Με πιο νεανική εμφάνιση 
θα δούμε το νέο Opel Corsa το 2014.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με πιο νεανική εμφάνιση θα δούμε το νέο Opel Corsa το 2014.

Νέο Opel Corsa: Έρχεται το 2014

43.154 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2012)

Μπαίνοντας στην 5η του γενιά, το Opel Corsa αλλάζει σχεδόν ολοκληρωτικά και ετοιμάζεται να διεκδικήσει την πρώτη θέση της κατηγορίας του και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με μια ματιάΜε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα σχεδίαση

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Βασισμένο σε νέα πλατφόρμα
Νέοι turbo κινητήρες με 3 και 4 κυλίνδρους
Παρουσίαση το 2014

Η 5η γενιά του Opel Corsa προετοιμάζεται ήδη σχεδόν μια 2ετία και έχοντας μπροστά της λιγότερο από 2 χρόνια τελικής εξέλιξης, θα λανσαριστεί στις Ευρωπαϊκές αγορές το 2014. Τι νέο θα έχει το επόμενο Corsa; Σχεδόν τα πάντα! Ολοκαίνουργια εμφάνιση, καινούργιο πάτωμα και πίσω ανάρτηση προερχόμενη από το Astra, αλλά και νέοι 3κύλινδροι turbo κινητήρες, θα έρθουν για να μας δείξουν το αυτοκίνητο εκείνο, μέσω του οποίου, η Opel θα επιχειρήσει να ανακτήσει την πρώτη θέση στις Ευρωπαϊκές πωλήσεις, από την ανταγωνίστρια VW.

Νέο πάτωμα με αποκλειστικές ρυθμίσεις «Opel» και νέοι κινητήρες
Το πιο σημαντικό στοιχείο της υπόστασης του νέου Corsa θα είναι αυτό του πατώματος που θα φέρει. Πρόκειται λοιπόν για τη νέα προσθιοκίνητη παγκόσμια πλατφόρμα της GM, η οποία ονομάζεται Gamma II και ήδη πάνω της βασίζεται το νέο Chevrolet Aveo. Ειδικά όμως, για την περίπτωση του νέου Opel Corsa, η πλατφόρμα αυτή έχει δοθεί στους υπεύθυνους τεχνικής εξέλιξης των αυτοκινήτων της Opel, ώστε να πραγματοποιήσουν πολλές αλλαγές όχι μόνο στις ρυθμίσεις της. Και όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Astra, στο πίσω μέρος της πλατφόρμας και στον ημιάκαμπτο άξονά της προστίθεται ο σύνδεσμος Watts, ώστε να βελτιωθεί η πλευρική ευστάθεια του αυτοκινήτου, χωρίς να υπάρξει συμβιβασμός στην άνεση. Πάντως, εκτός από το νέο πάτωμα, η Opel θα προικίσει το Corsa με εντελώς νέους κινητήρες, με αιχμή του δόρατος έναν νέο 1.000άρη 3κύλινδρο turbo, ενώ πλέον όλοι οι 4κύλινδροι turbo αποκτούν άμεσο ψεκασμό. Φυσικά, όλοι οι κινητήρες θα έχουν οικολογικά χαρακτηριστικά και θα συνδυαστούν με σύστημα Start/Stop.

Ακόμη πιο νεανικό design
Όπως συμβαίνει και στο τωρινό Corsa, η σχεδίαση του νέου μοντέλου θα είναι και πάλι ένα από τα πλεονεκτήματά του. Πιο «αιχμηρό» από σήμερα, με περισσότερες ακμές και νευρώσεις, η νέα γενιά του μικρού Opel θα προσελκύσει και πάλι το κοινό της μικρής κατηγορίας. Οι κατάσκοποί μας έχουν ήδη έτοιμες τις πρώτες, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες του μοντέλου, στις οποίες μας αποκαλύπτεται ένα εμπρόσθιο τμήμα με μεγάλα φωτιστικά που φιλοξενούν λαμπτήρες LED σε σχήμα μπούμερανγκ, αλλά και ένας νέος προφυλακτήρας με μεγάλη εισαγωγή και κάθετες θέσεις για τους προβολείς ομίχλης. Στο πίσω τμήμα, η 3θυρη έκδοση του νέου Corsa θα λάβει και πάλι μια παρουσία που θα παραπέμπει σε κουπέ, με χαρακτηριστικό γνώρισμα τα εντελώς νέα για τη μάρκα, σχεδόν τετράγωνα φωτιστικά. Στο πλάι, τέλος, η χαρακτηριστική λεπίδα στο κάτω τμήμα όλων των νέων μοντέλων της Opel (Astra, Insignia, Meriva) προστίθεται πλέον και στο νέο Corsa.

Οι προηγούμενες γενιές
Opel Corsa A (1982-1993)
Η πρώτη γενιά Corsa έμεινε στην παραγωγή για 11 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα κατασκευαζόταν εκτός Γερμανίας, στη Σαραγόσα. Διατέθηκε σε 4 διαφορετικά αμαξώματα (3θυρο, 5θυρο, 4θυρο σεντάν και 2θυρο σεντάν) και με 7 κινητήρες.

Opel Corsa B (1993-2000)
Το 1993 λανσαρίστηκε η δεύτερη γενιά Corsa, με ένα επαναστατικό στρογγυλεμένο σχήμα για την εποχή. Ήταν το πρώτο παγκόσμιο μικρό Opel και κατασκευάστηκε σε 11 διαφορετικά εργοστάσια της GM σε όλη την υφήλιο.

Opel Corsa C (2000-2006)
Το τρίτο Corsa λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 2000 σηματοδοτώντας παράλληλα και το ντεμπούτο της νέας πλατφόρμας Gamma της GM. Κατασκευάστηκε σε 5 διαφορετικά εργοστάσια και διατέθηκε με 4 αμαξώματα και 6 κινητήρες.

Opel Corsa D (2006-Σήμερα)
Μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, το 4ης γενιάς Corsa ήρθε το 2006 ως το αποκλειστικά Ευρωπαϊκό μικρό της Opel. Διαθέσιμο σε 2 αμαξώματα, με 4 κινητήρες βενζίνης και 2 diesel, το Corsa συνεχίζει σήμερα ύστερα από ένα facelift το 2011.
peugeot
skoda