A-στέρι...φαίνεται το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Mercedes.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

A-στέρι...φαίνεται το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Mercedes.

A-στέρι! Τα πάντα για τη νέα A-Class

(22/3/2012)

Σε πραγματικό “αστέρι” εξελίχθηκε η νέα Mercedes-Benz A-Class, που παρουσιάστηκε επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και κατάφερε να κερδίσει το καθολικό ενδιαφέρον.

Με εντελώς νέα προσέγγιση προς τη μικρομεσαία κατηγορία, η καινούρια A-Class εντυπωσιάζει με το δυναμικό της στυλ, την υψηλή τεχνολογία αλλά και την ευρεία γκάμα κινητήρων που διαθέτει. Αφήνοντας πίσω το πάτωμα τύπου «σάντουιτς», ξεφεύγοντας από την… πολυχρηστική προσέγγιση των 2 προηγούμενων γενιών και τοποθετημένη πλέον ακριβώς απέναντι από τη Σειρά 1 της BMW, η νέα A-Class κάνει restart και ετοιμάζεται να κάνει το μπαμ στα premium μικρομεσαία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Γερμανίδα καλλονή
Καταγράφοντας τι καινούριο φέρνει η A-Class σίγουρα πρέπει κανείς να ξεκινήσει από την εμφάνιση. Το αυτοκίνητο δείχνει πολύ μοντέρνο και ιδιαίτερα δυναμικό, στοχεύοντας άλλωστε στο να προσελκύσει και νεανικό κοινό. Αποκτώντας ένα κουπέ προφίλ με έντονα σπορ προσανατολισμό, η σχεδίαση του αμαξώματος είναι πολύ κοντά στου πρωτότυπου που είχε παρουσιαστεί στο Παρίσι. Βασισμένη στο εντελώς νέο πάτωμα, που πρωτοεμφανίστηκε στη νέα B-Class, η νέα Α-Class έχει μήκος στα 4,292, πλάτος στα 1,780 και ύψος στα 1,433 μ. Στο εμπρός μέρος συναντάμε τη γνώριμη επιβλητική μάσκα, ενώ το πίσω μέρος δε μένει παραπονεμένο έχοντας τη δική του έντονη σκηνική παρουσία. Χάρη στη νέα της σχεδίαση η A-Class απέκτησε και εξαιρετικά αεροδυναμικό σχήμα (συντελεστής οπισθέλκουσας: 0,26) με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται.Τo νέο μοντέλο θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού: Urban, Style και AMG Sport. Η τελευταία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχει σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα, διαφορετική εμπρός γρίλια, αναβαθμισμένη ανάρτηση και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.Η διάθεση της νέας A-Class στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και σίγουρα το ενδιαφέρον ανάμεσα στους αγοραστές premium μικρομεσαίων αναμένεται ζωηρό.

Εσωτερικό – Χώροι: Ποιοτικό και κομψό
H σχεδίαση στο εσωτερικό είναι ανάλογα δυναμική με αυτή του αμαξώματος. Ιδιαίτερα τονισμένη είναι η ποιότητα και η πολυτέλεια, με ακριβά υλικά και στιβαρή συναρμογή. Το ταμπλό συνάδει με τη σύγχρονη άποψη της εταιρείας, ενώ η έξυπνη σχεδίαση εξασφαλίζει καλούς χώρους. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνει τα πάντα, ενώ υπάρχουν διάφορες multimedia διευκολύνσεις, στο πρότυπο του νέου λειτουργικού της Apple με φωνητικές εντολές «Siri» για iPhone και iPad. Οι άνθρωποι μάλιστα της Mercedes κάνουν λόγο για ένα i-phone με τροχούς…

Ζήτω το τούρμπο
Η νέα A-Class θα είναι διαθέσιμη σε τρεις βενζινοκίνητες εκδόσεις με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό: την Α180 που έχει κινητήρα 1,6 λτ. με ισχύ 115 ίππους, την Α200 με τον ίδιο κινητήρα κι αυξημένη απόδοση στους 156 ίππους και την Α250 η οποία φορά μοτέρ 2,0 λτ. με μέγιστη ισχύ 211 ίππων. Ο κινητήρας 1,6 λτ. λανσάρει το σύστημα CAMTRONIC, το οποίο επεμβαίνει στο βύθισμα των βαλβίδων εισαγωγής για καλύτερη οικονομία καυσίμου.Επίσης, θα υπάρχουν και τρεις turbodiesel εκδόσεις: η Α180CDI με 2λιτρο κινητήρα ισχύος 109 ίππων και 250 Nm ροπής , η Α200 CDI με 136 ίππους και 300 Nm ροπής και η Α220 CDI με κινητήρα 2,2 λτ. ιπποδύναμη 170 ίππων και ροπή 350 Nm. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με σύστημα Eco Start/Stop και νέο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Διαθέσιμο θα είναι και το κιβώτιο 7G-DCT διπλού συμπλέκτη.

Η άποψή μας
Η νέα Mercedes A-Class θα δημιουργήσει αναταραχή στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων αυτοκίνητων. Διαθέτει πλέον και την εμφάνιση και το χαρακτήρα για να πείσει το απαιτητικό κοινό της κατηγορίας. Τεχνολογικά δε τίθεται θέμα, αφού είναι άρτια από κάθε άποψη. Αν και οδηγικά είναι όσο ικανή υπόσχεται το δυναμικό της παρουσιαστικό, τότε ο ανταγωνισμός θα πρέπει να ανησυχεί από τώρα.
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto