Η B-Class με τον 1,8 λτ. ντίζελ κινητήρα προσφέρει πληρότητα στους απαιτητικούς της αγοραστές.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η B-Class με τον 1,8 λτ. ντίζελ κινητήρα προσφέρει πληρότητα στους απαιτητικούς της αγοραστές.

Δοκιμή: Mercedes B200 CDI 7G-DCT

(4/5/2012)

Η B-Class με τον 1,8 λτ. ντίζελ κινητήρα προσφέρει πληρότητα στους απαιτητικούς της αγοραστές, οι οποίοι απολαμβάνουν όλα τα προνόμια που παρέχει η μάρκα και το μοντέλο συν το επιπλέον προσόν της υψηλής οικονομίας στις μετακινήσεις.

Στη γκάμα των κινητήρων της νέας B-Class, εκτός από το νέο turbo βενζίνης των 1,6 λτ. απόδοσης 122 (B 180) και 156 ίππων (B 200), υπάρχει και ο επίσης νέος diesel των 1,8 λτ. που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με απόδοση 109 και 136 ίππων (B 180 CDI και B 200 CDI).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σε επίπεδο τιμών, τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα κοστίζουν από 27.871 και 29.671 ευρώ και συγκριτικά με τα βενζινοκίνητα, είναι ακριβότερα κατά 2.396 και 3.046 ευρώ αντίστοιχα, με τη B 200 CDI να φτάνει την «αλμυρή» τιμή των 30.000 ευρώ (με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο). Ωστόσο, το αντίτιμο είναι η πληρότητα σε κάθε επίπεδο (ποιότητα, ασφάλεια, χώροι, ίματζ) μαζί με την προστιθέμενη αξία της χαμηλής κατανάλωσης και τελών κυκλοφορίας (104 ευρώ) που προσφέρει ο ντίζελ κινητήρας.
Κινητήρας: Ιδιαίτερα πολιτισμένος και οικονομικός
Ο νέος 1,8 λτ. CDI κινητήρας που εφοδιάζει τη B 200 διαθέτει 3ης γενιάς σύστημα κοινής γραμμής τροφοδοσίας με άμεσο ψεκασμό, ενώ αποδίδει 136 ίππους και 300 Nm από τις 1.600 σ.α.λ. Επιπλέον, το αυτοκίνητο της δοκιμής εφοδιάζεται με το νέο 7G-DCT διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό περιλαμβάνει τρία προγράμματα: το Economy για μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση, το Manual για αλλαγές των ταχυτήτων μέσω των paddles και Sport, όπου ο κινητήρας «κρατάει» πιο ψηλά τις στροφές του για μέγιστη απόδοση και επιτάχυνση. Στην πράξη, το μηχανικό αυτό σύνολο διακρίνεται πρωτίστως για την εξαιρετικά ομαλή και δίχως κραδασμούς λειτουργία του, ενώ παράλληλα η άριστη ηχομόνωση κρατάει πολύ χαμηλά τον θόρυβο που φτάνει στην καμπίνα, ακόμα και όταν ο δείκτης του στροφόμετρου έχει μπει στην κόκκινη περιοχή. Επίσης ο 1,8 λτ. ντίζελ κινητήρας είναι ελαστικός από τις χαμηλές στροφές, πολύ γραμμικός και επιταχύνει γρήγορα τη B-Class σε κάθε βαθύ πάτημα του δεξιού πεντάλ. Ομαλή λειτουργία έχει και το 7άρι κιβώτιο, το οποίο πραγματοποιεί γρήγορα τις εναλλαγές των σχέσεων, τόσο στην αυτόματη, όσο και στην χειροκίνητη επιλογή. Ωστόσο, κατά την εκκίνηση παρουσιάζει μια μικρή υστέρηση, ενώ και το start/stop του κινητήρα θα το θέλαμε λίγο πιο «γρήγορο».
Εσωτερικό: ¶ριστης ποιότητας και με άνετους χώρους
Ο θάλαμος επιβατών της B 200 CDI δεν παρουσιάζει καμία διαφορά σε σχέση με τις βενζινοκίνητες που έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν και παρουσιάζει μοντέρνα στοιχεία στην σχεδίασή του, καθώς και άρτια ποιότητα κατασκευής. Ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του αποτελούν οι στρογγυλοί αεραγωγοί και η ψηφιακή οθόνη στο πάνω τμήμα της κεντρικής κονσόλας. Σε επίπεδο κατασκευής, έχει γίνει χρήση αφρώδους υλικού στο πάνω μέρος του ταμπλό και στις πόρτες, ενώ το φινίρισμα και η συναρμογή ενισχύουν την πολυτελή εικόνα του αυτοκινήτου. Όσον αφορά στους χώρους-, η μικρομεσαία Mercedes είναι σε θέση να μετακινήσει με άνεση 4 ενήλικες και έναν ακόμη μεσαίο στο πίσω κάθισμα. Εκεί, ο διαθέσιμος χώρος για τα κεφάλια είναι αρκετός ακόμη και για επιβάτες άνω του μέσου ύψους, ενώ άπλετος είναι ο χώρος για τα πόδια τους. Επίσης για τις αποσκευές, το αντίστοιχο τμήμα είναι μεγάλο με χωρητικότητα 488 λίτρων.
Στο δρόμο: Πολύ σταθερή και με υψηλή ποιότητα κύλισης
Το αίσθημα της ασφάλειας που αποπνέει η B-Class στον οδηγό και στους υπόλοιπους επιβάτες είναι αυξημένο ανεξαρτήτως ταχύτητας και διαδρομής. Παράλληλα, στην πόλη το 4,36 μ. μήκους αμάξωμά της προσφέρει καλή ευελιξία και ευκολία στους χειρισμούς, ενώ η ανάρτηση φιλτράρει αποτελεσματικά τις περισσότερες ανωμαλίες των δρόμων. Κινούμενη στις ευθείες σε αυτοκινητοδρόμους, η B 200 CDI παρουσιάζεται πολύ σταθερή και είναι σε θέση να διατηρήσει γρήγορους ρυθμούς χωρίς να διαταράσσεται η άνεση των επιβαινόντων της. Γεγονός που οφείλεται και στην υψηλή ποιότητα κύλισης αλλά και στην απουσία παρασιτικών θορύβων. Περνώντας σε μια διαδρομή με στροφές εμφανίζει λογικές κλίσεις, ουδέτερη οδική συμπεριφορά και ομαλότητα στην εξέλιξη της υποστροφής ή και της ηθελημένης υπερστροφής. Καλή με τη σειρά της είναι και η αίσθηση που προσφέρει το σύστημα διεύθυνσης, ενώ τέλος τα φρένα επιβραδύνουν έγκαιρα το αυτοκίνητο.

Κατανάλωση
Λειτουργία κινητήρα
Ποιότητα κατασκευής
Χώροι
¶νεση
Ενεργητική – παθητική ασφάλεια


Αυξημένη τιμή αγοράς
Mercedes
moto