφορούν στο 2012 με βάση τις εκπομπές CO2 που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές.

Καύσιμα
Τα ποσά για τα καύσιμα έχουν υπολογιστεί με βάση τη μέση κατανάλωση που ανακοινώνουν οι εταιρείες και με 15.000 χλμ. ετησίως. Για τη βενζίνη ισχύει 1,6 ευρώ/λτ. και για το πετρέλαιο 1,4 ευρώ/λτ. σύμφωνα με τις μέσες πανελλαδικές τιμές που ανακοίνωνε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Κόστος ανά μέρα
Είναι αποτέλεσμα του αθροίσματος του ποσού των δόσεων επί 12 μήνες, του κόστους του service δια 5 έτη (μέσος όρος) και του κόστους για τα ετήσια ασφάλιστρα, τα τέλη κυκλοφορίας και τα καύσιμα. Τo συνολικό ποσό που προκύπτει διαιρείται με τις 365 μέρες του έτους.
Mercedes
moto