Η Skoda Octavia5 1,6 TDI προσφέρει τονισμένη οικονομία καυσίμου και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Skoda Octavia5 1,6 TDI προσφέρει τονισμένη οικονομία καυσίμου και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.

Δοκιμή: Skoda Octavia5 1,6 TDI CR 105PS

(27/1/2012)

Η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης δίνει το κίνητρο σε όσους θέλουν ένα Octavia5 με τονισμένη οικονομία καυσίμου και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, να κοιτάξουν την πετρελαιοκίνητη έκδοση 1,6 TDI.

+Κατανάλωση, συναρμογή, χώροι, άνεση, οδική συμπεριφορά,

Στο ταξίδι, η Octavia5 1,6 TDI συνεχίζει με το ίδιο ρεζερβουάρ για πολλά και ακόμα παραπάνω χλμ.

Στο ταξίδι, η Octavia5 1,6 TDI συνεχίζει με το ίδιο ρεζερβουάρ για πολλά και ακόμα παραπάνω χλμ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

κόστος χρήσης


-Συντηρητική εμφάνιση, κραδασμοί κινητήρα

Αν εξαιρέσει κανείς το λογότυπο “TDI” πίσω και αριστερά, τίποτα δε μαρτυρά την ύπαρξη πετρελαιοκινητήρα στην Skoda Octavia5 που δοκιμάσαμε και που στοχεύει χωρίς αμφιβολία στην οικονομία καυσίμου.Στην περίπτωση της Octavia5, ο κινητήρας των 1,6 λτ. αντιμετωπίζει με ευκολία τις οικογενειακές ανάγκες που γεννά το αμάξωμα μήκους 4.569 χλστ. με την απόδοσή του, ενώ εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση πληρώνει και περιορισμένα τέλη κυκλοφορίας ( 107,1 ευρώ). Όμως, όπως και να το κάνουμε υπάρχει ένα θέμα. Κι αυτό είναι ο 1,2 TSI κινητήρας βενζίνης των 105 PS, οπότε οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Είναι γεγονός πως, η μέση κατανάλωση του συγκεκριμένου κινητήρα είναι 1,2 λτ./100 χλμ. υψηλότερη και τα τέλη κυκλοφορίας που προκύπτουν είναι 147,4 ευρώ, αλλά η Octavia5 1,2 ΤSI κοστίζει 4.200 ευρώ λιγότερο (μετά τις εκπττώσεις που ισχύουν και για τα δύο μοντέλα). Αν φυσικά μιλάμε για την ίδια έκδοση εξοπλισμού Ambiente με την οποία ξεκινάει η πετρελαιοκίνητη Octavia5, γιατί η 1,2 TSI ξεκινάει από την Comfort με την οποία η διαφορά φτάνει στις 5.650 ευρώ. Είναι λοιπόν προφανές πως ουσιαστικό όφελος από την επιλογή της πετρελαιοκίνητης έκδοσης θα έχει εκείνος που το οδηγικό του μενού περιλαμβάνει πολλά χιλιόμετρα.

Κινητήρας- Επιδόσεις: Κερδίζει την βενζίνη!
Ο 1,6 common rail turbodiesel της Octavia5 κερδίζει τις εντυπώσεις με τη ροπή και την οικονομία καυσίμου του. Μόνο στο ρελαντί ακούγεται σα ντίζελ, ενώ δε λείπουν και κάποιοι κραδασμοί που φθάνουν στο πόδι. Κατά τα άλλα, δεν είναι νωθρός στις χαμηλές στροφές, ανεβάζει με ευκολία, δεν παράγει ιδιαίτερο θόρυβο και κινεί την Octavia5 ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Μάλιστα, σε άμεση αντιπαράθεση με την έκδοση 1,2 TSI, το μοντέλο που δοκιμάσαμε ήταν ελάχιστα γρηγορότερο στα 0-100 χλμ./ώρα και εμφανώς πιο πρόθυμο στις ρεπρίζ (η έκδοση 1,2 TSI έχει 6άρι κιβώτιο πάντως). Η κατανάλωση πάντως αποτελεί βασικό προσόν και φτάνει μόλις στα 4,5 λτ./100 χλμ. (εκπομπές CO2 119 γρ./χλμ.).
Mercedes
test center